SMS z meho cisla pres web

Zkušenosti a potíže s odesíláním sms z webu Odorik.cz nebo přes API.
GeBu
Příspěvky: 553
Registrován: sob 12. úno 2011 23:14:28

Re: SMS z meho cisla pres web

Příspěvek od GeBu »

Ano, ten tlak, který tady vytváří Riww je třeba přesměrovat na "velké" mobilní operátory.
Riww
Příspěvky: 7
Registrován: pát 20. čer 2014 18:00:54

Re: SMS z meho cisla pres web

Příspěvek od Riww »

Je velka skoda, ze sluzba, ktera byla na Internetu jedinecna, zmizela z tak malicherneho duvodu, ze by si nekdo nahodou mohl stezovat (nebo si stezovali, ale to prece neni duvod k zruseni sluzby, spis duvod k duraznejsimu upozorneni, napriklad tim varovanim tesne pred odeslanim). Proste ty duvody, ktere tu uvadite jako duvod ke zruseni jedinecne sluzby, jsou dle meho naprosto nedostatecne. Nefunguje vzdy - kazdy at si snad zvoli, ne? A stezovatele byli, jsou a budou, kvuli tomu prece neskoncime veskere podnikani?

Existuje nekde jinde moznost posilat SMS z Internetu s nastavenim cisla odesilatele? Ja o takove moznosti nevim, Odorik tim byl jedinecny, a ted je to najednou pryc :-((
Naposledy upravil(a) Riww dne úte 24. čer 2014 22:24:57, celkem upraveno 1 x.
MaT
Příspěvky: 364
Registrován: pát 29. bře 2013 14:35:14

Re: SMS z meho cisla pres web

Příspěvek od MaT »

Když se pořádně podíváte tady na fóru, tak naleznete odkazy na služby, které posílání SMS z internetu nabízejí také a dokonce i za nižší ceny, než za kolik to stálo u Odorika. Jedna z nich je třeba na adrese http://www.smsmanager.cz/. Tolik k té jedinečnosti služby.

Mně přijde zase nedostatečná Vaše argumentace. Napadl mě i takový příměr - dejme tomu, že bych byl chirurg, kterému by při apendektomiích (odejmutí slepého střeva) umíralo 80 %. Já tedy nevím jak Vy, ale já bych se na to raději vykašlal. I kdyby se našel nějaký křikloun, který by strašně trval na tom, abych ho zrovna já operoval... :-) Raději bych takového poslal ke kolegům, kteří dosahují lepších výsledků. :-)
Riww
Příspěvky: 7
Registrován: pát 20. čer 2014 18:00:54

Re: SMS z meho cisla pres web

Příspěvek od Riww »

To prirovnani je zcela neadekvatni - to negarantovane doruceni ma pridanou hodnotu, a to cislo odesilatele. Jakou pridanou hodnotu ma neuspesny chirurg? A nedoruceni sms vs smrt pacienta, to je snad taky trochu rozdil.
Ad smsmanager.cz, sice zajimave, ale neni to totez co mel Odorik.
ViR
Příspěvky: 1327
Registrován: sob 30. črc 2011 10:50:06

Re: SMS z meho cisla pres web

Příspěvek od ViR »

SLA 20 až 40 %, "ale zaplatit to musíte vždy".... ;) :roll: :) :D

BTW, teď jsem to zkoušel přes Dellmont - do TMo nedoručeno, do O2 a VF ano, ale číslo je nahrazeno slovem Info. Abychom si ujasnili, že jde o všeobecný problém na straně terminace...
mobilemanic
Příspěvky: 486
Registrován: čtv 10. říj 2013 10:20:15

Re: SMS z meho cisla pres web

Příspěvek od mobilemanic »

Ten smsmanager deklaruje, že mají číslo odesilatele... Zkoušel to někdo, opravdu to takto funguje?
GeBu
Příspěvky: 553
Registrován: sob 12. úno 2011 23:14:28

Re: SMS z meho cisla pres web

Příspěvek od GeBu »

KlikniAVolej.
Riww píše:Existuje nekde jinde moznost posilat SMS z Internetu s nastavenim cisla odesilatele? Ja o takove moznosti nevim, Odorik tim byl jedinecny, a ted je to najednou pryc :-((
xtonda
Příspěvky: 763
Registrován: čtv 08. zář 2011 14:38:19

Re: SMS z meho cisla pres web

Příspěvek od xtonda »

mobilemanic píše:Ten smsmanager deklaruje, že mají číslo odesilatele... Zkoušel to někdo, opravdu to takto funguje?
U High Quality a Lowcost píší, že vlastní číslo není podporováno, u Economy bez garance, takže asi tak.

Když jsem ještě byl u T-Mobile, tak sem využíval odeslání přes jejich webovou bránu s registrací, zpráva šla přes jejich SMSC s mým číslem a byla zpoplatněna dle tarifu s tím, že snad prvních 20 do sítě T-Mobile bylo zdarma.

Má GTS nějaké rozhraní aby šlo posílat SMS na účet zákazníka a pod jeho číslem přes SMSC T-Mobile, byť by to stálo stejně jako z mobilu? To by pak bylo spolehlivé, v opačném případě to nemá cenu ani zadarmo, nechápu jak někomu může vyhovovat služba, kde by byla byť jen 10 % šance, že se zpráva ztratí.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8146
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: SMS z meho cisla pres web

Příspěvek od xsouku04 »

xtonda píše: Má GTS nějaké rozhraní aby šlo posílat SMS na účet zákazníka a pod jeho číslem přes SMSC T-Mobile, byť by to stálo stejně jako z mobilu? To by pak bylo spolehlivé, v opačném případě to nemá cenu ani zadarmo, nechápu jak někomu může vyhovovat služba, kde by byla byť jen 10 % šance, že se zpráva ztratí.
O ničem takovém nevím. Předpokládám, ale že je to celé jen dočasný problém.
LubosD
Příspěvky: 171
Registrován: pát 06. úno 2015 10:41:27

Re: SMS z meho cisla pres web

Příspěvek od LubosD »

Přijde mi to celé dost na hlavu.

Přes bránu na webu T-Mobile na svoje číslo nic poslat nemůžu (číslo prý není v síti T-Mobile), na druhou stranu pak skutečný operátor (Odorik) nemá šanci podobnou bránu provozovat.

Z SMS zpráv je tak pro mě zdaleka nejdražší služba u Odoriku, protože jen toto nemůžu plnohodnotně protlačit přes data/Wi-Fi. SMS jsem tedy skoro přestal posílat, protože mě stojí jako 2 minuty hovoru :-D
Odpovědět