Odorik a nastaveni na Oskarek.cz

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
SASKIA

Odorik a nastaveni na Oskarek.cz

Příspěvek od SASKIA »

Dobrý den,
poprosila bych o radu, chtěla bych využívat hlavně když jsem momentálně v Německu odesílaní sms zpráv přes Samsung Galaxy S2 / android aplikaci Oskarek.cz Bohužel jsem natrafila na problem v nastaveni, požaduje mé tel. číslo a APN heslo. Heslo jsem nasla na odorik strankach pri prihlaseni se do sveho uctu, ale pise mi spatne jmeno nebo heslo. Zkousela jsem tel. cislo pod kterym jsem registrovana u odoriku napr. 721 xxx xxx i s heslem i bez hesla, ale nejde se mi stale prihlasit. Prosim poradte popr. doporucte jinou aplikaci na android kde se daji smsky odesilat pres odorik popr. i nastaveni, predem moc a moc dekuji.

Saskia.
Largon

Re: Odorik a nastaveni na Oskarek.cz

Příspěvek od Largon »

Dobrý den,
mám odzkoušený Free SMS Sender Michala Vojtíška, který SMS přes Odorik podporuje.

Pro přihlášení můžete použít buď číslo účtu a API heslo (http://www.odorik.cz/ucet/nastaveni_vol ... odmenu=api) anebo číslo jedné z linek a její SIPové heslo (http://www.odorik.cz/ucet/nastaveni_vol ... menu=linky). Pokud se nedaří přihlášení, tak mi napiště na karas (at) odorik.cz, podívám se na to.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

SASKIA píše:
požaduje mé tel. číslo a APN heslo
]A nepožadovalo to spíš API heslo? (To by asi byl ten zakopaný pes :-)_
ViR

Příspěvek od ViR »

Návštěvník píše:
SASKIA píše: požaduje mé tel. číslo a APN heslo
A nepožadovalo to spíš API heslo? (To by asi byl ten zakopaný pes :-)
Samozřejmě. Pokud se vleze v Oskárkovi do příslušného nastavení, tak tam je následující:

Uživatelské jméno:

API heslo:

Pozor, je nutné zadat
přihlašovací údaje pro API,
které získáte na odorik.cz/
ucet -> "návody a
nastavení" -> "API heslo".

Jako uživatelské jméno se zadává číslo odoričí linky, jako API heslo pak API heslo ;-).
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Aha a proč je to tak zmatené? Proč se jako uživatelské jméno nezadává uživatelské jméno příslušející API heslu tj. číslo linky na druhé pozici doplněné o nulu.
Předpokládám, že je to číslo první odoričí linky? Nebo tam mohou být i ty další?
ViR píše:Jako uživatelské jméno se zadává číslo odoričí linky, jako API heslo pak API heslo ;-).
Largon

Příspěvek od Largon »

API heslo se používá v kombinaci s celým účtem (takže user_id). Naopak v kombinaci s linkou se používá její SIPové heslo.

Jinak ano, obecně platí, že user_id a číslo první linky jsou až na tu nulu takto podobné.
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Largon píše:API heslo se používá v kombinaci s celým účtem (takže user_id). Naopak v kombinaci s linkou se používá její SIPové heslo.
Ano, to by mi přišlo logické, ale právě ViR to píše jinak tedy, že Oskárek to má obráceně. Proto jsem napsal, že je to zmatené.
Kamarádovi se nedaří Oskárka rozchodit :( a nevíme proč.
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Oskárek vyhazuje okno s piktogramem, jako by detekoval, z jaké sítě číslo je a pokoušel se posílat přes skript dané sítě. Číslo je přenesené a tak to skončí chybou, že číslo v síti není.
Všechny služby mimo Odorik by měly být vypnuté, tak to nechápeme a napadlo nás, jestli to není tím, že když jsou u skriptu do Odoriku špatně přihlašovací údaje, že to pak automaticky spadne na další skripty.
Nainstalovaná verze je free z Android shopu.
TKlf

Příspěvek od TKlf »

Musíte odeslat prez bránu Odorik, pokud použijete Automaticky, tak Oskarek podle prefixu zvolí příslušného operátora a jeho bránu.

Jinak opravdu staci jako Uzivatelske jmeno(Caller ID) cislo privatni linky a jako API heslo to co je pro nastaveni telefonu pro volani prez internet.

Příspěvek z HTC One X.
Naposledy upravil(a) TKlf dne stř 17. črc 2013 13:54:49, celkem upraveno 2 x.
GeBu

Příspěvek od GeBu »

TKlf píše:Musíte odeslat prez bránu Odorik, pokud použijete Automaticky, tak Oskarek podle prefixu zvolí příslušného operátora a jeho bránu.
Díky za odpověď. A jak se to udělá? Nějak jsme to nenašli. Je to Android.
Nedá se to nastavit nějak natrvalo? SMS se budou posílat pouze přes Odorik.
TKlf píše:Jinak opravdu staci jako Uzivatelske jmeno(Caller ID) cislo privatni linky a jako API heslo to co je pro nastaveni telefonu pro volani prez internet.
Aha, tak to mne zmátl ViR. Napsal to špatně.
Odpovědět