OdorAK - Android aplikace pro levnější volání

Jak ovládat Odorik a používat služby pomocí speciálních programů a aplikací.
Odpovědět
tonda
Příspěvky: 53
Registrován: úte 19. bře 2013 22:03:29

Re: OdorAK - Android aplikace pro levnější volání

Příspěvek od tonda »

Do Google Play jsem uvolnil novou verzi 0.7.
https://play.google.com/store/apps/deta ... .ak.odorak

Nová verze lépe informuje o případné chybě. Rozlišuje:
  • nedostupnost internetu
  • chybu vrácenou od Odorik
  • nevyplněné potřebné parametry
Tím by se mělo předejít většině uživatelských problémů.

Aktualizace bude v Google Play dostupná v řádu hodin a nynějším uživatelům bude nabídnuta automaticky.
Petr-II
Příspěvky: 65
Registrován: ned 30. pro 2012 12:23:24

Re: OdorAK - Android aplikace pro levnější volání

Příspěvek od Petr-II »

Tak hlásím problém s callback přes data. Přes wifi vše OK. Pokud vypnu wifi a dám data, tak aplikace hodí hlášku, že mám očekávat objednaný hovor ale nic se neděje. Po chvilce dojde SMS od VF, že mám zmeškaný hovor. V čem je problém?
tonda
Příspěvky: 53
Registrován: úte 19. bře 2013 22:03:29

Re: OdorAK - Android aplikace pro levnější volání

Příspěvek od tonda »

Petr-II píše:Tak hlásím problém s callback přes data. Přes wifi vše OK. Pokud vypnu wifi a dám data, tak aplikace hodí hlášku, že mám očekávat objednaný hovor ale nic se neděje. Po chvilce dojde SMS od VF, že mám zmeškaný hovor. V čem je problém?
Vaše otázka zní jako rébus. Na základě poskytnutých informací nevím v čem je problém. Z pohledu apliakce jde o stejný proces, ať používáte data přes WIFI nebo GSM. V okamžiku, kdy oznámí, že máte vyčkat na příchozí hovor, již není dále aktivní a je to již na Odoriku, aby skutečně zavolal, když to slíbil, a na telefonu, aby hovor přijmul. Máte např. v místě, kde to zkoušite, dostatečný signál?
tonda
Příspěvky: 53
Registrován: úte 19. bře 2013 22:03:29

Re: OdorAK - Android aplikace pro levnější volání

Příspěvek od tonda »

Do Google Play jsem uvolnil novou verzi, která si již zaslouží číslo 1.0
https://play.google.com/store/apps/deta ... .ak.odorak

Změny v nové verzi:
  • přidán režim CallBack naopak - nejprve zavolá volanému, po vyzvednutí hovoru zavolá Vám. Vhodné pro nedoslýchavé, ale poučené kontakty.
  • přidána možnost zjištění stavu kreditu (tlačitko obnovit v pravém horním rohu nebo nová volba v menu - stav kreditu se po zjištění zobrazí i v liště)
  • optimalizace rychlosti startu aplikace
  • optimalizace rychlosti vyhledávání
Aktualizace bude v Google Play dostupná v řádu hodin a nynějším uživatelům bude nabídnuta automaticky aktualizace.
Petr-II
Příspěvky: 65
Registrován: ned 30. pro 2012 12:23:24

Re: OdorAK - Android aplikace pro levnější volání

Příspěvek od Petr-II »

Tak ještě jednou. Zapnu na mobilu WiFi a připojím se na nějaké dostupné AP - data (přes GSM) jsou vypnuta. Objednám si pomocí aplikace hovor. Aplikace dá hlášku, že mám očekávat hovor a hovor se po chvilce opravdu uskuteční. Pořád jsem na jednom místě, signál podle mobilu je na maximu. Normálně se dovolám kam chci pomocí GSM a i příchozí hovory jsou OK. Nyní vypnu WiFi na mobilu a povolím data přes GSM. Objednám si pomocí aplikace hovor. Aplikace dá hlášku, že mám očekávat hovor ale žádný hovor se neuskuteční. Po chvilce dojde SMS od VF, že mám zmeškaný hovor.
tonda
Příspěvky: 53
Registrován: úte 19. bře 2013 22:03:29

Re: OdorAK - Android aplikace pro levnější volání

Příspěvek od tonda »

Petr-II píše:Objednám si pomocí aplikace hovor. Aplikace dá hlášku, že mám očekávat hovor ale žádný hovor se neuskuteční. Po chvilce dojde SMS od VF, že mám zmeškaný hovor.
Můžete prosím uvést značku a typ telefonu, zda máte originální nebo případně jakou alternativní ROM a jakou verzi systému? Obávám se však, že i tak Vám nebudu příliš nápomocen. Kdyby se toto dělo s mým telefonem (telefon je nedostupný z důvodu využití dat uživatelskou aplikací), byl by již v reklamaci.

Setkal se prosím s tímto problémem i někdo jiný?
tonda
Příspěvky: 53
Registrován: úte 19. bře 2013 22:03:29

Re: OdorAK - Android aplikace pro levnější volání

Příspěvek od tonda »

Do Google Play jsem dnes uvolnil novou verzi OdorAK 1.2 - https://play.google.com/store/apps/deta ... .ak.odorak

Změny v nové verzi 1.2:
  • vyvolá CallBack/přesměrování automaticky, není třeba potvrzovat jako bylo do teď (toto chování je možné vypnout v nastavení)
  • na Slováky mluví česky a ne anglicky
  • oprava drobných chyb
Změny ve verzi 1.1, kterou jsem zde na fóru opomněl zmínit:
  • oprava použití krátkých čísel a USSD kódù
  • oprava chování při otočení displeje
Připravil jsem jednoduchý návod a také grafické vysvětlení jednotlivých způsobů volání. K dispozici na https://sites.google.com/site/odorakcz/.

Zde je náhled (doporučuji kliknout na odkaz https://sites.google.com/site/odorakcz/, zde na fóru se nezobrazí obrázky celé):
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Forrrest
Příspěvky: 98
Registrován: ned 17. úno 2013 9:41:42

Re: OdorAK - Android aplikace pro levnější volání

Příspěvek od Forrrest »

tonda píše:Protože jsem byl nespokojen se stavem aplikace od Odorik (zejména uživatelkou přístupností a tehdy i nulovým rozvojem), vytvořil jsem aplikaci vlastní, která 100% vyhovuje mým potřebám a udělá mi radost, pokud zjistím že bude vyhovovat i ostatním.
Perfektní aplikace, skvělá práce, díky za ni! Ta ergonomie je dokonalá, nešlo to vymyslet lépe! (Jako kdyby mi někdo četl myšlenky :D )
Návrhy na další fičury: Nabídka volání přes OdorAK z tel. sezn. i v případě, že má uživ. napevno nastaveno odchozi GSM volání (jako to má Csipsimle: https://play.google.com/store/apps/deta ... ooCallBack - podmíněné připojením k netu). Možnost přesunout pole pro hledání kontaktů dolů (bylo by snáze dosažitelné palcem - pro nás lenivé... :) ).
Ta kombinace posledních volaných čísel a vyhledávání v celém tel. seznamu (na jedné obrazovce) se mi hodně líbí - je velmi praktická. Kdyby tak existoval nějaký (GSM) dialer/kontakty na tento způsob, jdu okamžitě do něj...
Přeji hodně nadšení do dalšího vývoje! 8-)
helmut.niederman
Příspěvky: 1012
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: OdorAK - Android aplikace pro levnější volání

Příspěvek od helmut.niederman »

Zdravím, jedné věci nechápu když si v ODORAKU přesměruji hovory např. mám v chytrém telefonu vloženou SIM kartu O2 s číslem 728 123 456 a zapnu OdorAK a mám tam zadané veřejné číslo k LINCE Odorik např. 399499599 a teď když v této aplikaci zadám číslo např. 800123456 dojde k přesměrování hovorů u čísla 399499599 na číslo 800123456 pro SIM kartu O2 s číslem 728123456, když tedy vytočím číslo 399499599 dovolám se na číslo 800123456. To tedy chápu.

Ale co nechápu je, proč toto nastavení _ přesměrování se mi pak zobrazí v účtu Odorik na stránce : Průvodce nastavením / Vlastní telefonni číslo - Příchozí hovory - Přístupová čísla /Příchozí hovory bezplatné pro volajícího / 800 / a pak následuje tabulka a v ní pro názorný příkladu na řádku uvedeno Voláno z 728123456 ve sloupci Voláno na 399499599 ve sloupci Směrováno na 800123456 Stav Aktivováno

Myslel jsem si, že OdorAk nebude nijak zasahovat do nastavení v účtu Odorik v uživatelském rozhranní, když tato aplikace není oficiální aplikací sw firmy Minitel s.r.o. ? A pak nechápu jedné věci, jelikož stránka Příchozí hovory bezplatné pro volajícího má přece sloužit k tomu abych si nastavil ze dvou přístupových čísel zelené linky a to buď 800 012345 nebo 800 155155 Ale OdorAK toto obchází a rovnou směruje hovory bez toho aniž bych jako volající musel vytočit přístupové číslo zelené linky.

Dále jsem objevil, že když bych chtěl editovat řádek přesměrovaných hovorů viz uvedený příklad a do poznámky bych chtěl napsat třeba Volání z O2 karty a jakmile to nechám uložit. Dojde bohužel k přepsání záznamu ve výpisu přesměrovaných volání a nyní se přepsal po uložení řádek ve sloupci Voláno na 399499599 na číslo 800012345. To znamená, že po přepsání se nově ve sloupci Voláno na objeví telefonní číslo 800012345.

Takže by mne zajímalo proč aplikace ODORak zasahuje do toho formuláře, když tento formulář slouží právě pro zadávání zelených linek aby volající měl bezplatný hovor ? A proč tedy OdorAk nepřepisuje nastavení paralelního vyzvánění, tak jak to mělo původně být ? Jelikož když si v OdorAKu přesměruji hovory tak v uživatelském rozhranní v části Paralelní vyzvánění tohle neuvidím a je tam defaultně nastaveno číslo linky. Uvádím tedy screenshot, jak aplikace ODORak zasahuje do výpisu přesměrovaných hovorů.
Výpis přesměrovaných hovorů v části Příchozí hovory bezplatného pro volajícího / 800 /  v sekci Průvodce nastavením
Výpis přesměrovaných hovorů v části Příchozí hovory bezplatného pro volajícího / 800 / v sekci Průvodce nastavením
OdorAk_vypis presmerovanych hovoru.JPG (70.1 KiB) Zobrazeno 8962 x
tonda
Příspěvky: 53
Registrován: úte 19. bře 2013 22:03:29

Re: OdorAK - Android aplikace pro levnější volání

Příspěvek od tonda »

Forrrest píše:Perfektní aplikace, skvělá práce, díky za ni! Ta ergonomie je dokonalá, nešlo to vymyslet lépe!
Díky, vážím si pochvaly.
Forrrest píše:Nabídka volání přes OdorAK z tel. sezn. i v případě, že má uživ. napevno nastaveno odchozi GSM volání
OdorAK ale podle mne dělá v podstatě to samé, ale s výhodami (např. udržování seznamu hovorů...) Chápu ale, že pokud používáte CSipSimple, tak by se integrace do jednoho menu hodila. Já ho nepoužívám, protože nejsem spokojen s kvalitou hovoru. Lepší zkušenost mám se skype a objednáním zpětného volání na skype. Píši si to ale jako nápad do budoucna...
Forrrest píše:Možnost přesunout pole pro hledání kontaktů dolů (bylo by snáze dosažitelné palcem - pro nás lenivé...
Zvažoval jsem, ale zvítězila pozice nahoře. A to z několika důvodu - zvyk z jiných aplikací i z normálního světa - číst shora dolů a také náročnost kódy. Např. řešení překrývání okna se zadaným textem klávesnící. Nemáte tip na plikaci, která má ovládací prvky dole - pro inspiraci.
Forrrest píše:Kdyby tak existoval nějaký Dialer
Já tak OdorAK používám. :) A když chci editovat kontakt, tak to prostě dělám jinde, nejčastěji na webu :)
Odpovědět