automaticke volani na vecne obsazene cislo

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...

automaticke volani na vecne obsazene cislo

Příspěvekod Jan Telefonista » čtv 03. říj 2019 15:29:04

Dobry den,

vedeni u nas rozhodlo o nakupu neskutecne blbeho software od jedne firmy (radsi nebudu jmenovat, abych jeste neresil pravnika :roll: ), ktera ma na lince podpory asi tak jen 3 operatory, ale protoze se jim podarilo tu hruzu prodat zrejme tisicum zakazniku, tak linka funguje jeste hur, nez ten program. A nemaj plechovou hubu. Clovek sice za cekani nic neplati, ale dovolat se tam lze jen s velkym stestim.

Proto se chci zeptat, zda neexistuje nejaka moznost treba chytreho prefixu, ze by odorik zkousel opakovane volat na nejake cislo treba kazdych 30 sekund a az v pripade uspechu me zavolal a oba hovory spojil? Nebo ze bych se spojil s odorici ustrednou, ta by tam zkousela volat zatimco by mne povidala, ze mu hrala, dokud se ji nepovede spojit. Nebo treba jestli to nejde resit pres nejake odorici api, abych poustel z cronu script...

Idelani by samozrejme bylo, kdyby tu moznost automatickeho vytaceni mel voip telefon. Mam sice docela kvalitni, ale uplne obycejny yealink (well) sip t20, ktery tu funkci pokud vim nema. Kdysi na nem fungovalo vytaceni pres web rozhrani, poslal jsem curlem http pozadavak a telefon volal. Jenze pak tam pridali tunu javaskriptu a tuto funkci rozbili uz buh vi jak davno. Downgradovat firmware nejde :cry:

Dekuji za napady.
Jan Telefonista
 
Příspěvky: 74
Registrován: čtv 24. led 2013 9:35:10

Re: automaticke volani na vecne obsazene cislo

Příspěvekod xsouku04 » čtv 03. říj 2019 16:29:08

Pokud je linka obsazena, můžete po jistých časových hovorech zkoušet vyvolat zpětné volání přes API, kde jako první číslo dáte k ní ma druhé na vás. Kdyby to vzali, tak vám to hned začne zvonit u vás.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6976
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: automaticke volani na vecne obsazene cislo

Příspěvekod Jan Telefonista » pát 04. říj 2019 11:45:47

Dekuji za odpoved. Tak to api je bomba, pane Soukupe. Je super, ze jde otocit volany a volajici a pak se to chova presne, jak potrebuju, toto by me tedy nanapadlo :ugeek:
Jan Telefonista
 
Příspěvky: 74
Registrován: čtv 24. led 2013 9:35:10

Re: automaticke volani na vecne obsazene cislo

Příspěvekod michaels » pon 07. říj 2019 13:09:49

Pak to ale musíte zvednout hooodně rychle. Protože oni uslyší vyzváněcí tón a budou zmatení, protože očekávají, že tam rovnou někdo bude a budou vyplašeni, že JIM to SAMO někam volá :lol:
Tak abyste je stihnul než to zavěsí ....

No nebo leda volat zpět na nějaké IVR na Odoriku, kde bude něco jako "vyčkejte prosím, budete spojeni" ....
Uživatelský avatar
michaels
 
Příspěvky: 98
Registrován: sob 18. led 2014 14:41:32

Re: automaticke volani na vecne obsazene cislo

Příspěvekod alfi » pon 07. říj 2019 13:31:05

Jan Telefonista píše:Idelani by samozrejme bylo, kdyby tu moznost automatickeho vytaceni mel voip telefon. Mam sice docela kvalitni, ale uplne obycejny yealink (well) sip t20, ktery tu funkci pokud vim nema. Kdysi na nem fungovalo vytaceni pres web rozhrani, poslal jsem curlem http pozadavak a telefon volal. Jenze pak tam pridali tunu javaskriptu a tuto funkci rozbili uz buh vi jak davno. Downgradovat firmware nejde :cry:

Všechny Yealinky mají mít jednoduché API, přes které by to mělo jít vytočit taky, viz např. http://support.yealink.com/faq/faqInfo?id=173 :-)
alfi
 
Příspěvky: 435
Registrován: čtv 03. led 2013 16:31:10

Re: automaticke volani na vecne obsazene cislo

Příspěvekod Jan Telefonista » pon 07. říj 2019 13:39:54

michaels píše:Pak to ale musíte zvednout hooodně rychle. Protože oni uslyší vyzváněcí tón a budou zmatení, protože očekávají, že tam rovnou někdo bude a budou vyplašeni, že JIM to SAMO někam volá :lol:
Tak abyste je stihnul než to zavěsí ....

No nebo leda volat zpět na nějaké IVR na Odoriku, kde bude něco jako "vyčkejte prosím, budete spojeni" ....

Mate pravdu, musim byt ve strehu, rikali, ze prej to v tom "nejak divne piskalo" :D Kdyby odorik aspon rekl, moment prosim, nebo jeste lepe mnou nahranou hlasku, ale to uz bych si vymyslel docela moc, to IVR nemam zatim zmaknute. Nicmene uz ted to funguje krasne:

Kód: Vybrat vše
#!/bin/bash
OBSAZENY=OOOOOOOOO
VOLAJICI=VVVVVVVVV
USER=LLLLLL
PASSWORD=pppppppp

dd if=/dev/null of=/tmp/odorik_active_calls.json

while ! `grep -q "${VOLAJICI}" /tmp/odorik_active_calls.json`
do
   echo `date`
   curl --url "https://www.odorik.cz/api/v1/callback" -d "user=${USER}&password=${PASSWORD}&caller=${OBSAZENY}&recipient=${VOLAJICI}"
   echo "."
   sleep 7
   curl -o /tmp/odorik_active_calls.json --url "https://www.odorik.cz/api/v1/active_calls.json?user=${USER}&password=${PASSWORD}"
   echo "."
done
echo "Hotovo."
rm /tmp/odorik_active_calls.json
Naposledy upravil Jan Telefonista dne pon 07. říj 2019 13:59:18, celkově upraveno 2
Jan Telefonista
 
Příspěvky: 74
Registrován: čtv 24. led 2013 9:35:10

Re: automaticke volani na vecne obsazene cislo

Příspěvekod Jan Telefonista » pon 07. říj 2019 13:48:09

alfi píše:Všechny Yealinky mají mít jednoduché API, přes které by to mělo jít vytočit taky, viz např. http://support.yealink.com/faq/faqInfo?id=173 :-)

Mate pravdu, je to tam, o tomhle jsem vubec nevedel, dekuji za rozsireni obzoru. Takze to asi nechteli rozbit, jen vic zabezpecit ;) To API jsem zatim nezkousel, ale ted kdyz si pridam svoji IP a zkusim z weboveho rozhrani telefonu volat, uz to vyhodi "success" misto "hovor se nezdaril", ale stejne to nevola :roll:

EDIT: Tak to api nedela taky vubec nic. Myslenka by to byla dobra, kdyby to fungovalo. Mozna to delam blbe ja, ale predpokladam, ze na tom neni co zkazit, proste dam url podobnou jako v examplu, ale ukaze to prazdnou stranku a nevola.
Jan Telefonista
 
Příspěvky: 74
Registrován: čtv 24. led 2013 9:35:10

Re: automaticke volani na vecne obsazene cislo

Příspěvekod forum-user-UDFENS » pon 07. říj 2019 21:20:36

Dobrý den. Mě se stalo, že jsem někomu volal formou plánovaného hovoru a když to ten dotyčný nevzal tak mu to volalo opakovaně dokud to nevzal což jsem nevěděl.
Ten člověk mne udal a státní zástupce a samosoudce rozhodli v mé nepřítomnosti, že jsem spáchal trestný čin nebezpečné pronásledování formou elektronických prostředků založeného na počtu volání. Policie pak pro mne rovnou přijela s tím, že mám nástup do vězení na myslím že to bylo 12 nebo 17 měsíců odnětí svobody a předali mi rozsudek jménem republiky. Během nástupu ale někdo někde hodil stopku a pustili mne na podmínku za to, že je to můj první trestný čin. Nikdo se mě na nic neptal nikdo nezjišťoval příčiny apod. Postupně to zametli a předělali aby to bylo v souladu a že je to moje vina. Nějakou dobu po tom asi rok jsem nesměl zase jinými blokátory na oblbovačů policie v jiných věcech na internet a tak jsem situaci neměl jak řešit/testovat i na podatelně pro odvolání to vzali jako spíš obtěžování a zbytečnost navíc když už bylo rozhodnuto.
Pak jsem začal zjišťovat vlastními silami čím to bylo, že to byl takový počet až jsem došel k tomu, že byl tento problém na Odoriku.
Že když někomu zavoláte zkrze objednané volání z webu tak když to volaný nezvedne tak mu to opakovaně vytáčí do doby než to zvedne. Ale to už vám nevolá. Jinak hovor se objednával nebo objednává na dvě telefonní čísla jakože z ústředny přes web na číslo volaného a na číslo volajícího. Pravidlo na ústředně bylo nastaveno tak, že když to začne zvonit nebo to zvedne volaný tak to zavolá i volajícímu. Ale když toto neproběhne tak to volanému volá stále dokola v intervalech, který byl zadán (například po půl hodině). Klidně i 10 tisíc hovorů za sebou což se už nikde nepíše nebo nepsalo.

Tady na fóru jsem tento Bug zmiňoval asi před čtyřmi roky kdy jsem řešil více věcí týkající se nejen Odoriku ale i věcí s mnohem závažnějšími následky ale lidé tu na mne nevím za co útočili a snažili se oslovovat moderátory a adminy, aby mi okamžitě zrušili účet. A admini mi několikrát zrušili a pak zase obnovili a pak deaktivovali a pak zase aktivovali můj účet. Musel jsem si tu udělat ještě jeden abych vůbec směl s někým komunikovat. Všechna témata, kde jsem probíral jak uvedený Bug tak další věci, které ohrožují další lidi tak mi vymazali. Nechali pak jen téma směru když jsem se snažil zeptat za co mi byla zrušena původní témata. A dodnes mi nic obnoveno nebylo. Ani vysvětlení. Jeden moderátor dával vyjádření, že je to za to, že neřeším věci týkající se Odoriku. Po dotazu adminovi zda se tu můžou řešit i jiné věci než jen věci ohledně Odoriku tak že můžou a půl dne po tom, že nesmí a pokud kdokoliv bude psát i jen v náznaku o něčem jiném než výhradně o Odoriku tak mu bude zrušen účet nebo jinak zablokován. Tak mi bylo smazáno i to téma a pak mi nechali ten zbytek.

Zda tento Bug je již odstraněn netuším. Funkci objednávky volání někomu již od té doby nevyužívám z důvodu možného zavření do vězení aniž bych o tom věděl. V současné době se snažím čelit lidem, kteří akorát zkrze jednání nejen zde ví, že si mohou naprosto bez limitu dovolit někomu škodit, blokovat účty, mazat témata, nebo jinak napadat na veřejných místech nejen na internetu kde ani policie není schopna tyto lidi nějak omezit.

Bylo by fajn, když by se někteří nehojili na své vlastní neschopnosti a trochu více se věnovali práci nebo vzájemné spolupráci než kde koho zastřelit jen za to, že někdo jiný pracuje nebo že se na ně falešně neusmívá jako jiní.

Děkuji i místním adminům za to, že tento příspěvek nevymažou a jsou schopni si uvědomit následky svého jednání zde na serveru. Jak v technické oblasti tak oblasti mezilidských vztahů případně ignoraci starousedlíků zde, kteří než aby řešili technické věci nejen Odoriku tak se snaží blokovat nebo jinak omezovat ostatní zákazníky Odoriku a uživatele tohoto fóra jen za to, že nesedí na zadku a nekoukají koho kde ve svém okolí pohřbít za to, že si na něčem ne špatném dělá. Přecijen je to už cca 4-5 let co mne zdejší uživatelé dostali skoro do vězení, protože se ignorovalo nejen technické nahlášení chyby a upřednostňovalo hledat za co mne kde co nejdříve zablokovat účet přes moderátory a administrátory.

Chci se zeptat, je tento Bug už opravený? Nebo mohu o něm již otevřeně psát nebo mám čekat, že mne zase někdo napadne a bude mi opět zrušen účet.

A další otázka je na adminy a moderátory tohoto fóra. Budou mi prosím obnovena témata, která mi byla cca před čtyřmi roky smazána nebo skryta?
A to jak pod tímto účtem tak pod tím druhým účtem, který má stejný název jako tento akorát je za ním přívlastek "-2" bez uvozovek.
Děkuji
forum-user-UDFENS
 
Příspěvky: 139
Registrován: pon 22. říj 2012 22:25:36

Re: automaticke volani na vecne obsazene cislo

Příspěvekod xsouku04 » pon 07. říj 2019 21:57:06

Pokud si objednáte zpětné volání, kde jako volající dáte sebe a jako volaného dáte volaného, tak to volá jen do té doby, než sám zavěsíte.
Pokud nesmyslně dlouho nezavěsíte, tak to zkusí spojit ještě znovu jinou cestou.

Ale že by to někoho několik hodin obtěžovalo, o tom slyším poprvé.

Aby si někdo mohl stěžovat, že jej druhý obtěžuje voláním, musí to i občas zdvihnout. Jinak je totiž normální volat opakovaně, když se nemůžete dovolat. Pokud by to bylo opravdu chybou u nás (slyším o tom poprvé), proč jste tím nebránil u soudu? Klidně bychom na to vydali potvrzení. Jak si soud ověřil, že voláte opravdu vy?

Předpokládám, že neuvádíte vše. Z předchozích příspěvků mám pocit, že trpíte nějakou formou duševní nemoci. Velká část příspěvků je normálních, ale některé jsou dost mimo, některé jsou nesmyslně dlouhé a mimo téma. Což byl důvod blokace.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6976
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: automaticke volani na vecne obsazene cislo

Příspěvekod Pitomec » úte 08. říj 2019 6:17:30

forum-user-UDFENS píše:Dobrý den. Mě se stalo, že jsem někomu volal formou plánovaného hovoru a když to ten dotyčný nevzal tak mu to volalo opakovaně dokud to nevzal což jsem nevěděl.
Ten člověk mne udal a státní zástupce a samosoudce rozhodli v mé nepřítomnosti, že jsem spáchal trestný čin nebezpečné pronásledování formou elektronických prostředků založeného na počtu volání. Policie pak pro mne rovnou přijela s tím, že mám nástup do vězení na myslím že to bylo 12 nebo 17 měsíců odnětí svobody a předali mi rozsudek jménem republiky. Během nástupu ale někdo někde hodil stopku a pustili mne na podmínku za to, že je to můj první trestný čin.

Sorry, ale to co píšeš je naprostá lež. Už proto, že napřed by tě musela Policie ČR ztotožnit jako pachatele, tj. by tě předvolala (sebrala) na Podání vysvětlení dle § 158 tr. řádu a až následně může státní zástupce podat obžalobu. K soudu by tě následně nechal soudce předvést, kdyby ses nedostavil a každopádně ti pak musí soud doručit rozhodnutí, vč. toho, že máš možnost podat odvolání. Jedině zbavení svéprávnosti by to vysvětlovalo, ale to pak zase nebudeš odsouzen, max. ti bude nařízena ústavní léčba :P
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 2028
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Další

Zpět na odorik.cz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků