Stránka 1 z 1

Nefunguje mi rychlá volba

PříspěvekNapsal: čtv 16. bře 2017 20:26:30
od hracka
Dobrý den, nefunguje mi rychlá volba na handsfree Siemens Gigaset c200, připojením přes VOIP bránu Vood Tilgin 342. Zvolím třeba 3 a dám na handsfree zelené sluchátko (jakože "volat"), ale číslo pod rychlou volbou "3" se nevytočí, ani pak není ve výpisu hovorů, nic... Nevím, jak přijít na to, kde může být chyba.

EDIT: Takže jsem trochu hledal na fóru a "pochopil" jsem, že s tím může mít souvislost nějaký "dialplan". Pokud je to tak, posílám screenshot nastavení z VOIP brány:

Re: Nefunguje mi rychlá volba

PříspěvekNapsal: čtv 16. bře 2017 22:03:30
od Kabek
Zkuste místo XXXXX+T zadat X+T a místo (XXXXX+)# zadat (X+)#. Hodnota "T" (sekundy) se někde v nastavení brány bude zadávat, rozumná hodnota je kolem 5 sec. Je to čas, jak dlouho brána čeká po každé volbě číslice na další volbu. Po uplynutí času T volbu teprve odešle. V případě volby "#" na konci volaného čísla se dá pokyn bráně neotálet s odesláním.
Možná se pletu. Výsledek sem prosím napište.

Re: Nefunguje mi rychlá volba

PříspěvekNapsal: pát 17. bře 2017 19:07:26
od hracka
Upravil jsem dial plan podle Vaší rady a už zkrácené volby fungují, díky moc! Nastavení hodnoty T jsem nikde v administraci VOIP brány nenašel, ale to nevadí, protože vždy nejdříve zadám číslo a pak zmáčknu "zelené tlačítko", čímž provedu hovor.

Re: Nefunguje mi rychlá volba

PříspěvekNapsal: pát 17. bře 2017 21:08:00
od Kabek
Zkuste ještě zadat jen X+ (bez T). Možná se to urychlí.

Re: Nefunguje mi rychlá volba

PříspěvekNapsal: ned 19. bře 2017 15:50:54
od hracka
Zkusil jsem odmazat to "T" (viz příloha), ale při volání na mobil mi to pak hlásilo něco jako "zkrácených voleb není nastavena" a pak tón jako když je obsazeno. Zajímavé je, že když jsem volal na zkrácenou volbu, třeba na "1", tak to fungovalo.

Když jsem to "T" vrátil zpět, je to zas OK.