T-Mobile vypíná internet po vyjetí FUP

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Kristovec
Příspěvky: 1527
Registrován: ned 07. srp 2011 18:03:28

Re: T-Mobile vypíná internet po vyjetí FUP

Příspěvek od Kristovec »

osmdesát píše:
Kristovec píše:Toto píšou novinky.cz
Jsem zvědav,brzy vyjedu těch 10 GB,jestli to vypínají i virtuálům nebo jen přímo svým zákazníkům.
O2.sk toto používá taky,ovšem v roamingu,kde to stopne po vyjetí 25 MB,a zákazník si může buď počkat do druhého dne,nebo za další 2 € FUP obnovit přes SMS.
Doma O2.sk dokonce po FUP zrychlila ze 16 na 48 kbps.
Květen je, zdá se, měsícem „očůrávek“. O2 ČR zase u mobilních datových tarifů zaplo automatické dokupování FUPu. Takže jsem si to musel zase vypnout. Dělal jsem to přes linku o2, protože se mi nedařilo přihlásit do moje O2 a dívka na lince mě přesvědčovala, jak je to pro mě dobré, když se mi to automaticky dokupuje a pak mi vnucovala navýšení tarifu, že mi 1,5 GB přeci nemůže stačit.
Automatické navýšení FUP má i Vodafone,reklamštinou tomu říkají odstranění FUP.Po vyjetí základu totiž dochází k neustálé obnově krokem 250 MB/49 Kč,a to asi do nekonečna,takže 100 GB by mělo vyjít na snad 18 000 Kč.Chytré,že?
Ale dá se to taky vypnout.
Ještě mají navýšení o 1 GB/99Kč,to je ale jen jednorázové.
ViR
Příspěvky: 1327
Registrován: sob 30. črc 2011 10:50:06

Re: T-Mobile vypíná internet po vyjetí FUP

Příspěvek od ViR »

Kristovec píše: Automatické navýšení FUP má i Vodafone,reklamštinou tomu říkají odstranění FUP.Po vyjetí základu totiž dochází k neustálé obnově krokem 250 MB/49 Kč,a to asi do nekonečna......
Jojo, zrovna tuším minulý týden proběhla informace, že jim za to ČTÚ dal milionovou pokutu, neb to byl základní výchozí stav, inkasovat další peníze, a to bez předchozího souhlasu účastníka... Samozřejmě, i tak se to Vodafone určitě finančně vyplatilo. Otázkou je, zda i např. z hlediska "dobrého jména", že.
osmdesát
Příspěvky: 168
Registrován: úte 19. srp 2014 14:24:46

Re: T-Mobile vypíná internet po vyjetí FUP

Příspěvek od osmdesát »

Pokutu by mělo dostat i O2, za výchozně zapnuté dokupování datového objemu. To je také proti pravidlu „výchozně vypnuto“.
Odpovědět