Více SIM pod jedním číslem?

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8160
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Více SIM pod jedním číslem?

Příspěvek od xsouku04 »

alfi píše:Současné zvonění na mobilních telefonech má, na rozdíl od SIP telefonů, jednu potenciálně nepříjemnou vlastnost - ostatní příjemci hovoru nepoznají, jestli někdo jiný hovor zvedl či ne, vždycky uvidí zmeškaný hovor a neví, jestli je třeba volat zpátky. Tak než to zadrátujete a přeportujete, zvažte, jestli to není velká komplikace. Příp. doporučuju nejdřív v praxi vyzkoušet, přesměrování na pevné číslo jde nastavit i bez portování :)
Ano, je to tak a je na to dobré upozornit. Nemusí to být ale taková katastrofa, jak by se na první pohled mohlo zdát.
Ze dvou důvodů.
  • Případů, kdy déle zvonící hovor opravdu zmeškáte paralelně na více telefonech, je mnohem vzácnější, než při vyzvánění jen na jednom telefonu. Podezření na opravdové zmeškání zde je jen při opravdu delším vyzvánění. Pokud to vyzvánělo jen krátce, pravděpodobně to zdvihl kolega (většinou), nebo ve skutečnosti si volající hovor rozmyslel a dovolat se nakonec nechce.
  • Pokud se opravdu podaří zmeškat hovor, můžete si nastavit, aby vám o tom přišel email. Tedy i takovou situaci můžete úspěšně ošetřit. Ten email si samozřejmě můžete číst i na mobilních telefonech. Jde hlavně o to se domluvit, kdo takové zmeškané hovory bude obsluhovat, aby na jeden zmeškaný hovor nevolalo zpět více lidí.
U nás ve firmě tedy na zmeškané hovory na telefonu nebereme zřetel, reagujeme jen na emaily o zmeškaných hovorech a to především v případech, kdy dotyčný vyzváněl delší dobu nebo dokonce opakovaně. To lze vše z mailů vyčíst.

Některé telefony dovedou odlišit běžné příchozí hovory a přesměrované příchozí hovory. Přesměrované příchozí hovory mají během vyzvánění šipečku. Tedy zde by poté stačilo ignorovat jen zmeškané přesměrované příchozí hovory. Nejsem si ale jist, jestli a jak přesně toho dosáhnout.

Pokud máte rootnutý android, můžete zkusit např. https://play.google.com/store/apps/deta ... wardedcall
Pokud máte Samsung, nebo svobodnější verzi androidu, pravděpodobně to je již zabudováno a nemusíte dělat nic.
I tak to tuším díky aroganci android vývojářů není vidět v historii zmeškaných hovorů. Je to ale alespoň teoreticky řešitelné.

Kdo má iphone, má smůlu kompletně.

Jde totiž o to, že přesměrované příchozí zmeškané hovory můžeme obvykle vesele ignorovat, protože pravděpodobně nejsou opravdu zmeškané, jen je vyřídil někdo jiný a kdyby náhodou ne, dojde nám email, zato přímé zmeškané hovory ignorovat nemůžeme.

Řešením může být pro přijímání přesměrovaných hovorů vyčlenit extra simkartu.
EZR
Příspěvky: 6
Registrován: sob 18. črc 2015 9:23:46

Re: Více SIM pod jedním číslem?

Příspěvek od EZR »

Zmeškané hovory nás moc nebolí, v tom bych problém neviděl. Jinak jde o SIM karty ve starých telefonech Nokia 810 (ano, ten telefon do auta), takže nějaké aplikace nehrozí. :)

Je možné dostat telefonní číslo na někoho v Odoriku s kým bych se mohl přímo poradit o pořízení VPN a vůbec již přímo řešit co a jak?
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8160
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Více SIM pod jedním číslem?

Příspěvek od xsouku04 »

EZR píše:Zmeškané hovory nás moc nebolí, v tom bych problém neviděl. Jinak jde o SIM karty ve starých telefonech Nokia 810 (ano, ten telefon do auta), takže nějaké aplikace nehrozí. :)

Je možné dostat telefonní číslo na někoho v Odoriku s kým bych se mohl přímo poradit o pořízení VPN a vůbec již přímo řešit co a jak?
533533005
Odpovědět