Dobrý večer, všiml jsem si, že Odorik implementoval do záložky "nastavení účtu " službu
Omezení odchozích hovorů. Vyzkoušel jsem si to a hned jsem objevil chybičku. Když u jedné ze svých SIP linek nastavím začátek čísla v mezinárodním formátu bez 00 například 420602 a jelikož chci mít stav povoleno až do maximální ceny za minutu, tak jsem tam nastavil nepovinný parametr 0,59 Kč/min. Takže pak by to mělo být tak, že když vytočím číslo 00420602 989898 měl bych volat max. minutu a hovor by měl být ukončený aby se zaplatil jen ten poplatek 0,59 Kč/min. Jenže když to uložím, tak po vytočení tohoto čísla z přihlášené SIP linky například programu Odorik.exe ke které je nastavena služba OMEZENÍ ODCHOZÍCH HOVORŮ ve stavu POVOLENO tak to pak hlásí " Bohužel Odorik neumožňuje volání ..... ". Jenže když tam nastavím nepovinný parametr např. 0,60 Kč/min a následně uložím. Odorik mi už povolí zavolat na to číslo 00420602 989898 avšak volám pak mnohem déle a za vyšší cenu než je nastaveno 0,60 Kč/min, takže klidně i dvě minuty.
Dále jsem si všiml, že k tomu není dodělaná nápověda jakmile myší kliknu na

, pouze se mi zobrazí bublina a v ní text TODO.
Jinak v případě, pokud nastavím stav ZAKAZANO tak to spolehlivě funguje jakmile vytočím jakékoliv mobilní číslo za předčíslím 602 nebo-li 420602 (viz screenshot ) například 602 123 456 nebo 602 909 909 nebo 602 989898 hlásí mi to správnou hlášku, že Odorik neumožňuje volání na toto číslo.
Ale jde mi o to, jak docílím toho, aby v případě stavu POVOLENO a když tam nastavím minutovou sazbu, aby to skutečně spojilo hovor v max. délce 1 minuta a pak došlo k ukončení hovoru

Děkuji

- Odorik_OmezeníHovoru.jpg (32.69 KiB) Zobrazeno 2477 krát