Jak zprovozním internet v roamingu od T-mobile Polska ?

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...

Jak zprovozním internet v roamingu od T-mobile Polska ?

Příspěvekod helmut.niederman » pon 19. čer 2017 18:47:27

Potřeboval bych takovou radu, jestli též náhodou někdo z vás si nekoupil polskou sim kartu od T-mobile ( předplacenku ) a jestli mu funguje internet v Roamingu ?

Mám aktivní Pakiet 4 w 1, tedy nelimitované hovory, SMS,MMS, a k tomu 1GB dat internetu viz screenshot z aplikace Můj T-mobile.pl. Příjde mi divné, že na mobilu v českém roamingu zapnu data, aktivuji datový roaming a přesto internet nefunkční, jakmile ale přeladím do domovské sítě T-mobile.PL tak internet najednou funguje samozřejmě jen přes EDGE. 1 MB dat už mám vyčerpaný, ale zajímalo by mne, proč to v roamingu nefahčí ?

Zatím jsem na to neprišel a chci se zeptat, nemá se náhodou v roamingu přenastavovat APN ? Protože třeba s polskou sim kartou Plus GSM jsem musel nastavit APN " plus " místo APN " internet ", zatím v roamingu surfuji jak se SIM kartou Play tak i PLUS, ale mrzí, že v roamingu T-mobile nefahčí.

Nevěděl by z vás někdo, kde bude zádrhel. ? Zas tak polsky moc dobře neumím a nechce se mi několistránkový PDF Regulamin taryfi FRii kostrbatě překládat Google Translatorem, protože to pak ve finále dá překlad větší nesmysl, než když tu polštinu budu po slovíčkách louskat.
Na kontě mám přes 1 Zlotý kredit, jinak pakiet 4 w 1 stojí měsíčně 19,90 Zlotých a došlo ke stržení platby po aktivaci SIM karty a doladowaní kredytu. Každopádně v roamingu se mi data netečou :cry:
T-mobile.pl.png
Můj T-mobile.pl
T-mobile.pl.png (168.91 KiB) Zobrazeno 905 krát
Uživatelský avatar
helmut.niederman
 
Příspěvky: 844
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: Jak zprovozním internet v roamingu od T-mobile Polska ?

Příspěvekod Kristovec » úte 20. čer 2017 6:25:39

Náš,český Vodafone prý internet v roamingu blokuje,doma balík jde,ale venku tentýž balík jako by nebyl,nemájí to Poláci taky tak?
Já myslím,že APN není třeba měnit,můj Kyivstar se připojí tady s mtejně dobře,jako na Ukrajině,i SK SIMky.Ručně neměním nic.
Kristovec
 
Příspěvky: 1232
Registrován: ned 07. srp 2011 18:03:28

Re: Jak zprovozním internet v roamingu od T-mobile Polska ?

Příspěvekod helmut.niederman » úte 20. čer 2017 21:53:41

Kristovec píše:Náš,český Vodafone prý internet v roamingu blokuje,doma balík jde,ale venku tentýž balík jako by nebyl,nemájí to Poláci taky tak?
Já myslím,že APN není třeba měnit,můj Kyivstar se připojí tady s mtejně dobře,jako na Ukrajině,i SK SIMky.Ručně neměním nic.


Aha, tak už vím, kde je problém. Problém byl v nízkém kreditu, musel jsem za 50 Zlotých dobít a už se obnovil.
Akorát místo 1 GB mohu v zemích EU využít jen 0,5 GB.

To třeba u Playu klidně můžete v EU tedy v Česku spotřebovat celý datový balík. T-mobile si to pěkně porcuje. Třeba jsem měl v plánu koupit 3 GB u T-mobile Polska, ale v Roamingu mohu využít jen 1,51 Gb. Cena za 500 MB tak výjde asi o 40 % levněji než dokup u Kaktusu. Například u Kaktusu 500 MB výjde na 100,- Kč, u T-mobile Polska na 60,- Kč. Bohužel po vyčerpání dat pro Roaming se internet zablokuje a zbytek musím do surfovat v polské síti :x
Uživatelský avatar
helmut.niederman
 
Příspěvky: 844
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: Jak zprovozním internet v roamingu od T-mobile Polska ?

Příspěvekod Kristovec » stř 21. čer 2017 11:48:22

helmut.niederman píše:
Kristovec píše:Náš,český Vodafone prý internet v roamingu blokuje,doma balík jde,ale venku tentýž balík jako by nebyl,nemájí to Poláci taky tak?
Já myslím,že APN není třeba měnit,můj Kyivstar se připojí tady s mtejně dobře,jako na Ukrajině,i SK SIMky.Ručně neměním nic.


Aha, tak už vím, kde je problém. Problém byl v nízkém kreditu, musel jsem za 50 Zlotých dobít a už se obnovil.
Akorát místo 1 GB mohu v zemích EU využít jen 0,5 GB.

To třeba u Playu klidně můžete v EU tedy v Česku spotřebovat celý datový balík. T-mobile si to pěkně porcuje. Třeba jsem měl v plánu koupit 3 GB u T-mobile Polska, ale v Roamingu mohu využít jen 1,51 Gb. Cena za 500 MB tak výjde asi o 40 % levněji než dokup u Kaktusu. Například u Kaktusu 500 MB výjde na 100,- Kč, u T-mobile Polska na 60,- Kč. Bohužel po vyčerpání dat pro Roaming se internet zablokuje a zbytek musím do surfovat v polské síti :x

S těmi EU daty je to asi individuální,4ka.sk využití datových balíků v roamu neumožňuje vůbec,rozdělili si předplacený tarif na 4ka a na 4ka.svet a tím jdou balíky využít jen doma a v Unii jen 0,04 €/MB.To mne tedy velice silně oblafli,já už jsem se viděl s TO.15 v mobilu - 15 GB za 10 €,ale bohužel !
Kristovec
 
Příspěvky: 1232
Registrován: ned 07. srp 2011 18:03:28

Re: Jak zprovozním internet v roamingu od T-mobile Polska ?

Příspěvekod 5uch » čtv 22. čer 2017 0:35:35

No vida! Češi by polské potraviny nežrali, ale polské tarify jim jsou vhod. ;-)

Naši domácí operátoři mají chytře nastavené ceny tak, že jim nehrozí nějaké masivní použití jejich tarifů v EU zahraničí.
U polských a částečně i slovenských operátorů se Čechům vyplácí pořídit si jejich tarif a používat ho u nás doma.
A zároveň je pravda, že operátoři mají s roamingovými službami vesměs větší náklady než s týmiž službami doma.

Takže... pokud začne docházet k masivnějšímu používání SIM karet v EU "přeshraničí", které by operátorům citelněji snížilo marže nebo je - nedej bože - táhlo do mínusu... tak lze očekávat následné protiakce různého druhu:
- omezení prodeje SIM karet nebo omezení volně prodejných tarifů cizincům
- přísnější uplatňování pravidel omezujících hlavní použití SIM karet v roamingu
- hledání možností a skulin, jak použití služeb omezit více než dovolují pravidla vynucená EU (viz 4ka)
- zdražení

Každopádně očekávám, že se podmínky využití zahraničních SIM u nás spíš budou zhoršovat. Takže si užívejte levných hovorů a dat, dokud to jde. 8-)
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
5uch
 
Příspěvky: 237
Registrován: stř 21. lis 2012 5:01:18

Re: Jak zprovozním internet v roamingu od T-mobile Polska ?

Příspěvekod Kristovec » pát 23. čer 2017 6:33:03

5uch píše:No vida! Češi by polské potraviny nežrali, ale polské tarify jim jsou vhod. ;-)

Naši domácí operátoři mají chytře nastavené ceny tak, že jim nehrozí nějaké masivní použití jejich tarifů v EU zahraničí.
U polských a částečně i slovenských operátorů se Čechům vyplácí pořídit si jejich tarif a používat ho u nás doma.
A zároveň je pravda, že operátoři mají s roamingovými službami vesměs větší náklady než s týmiž službami doma.
Určitě,OPové s tichou podporou politiků skrze lobbisty už na nás něco vymyslí.
Čím víc o tom přemýšlím,tím víc se mi zdá,že řešením jsou jedině volební urny.
Sympaticky,na české poměry,vypadá Tescomobil - 3 x 5 GB za 610 Kč a převod nespotřebovaných MB,ten se mi uplatnil právě dnes - 2 450 MB,tedy měsíc začínám se 7 600 MB.

Takže... pokud začne docházet k masivnějšímu používání SIM karet v EU "přeshraničí", které by operátorům citelněji snížilo marže nebo je - nedej bože - táhlo do mínusu... tak lze očekávat následné protiakce různého druhu:
- omezení prodeje SIM karet nebo omezení volně prodejných tarifů cizincům
- přísnější uplatňování pravidel omezujících hlavní použití SIM karet v roamingu
- hledání možností a skulin, jak použití služeb omezit více než dovolují pravidla vynucená EU (viz 4ka)
- zdražení

Každopádně očekávám, že se podmínky využití zahraničních SIM u nás spíš budou zhoršovat. Takže si užívejte levných hovorů a dat, dokud to jde. 8-)
Kristovec
 
Příspěvky: 1232
Registrován: ned 07. srp 2011 18:03:28

Re: Jak zprovozním internet v roamingu od T-mobile Polska ?

Příspěvekod helmut.niederman » sob 24. čer 2017 21:18:17

5uch píše:No vida! Češi by polské potraviny nežrali, ale polské tarify jim jsou vhod. ;-)

Naši domácí operátoři mají chytře nastavené ceny tak, že jim nehrozí nějaké masivní použití jejich tarifů v EU zahraničí.
U polských a částečně i slovenských operátorů se Čechům vyplácí pořídit si jejich tarif a používat ho u nás doma.
A zároveň je pravda, že operátoři mají s roamingovými službami vesměs větší náklady než s týmiž službami doma.

Takže... pokud začne docházet k masivnějšímu používání SIM karet v EU "přeshraničí", které by operátorům citelněji snížilo marže nebo je - nedej bože - táhlo do mínusu... tak lze očekávat následné protiakce různého druhu:
- omezení prodeje SIM karet nebo omezení volně prodejných tarifů cizincům
- přísnější uplatňování pravidel omezujících hlavní použití SIM karet v roamingu
- hledání možností a skulin, jak použití služeb omezit více než dovolují pravidla vynucená EU (viz 4ka)
- zdražení

Každopádně očekávám, že se podmínky využití zahraničních SIM u nás spíš budou zhoršovat. Takže si užívejte levných hovorů a dat, dokud to jde. 8-)


No je docela možné, že operátoři začnou opět účtovat kauce za aktivaci Roamingu, tak jak to bylo v dobách EuroTelu, kdy se za roaming vybírala kauce 5 tisíc korun. Taky je docela možné, že operátoři budou účtovat předplacenkářům měsíční apanáž za využití Roamingu, nebo roamingové poplatky za využití SIM/den. Toto vše může obcházet pravidla nařízení EU.
Operátor nebude účtovat drahá volání, drahé SMS, ani internet, ale naúčtuje denní či měsíční poplatky za Roaming.

Od známého který se přeci jen lépe orientuej v telekomunikacích, mám informaci, že Roaming taky operátoři nemusí vůbec nabízet na předplacenkách, žádný zákon, žádný brusselský diktát mu to nenařizuje. Můj známý podobně jako Václav Klaus neustále kritizuje evropské regulace a diktaturu EU proletariátu. Taky říkal, že je nejvyšší čas vystopit z EU ,protože je v plánu, že různými regulacemi a nařízeními budou nejvíc biti spotřebitelé a nejvíc šikanováni a naopak ti, kteří poskytují služby budou na tom lépe než ti kteří je konzumují.

Například O2 teď má problémy s roamingem, některé zahraniční SIM karty odmítá roamovat. A už to začíná.... A ještě nás čekají další věci, až operátoři ke konci roku budou dělat inventuru, budou dělat vše proto aby nám "bezplatný " roaming znechutili. :idea:
Uživatelský avatar
helmut.niederman
 
Příspěvky: 844
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28


Zpět na odorik.cz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků