Stránka 1 z 1

SIPA *06XXX*YYYYYYYYYY…

PříspěvekNapsal: pon 28. lis 2016 12:30:37
od gyrus
Dobrý den,

v návodu se píše: "XXX je rychlý kontakt, pod kterým je uloženo "SIPA" - volání s autentizací přes jiného operátora. YYYYYYYY je telefonní číslo, které chcete přes jiného operátora volat, ve tvaru, který jiný operátor akceptuje."

Potřeboval bych poradit, jak mám správně vyplnit rychlou volbu (např. 999), abych pak mohl z telefonu volat přímo *06999*telefonni_cislo a hovor byl účtován na jiného operátora.
Když mám rychlou volbu SIPA přimo na určité číslo, vypadá to takto sipa:username:heslo:telefonni_cislo@pbx1.ha-loo.cz. Ale jak to zadam bez toho telefonního cisla?

Děkuji.

Re: SIPA *06XXX*YYYYYYYYYY…

PříspěvekNapsal: pon 28. lis 2016 13:52:01
od kovik
Dobry den,
dejde tam jakekoli tel. cislo. Pouzijeme pouze jmeno, heslo a domenu. Telefonní číslo v rychlém kontaktu bude ignorováno a použito podle toho, co vytočíte v *06999*telefonni_cislo.

Telefoní číslo v kotaktu 999 by bylo použito, jen kdybyste vytočil přímo onen kontakt 999.

Re: SIPA *06XXX*YYYYYYYYYY…

PříspěvekNapsal: pon 28. lis 2016 19:15:26
od gyrus
Super, díky. Konečně se mi povede užitečně vyčerpat kredit a budu moct všechno převést sem.

1) Lze nějak nastavit defaultní prefix pro odchozí volání (ten *06xxx*)? Používáme SIP volání z Nokie E66 a E52, ty ale myslím, žádný dialplan nemají. Takže bych to rád zadal v nastavení linky.

2) A lze nějak docílit toho, aby, když volání SIPA použiju jako záložní číslo, aby tento přesměrovaný hovor měl jako identifikaci volajícího toho původně volajícího a ne číslo, které je dané nastavením linky u jiného operátora?

Re: SIPA *06XXX*YYYYYYYYYY…

PříspěvekNapsal: pon 28. lis 2016 23:20:59
od xsouku04
gyrus píše:Super, díky. Konečně se mi povede užitečně vyčerpat kredit a budu moct všechno převést sem.

1) Lze nějak nastavit defaultní prefix pro odchozí volání (ten *06xxx*)? Používáme SIP volání z Nokie E66 a E52, ty ale myslím, žádný dialplan nemají. Takže bych to rád zadal v nastavení linky.

Dialplan u nás nastavit nejde.

gyrus píše:2) A lze nějak docílit toho, aby, když volání SIPA použiju jako záložní číslo, aby tento přesměrovaný hovor měl jako identifikaci volajícího toho původně volajícího a ne číslo, které je dané nastavením linky u jiného operátora?

Tohle není možné už z principu. O tom, jaké číslo volajícího je povoleno, rozhoduje daný operátor a ne my.

Re: SIPA *06XXX*YYYYYYYYYY…

PříspěvekNapsal: úte 26. zář 2017 17:24:57
od gyrus
Asi 14 dni me nefunguji SIPA hovory. Vse jsem zkontroloval, ale chybu nevidim. Je nejaka zmena u Odorika anebo to muze druhy operator (zde ha-loo) zakazat? napr. hovor 226773648.
Děkuji

Re: SIPA *06XXX*YYYYYYYYYY…

PříspěvekNapsal: úte 26. zář 2017 19:04:54
od kovik
gyrus píše:Asi 14 dni me nefunguji SIPA hovory. Vse jsem zkontroloval, ale chybu nevidim. Je nejaka zmena u Odorika anebo to muze druhy operator (zde ha-loo) zakazat? napr. hovor 226773648.
Děkuji
Dobry den,
resil jsem to,problem je v domene,zadejte si do rychleho kontaktu 217.66.161.8 namisto ustredna.ha-vel.cz

Re: SIPA *06XXX*YYYYYYYYYY…

PříspěvekNapsal: stř 27. zář 2017 8:58:01
od kovik
kovik píše:
gyrus píše:Asi 14 dni me nefunguji SIPA hovory. Vse jsem zkontroloval, ale chybu nevidim. Je nejaka zmena u Odorika anebo to muze druhy operator (zde ha-loo) zakazat? napr. hovor 226773648.
Děkuji
Dobry den,
resil jsem to,problem je v domene,zadejte si do rychleho kontaktu 217.66.161.8 namisto ustredna.ha-vel.cz
Dobry den,
problem sem odhalil a opravil, uz by to melo fungovat i s domenou.
Dekuji za nahlaseni.

Re: SIPA *06XXX*YYYYYYYYYY…

PříspěvekNapsal: čtv 28. zář 2017 8:50:06
od gyrus
Díky, skvělé, funguje.

Odesláno z mého 2014811 pomocí Tapatalk