Volání přes jinou linku

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...

Volání přes jinou linku

Příspěvekod GeBu » stř 14. lis 2012 0:53:50

Téma navazuje na http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=881. Vychází se z toho, že k mobilnímu CLIP se doporučuje nomadické číslo. Na nomadické číslo, ale někteří volaní špatně reagují - neberou jej, protože jim připadá exotické. A už vůbec nebudou ochotni zavolat zpátky. Někde jsem dokonce zahlédl, že volání na něj mělo jinou cenu než volání na pevnou. Vhodnější než vypínat/zapínat CLIP se pak jeví výběr mezi voláním pomocí linky s geografickým číslem nebo pomocí linky s mobilním CLIPem. Jak výběr linky pořešit na HW zařízení?
Volat přes jinou linku je možné pomocí *8223004, kde je ale nutné zadat ještě PIN a pak číslo, což je velice nepraktické. Zadání pomocí Rychlých kontaktů v systému Odorik, Speed dial nebo Dial plan v Linksysu se mi nepodařilo. Rád bych tedy požádal o řešení Odorik.
Jak jsou řešeny VoIP systémy do hloubky nevím a nedokáži posoudit náročnost řešení, ale napadají mne tato řešení:
* Umožnit v Rychlých kontaktech volání přes jinou linku. Tolik těch kontaktů zase není.
* Umožnit vypnout PIN pro volání z jiné linky stejného účtu. PIN je v tom zadávání nepříjemná věc (prodlužuje zápis: nepřehledné na displeji, zvyšuje pravděpodobnost překlepu, při Speed dial se na něj musí čekat apod.). Tady se ale objevuje nový problém - jak potom bez PINu vybrat přes kterou linku volat.
* Nějakým prefixem? Pro každou linku jiným?

Určitě to není kritická vlastnost - mě by to ušetřilo zapínání PC zadání volání z netu.

PS: Ještě existuje jedno řešení: Volat pomocí jiného operátora - to totiž v Rychlých kontaktech jde nastavit.
GeBu
 
Příspěvky: 501
Registrován: ned 13. úno 2011 0:14:28

Re: Volání přes jinou linku

Příspěvekod Largon » stř 14. lis 2012 18:01:00

Zvažujeme možnost, že bychom pro odchozí hovory podporovali formát volane_cislo*linka, kdy by se pro hovor použila identifikace dané linky. Implicitně by toto chování bylo vypnuto a muselo by se v uživatelském rozhraní nejprve potvrdit.
Uživatelský avatar
Largon
 
Příspěvky: 432
Registrován: pon 07. lis 2011 11:14:09

Re: Volání přes jinou linku

Příspěvekod GeBu » stř 14. lis 2012 19:05:12

Podle mne by toto bylo daleko užitečnější než vypínání/zapínání CLIP z těchto důvodů:
1) Už dříve uvedené, že na linku s mobilním CLIP se doporučuje spíše nomadické číslo.
2) Dalo by se zadefinovat více CLIPů a tak by to pak mohli využít další lidé z domácnosti, kde je telefon.
Pokud by to takto bylo možné uložit do Rychlých kontaktů, tak by to bylo naprosto super.
GeBu
 
Příspěvky: 501
Registrován: ned 13. úno 2011 0:14:28

Re: Volání přes jinou linku

Příspěvekod antr » úte 27. lis 2012 10:27:37

Largon píše:Zvažujeme možnost, že bychom pro odchozí hovory podporovali formát volane_cislo*linka, kdy by se pro hovor použila identifikace dané linky. Implicitně by toto chování bylo vypnuto a muselo by se v uživatelském rozhraní nejprve potvrdit.

Chci se zeptat, na kdy tuto novinku asi plánujete?
Díky
antr
 
Příspěvky: 23
Registrován: pon 06. úno 2012 9:54:07

Re: Volání přes jinou linku

Příspěvekod Largon » úte 27. lis 2012 11:58:12

Máme už to hotové, jen ještě musíme dořešit, jestli/jak/kam to dáme do uživatelského rozhraní. Zatím to není dostupné přes žádné menu, jen přímo přes URL: http://www.odorik.cz/ucet/sdilene_identifikace_linky
Uživatelský avatar
Largon
 
Příspěvky: 432
Registrován: pon 07. lis 2011 11:14:09

Re: Volání přes jinou linku

Příspěvekod antr » úte 27. lis 2012 12:12:25

Já jsem myslel, že půjde o to, při využití např. 3 linek bude moc linka A používat identifikaci linky B a C. Z toho co je napsáno v rozhraní chápu, že linky B a C využívají identifikaci linky A.
Jak by tedy probíhala volba dané linky? O kterém píšete:
Largon píše:Zvažujeme možnost, že bychom pro odchozí hovory podporovali formát volane_cislo*linka, kdy by se pro hovor použila identifikace dané linky. Implicitně by toto chování bylo vypnuto a muselo by se v uživatelském rozhraní nejprve potvrdit.
antr
 
Příspěvky: 23
Registrován: pon 06. úno 2012 9:54:07

Re: Volání přes jinou linku

Příspěvekod Largon » úte 27. lis 2012 12:29:09

Aby mohla linka A používat identifikaci linek B a C, tak je potřeba u linky B povolit linku A a to samé u linky C. Z linky A poté voláte volane_cislo*B nebo volane_cislo*C
Uživatelský avatar
Largon
 
Příspěvky: 432
Registrován: pon 07. lis 2011 11:14:09

Re: Volání přes jinou linku

Příspěvekod antr » úte 27. lis 2012 12:37:20

Děkuji za vysvětlení, za hvězdičku tedy vložím 6-ti místné číslo linky, nebylo by lepší použít nějaké zkratky? Např A=1 B=2...
antr
 
Příspěvky: 23
Registrován: pon 06. úno 2012 9:54:07

Re: Volání přes jinou linku

Příspěvekod GeBu » úte 27. lis 2012 13:30:57

To by určitě bylo pro uživatele lepší: prostě řeknu manželce, ža všechny čísla přidej *1
antr píše:Děkuji za vysvětlení, za hvězdičku tedy vložím 6-ti místné číslo linky, nebylo by lepší použít nějaké zkratky? Např A=1 B=2...
GeBu
 
Příspěvky: 501
Registrován: ned 13. úno 2011 0:14:28

Re: Volání přes jinou linku

Příspěvekod Largon » úte 27. lis 2012 13:56:46

Kolega už pro to dodělal podporu, nevím jestli už je to nasazené někde na ostrém serveru.

Zkratky se ale určují dynamicky na základě čísla linky (vzestupně), nechceme přidělávat ještě nějaké mapování zkratka <=> číslo linky.

Ještě doděláme, aby se tyto zkratky zobrazovaly v rozhraní a taky trochu rozepíšeme podrobnosti (jméno, caller_id) u jednotlivých linek v tom nastavovacím formuláři.
Uživatelský avatar
Largon
 
Příspěvky: 432
Registrován: pon 07. lis 2011 11:14:09

Další

Zpět na odorik.cz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 3 návštevníků