Automatický výběr CLIPu - linky dle volané země

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...

Automatický výběr CLIPu - linky dle volané země

Příspěvekod osmdesát » pon 23. led 2017 20:03:07

Dobrý den, existuje možnost automatického výběru clipu v závislosti na volaném čísle? Mám představu, že bych u jedné linky měl německý CLIP (je-li to možné), a ten by se automaticky zvolil, zavolám-li německé číslo. Tak by mohli němečtí volaní zavolat zpět na dané číslo.
osmdesát
 
Příspěvky: 138
Registrován: úte 19. srp 2014 14:24:46

Re: Automatický výběr CLIPu - linky dle volané země

Příspěvekod Pitomec » pon 23. led 2017 21:02:33

Zcela jistě to jde takto nastavit přímo v některých telefonech, např. Siemens Gigaset.
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 1803
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: Automatický výběr CLIPu - linky dle volané země

Příspěvekod osmdesát » pát 27. led 2017 10:05:33

Pitomec píše:Zcela jistě to jde takto nastavit přímo v některých telefonech, např. Siemens Gigaset.

Myslíte tím, že v tom telefonu je nějaké nastavení, které určí automaticky vybrat linku, je-li volané číslo takové a takové?
osmdesát
 
Příspěvky: 138
Registrován: úte 19. srp 2014 14:24:46

Re: Automatický výběr CLIPu - linky dle volané země

Příspěvekod osmdesát » pát 27. led 2017 10:11:20

Napadlo mě u německých čísel, která budou uložená v kontaktáři telefonu, zadat nějaký prefix nebo sufix, který zvolí linku. Vím, že něco takového existuje, ale v dokumentační wiki odoriku jsem volbu linky nenašel.
V tomto smyslu by chtělo dokumentaci doplnit, aby byla opravdu kompletní. Člověk se často dozví o nějaké funkci z náhodného pročítání fóra, kdy v nějakém vlákně náhodou někdo z odoriku utrousí, že takovým a takovým prefixem lze udělat to či ono, ale v dokumentaci to není. :|
osmdesát
 
Příspěvky: 138
Registrován: úte 19. srp 2014 14:24:46

Re: Automatický výběr CLIPu - linky dle volané země

Příspěvekod Pitomec » pát 27. led 2017 11:43:30

osmdesát píše:
Pitomec píše:Zcela jistě to jde takto nastavit přímo v některých telefonech, např. Siemens Gigaset.

Myslíte tím, že v tom telefonu je nějaké nastavení, které určí automaticky vybrat linku, je-li volané číslo takové a takové?

Mám to takto nastavené v Gigasetu, aby určitá čísla (nebo stačí i předčíslí, resp. prvních pár čísel) šlo přes nějakou určitou linku. Konkrétně třeba, aby číslo 241 00 51 00 bylo automaticky voláno přes pevnou, kde je UPC Telefon (to je číslo jejich zákaznické linky, kam je volání zdarma) a ne přes VoIP.
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 1803
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: Automatický výběr CLIPu - linky dle volané země

Příspěvekod xsouku04 » pát 27. led 2017 11:51:26

Dobrý den,
možné to je, jen musím ručně zadat nějaké položky do našich tabulek (poznámka pro mne samotného: tabulky začínají callerid_prefix)
Lze tak nastavit číslo volajícího na základě předčíslí voleného čísla. Bohužel to musím zadávat ručně, není k tomu webové rozhraní.

Dlouho jsem neodpovídal, protože jsem si nemohl vzpomenout, jak jsem ty tabulky pojmenoval. Nyní jsem je našel.
Tedy napište mi na email kontakt[zavináč]minitel.cz, jak přesně to chcete, já to nastavím. Pokud používáte gigaset, asi lepší řešení je nastavit si to sám na gigasetu. (nemám osobní zkušenost)

U gigasetu je velmi snadné vybrat linku pro odchozí hovor, tedy může být pro někoho též dostatečné podržet déle tlačítko na volání a vybrat identitu, přes kterou chci udělat odchozí hovor.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6082
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Automatický výběr CLIPu - linky dle volané země

Příspěvekod Pitomec » pát 27. led 2017 14:35:52

Nastavení v Gigasetu je velmi snadné a taky uživatelsky měnitelné ihned dle potřeby.
Přílohy
gigaset.jpg
gigaset.jpg (77.67 KiB) Zobrazeno 471 krát
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 1803
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: Automatický výběr CLIPu - linky dle volané země

Příspěvekod osmdesát » pát 27. led 2017 14:52:57

Zatím je to taková vize do budoucna. Protože tuhle funkci bude používat hlavně manželka, chtěl bych, aby to bylo transparentní, bez dalších ručních úkonů jako volba linky.
Momentálně používám Grandstream GXP280, ten myslím ani více linek neumí. Jak to bude přesně vypadat v budoucnu, nevím, možná koupím speciální "německý" telefon na lince pro volání do německa, možná to udělám jinak.
Každopádně pro začátek by mohlo stačit řešení, kdy německé "kontakty" budou uloženy s odorikovským prefixem nebo sufixem značícím volání přes jinou linku - mám za to, že to je možné, ale jak jsem psal, nemůžu to najít v dokumentaci. Jak se to dělá?
osmdesát
 
Příspěvky: 138
Registrován: úte 19. srp 2014 14:24:46

Re: Automatický výběr CLIPu - linky dle volané země

Příspěvekod osmdesát » pát 27. led 2017 14:58:25

> Pitomec
Ten filtr ale bude fungovat jen při vytočení čísel uvedených v tom seznamu. Kdybych tam zadal jenom +49, fungovat to pro všechna čísla s předčíslím +49 asi nebude, ne? Nebo to bere i zástupné znaky, např. +49* ?
osmdesát
 
Příspěvky: 138
Registrován: úte 19. srp 2014 14:24:46

Re: Automatický výběr CLIPu - linky dle volané země

Příspěvekod osmdesát » pát 27. led 2017 15:08:26

Už jsem to našel, je to číslo*číslo_linky, přes kterou chci volat. Zkusil jsem to, ale clip to ukazuje stále stejný, asi je něco špatně. Navíc je škoda, že je hovor účtován na přebíranou linku a ne na tu původní - hodilo by se kvůli minimální útratě u linky se sim číslem.
osmdesát
 
Příspěvky: 138
Registrován: úte 19. srp 2014 14:24:46

Další

Zpět na odorik.cz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků