IP GIGASET se z niceho nic nechce prihlasit k odoriku

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...

IP GIGASET se z niceho nic nechce prihlasit k odoriku

Příspěvekod colas » úte 08. zář 2020 20:48:34

Minuly tyden mi telefony gigaset zacaly psat "pripojeni k poskytovateli selhalo". Mam na strese nejake zarizeni od McFibera, co chyta wifi a routujemi ethernet. Na pude mam switch a v obyvaku dalsi switxh. Adresy prideluje DHCP "na strese". Nekolik let to fungovalo a najednou samo od sebe to prestalo. A ted pozor. Zapojil jsem misto "krabicky" v obyvaku novy router xiaomi a najednou to jde. Dnes jsem ale zjistil, ze to funguje pouze v rezimu "router", tedy kdyz xiaomi router si vytvori svoji vlastni sit. Kdyz ho prepnu do rezimu kdy pouze rozsiruje stavajici sit, telefony opet prestaly fungovat/nepripoji se k odoriku. Netusite nekdo, cim to muze byt zpusobeno?
colas
 
Příspěvky: 1
Registrován: úte 08. zář 2020 20:40:04

Re: IP GIGASET se z niceho nic nechce prihlasit k odoriku

Příspěvekod chrml » pát 11. zář 2020 9:12:38

Zdravím, já řešil problém, že se Gigaset z ničeho nic přestal registrovat někdy o prázdninách. Pomohla mi až změna portu sip serveru z sip.odorik.cz:6688 na sip.odorik.cz:443
Ze stejné sítě jsem se tam ale přihlásil z mobilu z voip sw na 6688 úplně v pohodě... Taky jsem to nepochopil. Předtím to léta jelo.
chrml
 
Příspěvky: 23
Registrován: pon 06. led 2014 16:06:26

Re: IP GIGASET se z niceho nic nechce prihlasit k odoriku

Příspěvekod ondrejsmola » pát 11. zář 2020 10:55:29

Ahoj, já mám stejný problém s Gigaset C470IP. Registration failed. Změna portu nepomohla.
ondrejsmola
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 03. lis 2017 15:57:28

Re: IP GIGASET se z niceho nic nechce prihlasit k odoriku

Příspěvekod kafka » ned 13. zář 2020 20:22:10

Bohužel mám stejný problém s Gigaset A540 IP
kafka
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 13. zář 2020 20:19:30

Re: IP GIGASET se z niceho nic nechce prihlasit k odoriku

Příspěvekod xsouku04 » pon 14. zář 2020 11:55:20

Čím přesně to je, netuším. U našich gigasetů se to nestalo. Kromě změny portů (nemusí pomoci) radím vynutit protokol tcp (nepodporují ale starší základny - u telefonů, které to podporují, to snad vždy pomohlo) nebo zkusit místo domény sip.odorik.cz zadat ip adresu 81.31.45.51 . Pokud jste právě provedli nastavení, může být špatně heslo.
Jestli to není heslem, zjistíte tak, že kliknete na "Detailní výpis posledního pokusu o registraci zde." pod tabulkou, kde jsou registrační údaje. Občas někdo místo čísla linky použije veřejné telefonní číslo.

Kdosi zde na fóru tvrdil, že to může být i tím, že se nedaří stáhnout předpověď počasí a z toho se kousne.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7179
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: IP GIGASET se z niceho nic nechce prihlasit k odoriku

Příspěvekod kafka » pon 14. zář 2020 14:33:31

Dobrý den,
tak jsem již vyřešil ten problém. Jelikož jsem měl určité problémy, resetoval jsem Gigaset do továrního nastavení a potom mě nešel zaregistrovat Odorik.
Problém byl v heslu. Nesmíte ho kopírovat, neboť se automaticky přidává i mezera na konec hesla. Jelikož při vkládání hesla vidíte jen křížky, špatně se to přichází. Stálo mě to 4 hodiny práce :-), než jsem na to přišel. Vše už funguje skvěle.
kafka
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 13. zář 2020 20:19:30

Re: IP GIGASET se z niceho nic nechce prihlasit k odoriku

Příspěvekod ondrejsmola » stř 16. zář 2020 13:08:46

Díky za pomoc. Gigaset C470IP nepodporuje vynucení protokolu, ale pomohlo nastavit IP adresu místo domény.
ondrejsmola
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 03. lis 2017 15:57:28

Re: IP GIGASET se z niceho nic nechce prihlasit k odoriku

Příspěvekod Pitomec » čtv 17. zář 2020 8:27:51

Heslo kopírovat jde (CTRL+C / CTRL+V), akorát se to musí udělat přes Windows Notepad :)
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 2123
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno


Zpět na odorik.cz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Alexa [Bot] a 4 návštevníků