Kvalita zahraničních hovorů

Je špatně slyšet ? Lze to řešit !
Odpovědět
v6ak
Příspěvky: 62
Registrován: úte 27. lis 2012 16:58:15

Kvalita zahraničních hovorů

Příspěvek od v6ak »

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jestli je normální, že hovory do zahraničí mají nižší kvalitu. Nevolám tam moc často, ale zatím to bylo vždy znatelně méně kvalitní. Všechny tyto hovory byly přes callback. Horší kvalita byla znát ještě před přijetím hovoru druhou stranou - tůtání znělo divně. Ve všech případech jsem z toho místa již uskutečnil kvalitnější hovory v rámci ČR.

90312338 - Srí Lanka (mobilní síť), poslouchat se to dalo, ale nic moc. Byl jsem na kopci, kde signál pro hovory je dobrý.

90422006 - Srí Lanka (mobilní síť), horší kvalita hovoru. Byl jsem trochu v údolí, kde i ostatní hovory trošku váznou, ale zdaleka ne tolik.

81749123 - Hong Kong (mobilní síť), prakticky nepoužitelná kvalita, občas něco bylo i rozumět. Za celý hovor (42s) jsme se domluvili jen na tom, že mám radši zavolat na Skype (volal jsem přes Odorik, použil jsem opět callback, hovor 81753035), kde to bylo bezproblémové. Problém tedy nebyl v signálu, který v tom místě bývá bezproblémový. (Volám odtud z mobilu docela často.)

Jinak do zahraničí nevolám, nemohu porovnat s jinými zeměmi. Do ČR to bývá pravidelně bezproblémová kvalita, pokud je dobrý signál. (A pokud je špatný signál, není to problém Odoriku.)
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8146
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita zahraničních hovorů

Příspěvek od xsouku04 »

Bohužel všechny tyto hovory jsou poněkud starší, takže k nim již nemáme grafy, i naši dodavatelé asi nebudou chtít řešit týdny starý hovor.

Obecně by kvalita hovoru do zahraničí měla být rozumně dobrá, i když ne vždy musí být stejná jako u hovorů do ČR.
Ve světě existují i méně kvalitní mobilní operátoři s horším pokrytím a kvalitou zvuku (použit méně kvalitní kodek pro přenos v mobilní síti). U nás je takový jen ufon.

Většinou je ale chyba po cestě. Tedy pomůže změnit tranzitního operátora, nebo u něj sníženou kvalitu reklamovat.
Problém ale je, že často nám nezbývá nic jiného, než na podobné číslo volat, abychom to otestovali.
Je opravdu těžké držet dobrou kvalitu do všech zemí na všechny operátory.
v6ak
Příspěvky: 62
Registrován: úte 27. lis 2012 16:58:15

Re: Kvalita zahraničních hovorů

Příspěvek od v6ak »

Ten Hong Kong jsem bral jako výjimku (byl to můj první hovor do zahraničí, navíc jsem se od člověka, kterému jsem volal, doslechl, že Čína je dost specifická), takže jsem to tehdy neřešil. SL jsem řešil až po návratu domů, z lesů se mi fakt nechtělo psát na fórum.
Odpovědět