Voláni přes SIP přímo v Android

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...

Voláni přes SIP přímo v Android

Příspěvekod trip2house » stř 16. bře 2016 13:26:34

Chci se podelit o svuj novy poznatek ohladem SIP volani z telefonu se systemem Android..
Po vyskouseni ruznych programu, ktere jsou i v nabidce, podle mne so slabou kvalitou..
Jsem nahodou objevil, ze netreba zadnou vykon zabirajici aplikaci !
Staci si v nastaveni volani vybrat "Telefonne ucty" a tam zvolit "Ucet SIP volani"
Po spravnim nastaveni vse pracuje vyborne a pri volani netreba spoustet externi aplikaci a rovnou si pred hovorem zvolit volani pomoci SIP
Je to nejenom jednoduchsi a prakticky ale podle mne i kvalita hovoru je omnoho lepsi..
Akorat nevim jesti to je v nastaveni vsech tipu Android nebo jen v Android 5.1 ktery pouzivam ja !
Mozna tohle neni zadna novinka no ja jsem o tom nikde nic nenasel a zjistil jsem to nahodou.
Mozna, ze to nekomu pomuze..
trip2house
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř 16. bře 2016 13:05:18

Re: Voláni přes SIP přímo v Android

Příspěvekod xsouku04 » stř 16. bře 2016 23:18:54

Děkuji za tip. Důvod, proč tohle nedoporučujeme, je ten, že vestavěný SIP klient v androidu má jednu zásadní vadu, a to pokud voláte na nějaký mobil, který je vypnutý, neuslyšíte onu hlášku o nedostupnosti a místo toho uslyšíte jen falešné zvonění. Tedy pokud to neopravili, ale o tom zatím nevím.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6360
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Voláni přes SIP přímo v Android

Příspěvekod wolkenkratzer » čtv 17. bře 2016 8:32:43

Ja pouzivam pres internet CsipSimple, ale kvalita hovoru je vzdy velmi spatna, ze polovinu nerozumim. Proto vzdy volam napr. v Rakousku pres SipBroker do Vidne a pak se necham spojit. To uz je kvalitnejsi ale o trochu dele to trva a ne vzdy automat rozpozna moje heslo a ukonci hovor. Primo v androidu nastaveni rozpozna telefon, ze mi nekdo vola? To uz je i kvalita pres messenger od Facebooku mnohem lepsi. V Rakousku mam vykonny mobilni internet v mobilu, takze rodina mi automaticky vola pres facebook, a to nemusim ani sedet doma na wifi...
wolkenkratzer
 
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 11. čer 2015 20:09:48

Re: Voláni přes SIP přímo v Android

Příspěvekod michaels » čtv 17. bře 2016 11:31:53

xsouku04 píše:Děkuji za typ. Důvod proč tohle nedoporučujeme je ten,že vestavěný SIP klient v androidu má jednu zásadní vadu.
A to pokud voláte na nějaký mobil, který je vypnutý, neuslyšíte onu hlášku o nedostupnosti a místo toho uslyšíte jen falešné zvonění. Tedy pokud to neopravili, ale o tom zatím nevím.


Ano, toto souhlasí. Právě jsem si zkusil volání na uspanou SIM a telefon zvoní. BlissPop Android 5.1.1
Nicméně pro mě to je akceptovatelná vada.

Používal jsem CSimple, pak Zopier, ale protože přes VoIP volám málo, integrovaný SIP klient mi stačí a vracím se k němu.
Uživatelský avatar
michaels
 
Příspěvky: 81
Registrován: sob 18. led 2014 14:41:32

Re: Voláni přes SIP přímo v Android

Příspěvekod LubosD » čtv 17. bře 2016 12:40:24

Integrovaný klient je bohužel až moc jednoduchý, není tam například možnost nastavit kodek. Používám Zoiper a jsem maximálně spokojený. U CSipSimple mi občas blbnulo směrování zvuku do správného reproduktoru.
LubosD
 
Příspěvky: 147
Registrován: pát 06. úno 2015 11:41:27

Re: Voláni přes SIP přímo v Android

Příspěvekod achil » čtv 17. bře 2016 12:54:07

Používal jsem občas CSipSipmle a volaní si stěžovali, že mi nerozumí. A to i když jsem seděl doma u wifi routeru. A máme v síti priorizaci hlasových paketů. Zkusil jsem Zoiper a nastavil Number rewriting prefix *089. Od té doby mi je prý rozumět. Já si tam můžu i přidat hlasitost Speaker gain +10dB. Takže tohle už mi konečně vyhovuje.
achil
 
Příspěvky: 26
Registrován: ned 11. led 2015 15:28:05

Re: Voláni přes SIP přímo v Android

Příspěvekod michaels » čtv 17. bře 2016 14:32:57

LubosD píše:Integrovaný klient je bohužel až moc jednoduchý, není tam například možnost nastavit kodek. Používám Zoiper a jsem maximálně spokojený. U CSipSimple mi občas blbnulo směrování zvuku do správného reproduktoru.

Také jsem si hrál s různým nastavením kodeků. Ale pak jsem si řekl nač. Integrovaný používá A-Law a protože volám více méně na Wifi tak jsem nakonec skončil na tomto kodeku jako jediném. Není třeba se v tom dále vrtat a hnát se za nějakým úsporným kodekem kvůli pásmu.
Toť můj pohled.
Uživatelský avatar
michaels
 
Příspěvky: 81
Registrován: sob 18. led 2014 14:41:32

Re: Voláni přes SIP přímo v Android

Příspěvekod xtonda » čtv 17. bře 2016 15:13:14

Já používám Zoiper, přes LTE je zvuk perfektní, ale musí být plný signál, když není, tak si volaná stěžuje na nekvalitu.

Po různých experimentech s úspornými kodexy a protokolem IAX s neuspokojivými výsledky jsem se bohužel musel smířit s použitím G.711 přes SIP. Sice to na mobilu dost žere data (1,2 MByte za minutu), ale je to jediné, co mi s Odorikem bez potíží funguje.
xtonda
 
Příspěvky: 729
Registrován: čtv 08. zář 2011 14:38:19

Re: Voláni přes SIP přímo v Android

Příspěvekod Pitomec » čtv 17. bře 2016 18:41:24

Mně volání přes Android fungovalo v pohodě (telefon Sony Xperia MK16i), akorát baterka byla brzy na nule, tak jsem to zrušil. Nejpovedenější pro tyto účely byla kdysi Nokia E51.
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 1869
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: Voláni přes SIP přímo v Android

Příspěvekod xtonda » pát 18. bře 2016 10:15:37

Tak pokud si nastavím aby klient byl stále na příjmu, tak brání přejití telefonu do úsporného režimu deep sleep a to skutečně dost bere baterku. Ale já to používám jen pro odchozí volání, klienta pustím, zavolám si a zas ho vypnu, příjem řeším normálně přes GSM.
xtonda
 
Příspěvky: 729
Registrován: čtv 08. zář 2011 14:38:19

Další

Zpět na odorik.cz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot], Largon a 4 návštevníků