Nesmyslné ceny CZ OPü

Chcete probrat nezařaditelné téma ?
Odpovědět
Kristovec
Příspěvky: 1527
Registrován: ned 07. srp 2011 18:03:28

Nesmyslné ceny CZ OPü

Příspěvek od Kristovec »

Pokus - z O2 Karty jsem vytocil pevnou do Nemecka prímo,0049931663992843
cena tech 19 vterin? 30 Kc!!!! Viz sluzba *104*1#
Cena posl.hovoru. 30 Kc/min!
Uz delsí dobu o nesmyslnosti cen nasich OPú dost premyslím.Kde je ta vsemocná ruka
trhu,proc s tím nic nedelá!? Na Slovensku by tatáz minuta stála
0,13 €,tedy po devalvaci asi 3,65 Kc.
Tady 7x tolik.Jak je mozné,ze v CR trzní vztahy nefungují,konkurence
tu prece je,napr. Odorikuv Callback ci virtuál SIM.
Má to logiku,aby poskytovatel svymi sílenymi cenami
odhánel zákazníky ke konkurenci? Ale totéz platí i o TM a Vodafonu,
ani 11,30 Kc/min u VF není pochopitelnych.
A totéz i pokud jde o ceny internetu,viz muj povzdech ve vláknu o Oskarte.
Müze mi nekdo cenovou politiku OPü trochu priblízit?
alfi
Příspěvky: 721
Registrován: čtv 03. led 2013 15:31:10

Re: Nesmyslné ceny CZ OPů

Příspěvek od alfi »

kde je poptávka, je i nabídka. a když si (kterýkoliv) podnikatel spočítá a v praxi ověří, že se mu vyplatí poskytovat službu pro 10% zákazníků za 300% cenu, proč by to nedělal? viz třeba hezký příklad u produktů applu :-)

a zrovna český zákazník je hrozně pohodlný a nechce nic řešit. proč jinak by tolik zákazníků zůstavalo u bank typu spořitelna, KB, ČSOB, když máme na trhu několik nabídek s účtem bez poplatků? podobně je to i u mobilních operátorů, kde spousty zákazníků používají letité tarify s dnes už nesmyslnými cenami - prostě proto, že jim to nevadí ("dokud je faktura do 1000 kč/měs, tak to neřeším") nebo jsou fakt pohodlní na změnu (dokud je někdo nechytne za ruku - "pojď sem, a za rok ušetříš XX set nebo i tisíc Kč").

podobně je to s "konkurenčním" bojem velkých operátorů - akcionáři si zvykli na vysoké zisky/dividendy, tedy nikdo z nich dobrovolně nepůjde do snížení ceny - protože ostatní udělají totéž, nikdo nezíská zákazníka navíc, jen si tím podkope cenu na trhu. (jen telefonica letos vyměkla - protože už to bylo hodně nahnuté a báli se, že když nebudou první, prodělají kalhoty..)

je na tomhle chování podnikatelů/aktionářů něco divného? viz první věta. problém v mobilech je ten, že postavit novou vlastní mobilní síť si v praxi nemůže dovolit nikdo další, kdo by začal konkurovat "odspodu" s masivní kampaní v médiích (jak jsme viděli v poslední aukci nebo kdysi u oskara a ještě dříve taky u radiomobilu). jestli tomu pomůžou virtuálové (i bez kampaní) těžko říct - pohodlnou masu stejně nepřesvědčí ani nižší cenou..
Kristovec
Příspěvky: 1527
Registrován: ned 07. srp 2011 18:03:28

Re: Nesmyslné ceny CZ OPü

Příspěvek od Kristovec »

Hm,asi to tak nejak je.Treba jeden z mych kolegu ceny a poplatky neresil,a platil,a tf je v dluzích az po usi.
Ano,zrejme máte pravdu.Já jsem to nechápal proto,ze mi tento druh zmen potíze neciní,
opustil jsem CSOB a jsem u mBank,opustil jsem pred lety OPy abych se po opustení
802.cz dostal k Odorikovi.
Pohodlnost,nekdy i nevedomost,i falesné vlastenectví - já jsem TM a tak,
tedy - OPové jen vyuzívají hloupost a lenost svych zákazníku.
Tak ted uz tomu trochu rozumím,díky.
helmut.niederman
Příspěvky: 1012
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: Nesmyslné ceny CZ OPü

Příspěvek od helmut.niederman »

Je to hardcore s těmi mobilními zahraničními hovory.

Takhle jsem si jednou stěžoval a paní operátorka mi vnutila používat VOIP volání z jejich sítě, říkají tomu NetCall *55. A cena na Slovensko byla v té době, kdy jsem tam volal asi 10,- Kč/min.
Té operátorce jsem ale vysvětlil, že znám jednoho VOIP operátora, který si na Slovensko účtuje pod 3,- Kč/min. A ona mi říkala, že oni ty hovory spojují přes satelit, proto jsou ty hovory tak drahé. :lol:
A když jsem ji vysvětlil, že VOIP nemůže jít přes satelit a přes satelit by to stálo kolem 100,- Kč/min tak mi odvětila na to, že volám z mobilu nikoliv z internetu :lol:, proto to mám drahé.

Tak samé to bylo i s cenama z pevný linky. Taky jsem nechápal, proč mám do USA platit 42,- Kč/min, když v té době tu byli začínající konkurenti jmenovitě Tele2, Bluetone České Radiokomunikace, Aliatel, Contactel, Volný Hlas, a ti nabízeli hovor do Usa v rozmezí od 4 do 6,- Kč/min. A operátorka mi řekla, že mohu použít jejich službu Xcall, kde cena volání byla kolem 8,- Kč/min. To bylo v době, kdy ředitelské křeslo tohoto operátora zahříval Terence Valeski. :D

Pak jsme přešli z HTS linky na linku euroISDN a firma se chlubila, že zákazníky ISDN služeb mají hovory do zahraničí ještě levnější, cena volání do 1.mezinárodního pásma, kolem 8,- Kč/min a to přesto, že Tele2 v rámci služby volba operátora stál hovor kolem 2,6 Kč/min. Pak se nám ISDN zařízení porouchalo po 6 letech a nové ISDN telefony nebyly na trhu dostupné a už to nebylo tak atraktivní díky začínajícímu ADSL připojení a tak jsme v rodině přešli zpět na HTS a ceny mezinárodních hovorů ještě spadli ale přesto jsou výrazně dražší než z Odorika.
Uživatelský avatar
o-k
Příspěvky: 105
Registrován: čtv 27. pro 2012 18:16:06
Bydliště: Blanensko

Re: Nesmyslné ceny CZ OPü

Příspěvek od o-k »

Nesmyslnne ceny (vseho a nejen telefonnich hovoru) tu mame proto ze jsme pry "specificky trh" protoze tu mame spoustu lidi kteri nevi ze neco jde levneji a lepe, velky pocet lidi co se bijou v prsa ze oni na to maji a podobne "specificke" vlastnosti naseho ceskeho prostredi ktere dovoluji mobilnim opum delat si co chteji.
Odpovědět