Aplikace pro práci s rychlými kontakty

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.

Re: Aplikace pro práci s rychlými kontakty

Příspěvekod Zedna » úte 27. říj 2015 16:55:03

Namet na vylepseni:

Do hlavicky HTML souboru, kde jsou soustredeny vsechny konfiguracni udaje by se mohlo pridat i "Vlastni cislo pro callback", aby se pri kazdem callbacku nemuselo rucne vypisovat.

Idealni by bylo, kdyby se zde pres API dal dotahnout do ComboBoxu seznam vlastnich cisel pro danou linku, kdysi jsem zde psal namet, ze by API mohlo umet dotahnout dle cisla linky podrobne informace (vcetne napr. verejneho cisla a CLIPu) k teto lince.
Uživatelský avatar
Zedna
 
Příspěvky: 729
Registrován: stř 04. dub 2012 0:57:53

Re: Aplikace pro práci s rychlými kontakty

Příspěvekod helmut.niederman » úte 27. říj 2015 17:32:33

Hlásím chybu, při pokusu o uložení rychlého kontaktu přímo pod určitou linku, se mi rychlý kontakt neuloží ( testováno v demo účtu Odorik ). Proč musím ukládat rychlý kontakt pro celý účet odorik ? Když vyberu celý účet, tak se mi to uloží, když vyberu přímo nějakou SIP linku tak se mi to neuloží. Proč tomu tak je ?
KONTAKTY.HTML.JPG
KONTAKTY.HTML.JPG (42.48 KiB) Zobrazeno 4334 krát
Uživatelský avatar
helmut.niederman
 
Příspěvky: 879
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: Aplikace pro práci s rychlými kontakty

Příspěvekod Zedna » úte 27. říj 2015 18:56:52

Dalsi namet:

Nahore nad tabulkou by se mohl pridat radek s input boxem pro rucni zadani cisla pro callback a vedle nej zelene tlacitko pro vyvolani tohoto callbacku.
To znamena, ze bychom si mohli taktojednoduse odeilat pozadavek na callback i na cislo, ktere neni v rychlych kontaktech,
pritom kdybychom si napriklad do HTML hlavicky ulozili API jmeno/heslo, tak pak by to bylo velmi rychle a pohodlne vyvolavani callbacku.

2) opravte "Obědnat" v dialogu pro vyvolani callbacku ;)

3) v dialogu pro potvrzeni smazani se vypisuje "speedtest.net "

4) v dialogu pro vyvolani callbacku by se mohlo dotahnout/zobrazit i "Nazev kontaktu" (mozna i Zkratka?), nyni se tam dotahuje/zobrazuje jen "Volane cislo"
Uživatelský avatar
Zedna
 
Příspěvky: 729
Registrován: stř 04. dub 2012 0:57:53

Re: Aplikace pro práci s rychlými kontakty

Příspěvekod xsouku04 » úte 27. říj 2015 20:13:59

helmut.niederman píše:Hlásím chybu, při pokusu o uložení rychlého kontaktu přímo pod určitou linku, se mi rychlý kontakt neuloží ( testováno v demo účtu Odorik ). Proč musím ukládat rychlý kontakt pro celý účet odorik ? Když vyberu celý účet, tak se mi to uloží, když vyberu přímo nějakou SIP linku tak se mi to neuloží. Proč tomu tak je ?
KONTAKTY.HTML.JPG


To ještě není hotové v API. Proto to nejde.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6963
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Aplikace pro práci s rychlými kontakty

Příspěvekod ulikar » úte 27. říj 2015 20:23:47

helmut.niederman píše:Hlásím chybu, při pokusu o uložení rychlého kontaktu přímo pod určitou linku, se mi rychlý kontakt neuloží ( testováno v demo účtu Odorik ). Proč musím ukládat rychlý kontakt pro celý účet odorik ? Když vyberu celý účet, tak se mi to uloží, když vyberu přímo nějakou SIP linku tak se mi to neuloží. Proč tomu tak je ?


Odorik zatím vůbec nepodporuje správu kontaktů pro jednotlivé linky. Je pravda, že toto pole by tam být nemělo, když nefunguje.
ulikar
 
Příspěvky: 9
Registrován: pon 26. říj 2015 20:17:55

Re: Aplikace pro práci s rychlými kontakty

Příspěvekod ulikar » úte 27. říj 2015 20:36:21

Zedna píše:Namet na vylepseni:

Do hlavicky HTML souboru, kde jsou soustredeny vsechny konfiguracni udaje by se mohlo pridat i "Vlastni cislo pro callback", aby se pri kazdem callbacku nemuselo rucne vypisovat.

Idealni by bylo, kdyby se zde pres API dal dotahnout do ComboBoxu seznam vlastnich cisel pro danou linku, kdysi jsem zde psal namet, ze by API mohlo umet dotahnout dle cisla linky podrobne informace (vcetne napr. verejneho cisla a CLIPu) k teto lince.


Do konfigurace to přídám.

Mít ComboBox by samozřejmě bylo ideální, ale je třeba počkat až se potřebné funkce objeví v API.
ulikar
 
Příspěvky: 9
Registrován: pon 26. říj 2015 20:17:55

Re: Aplikace pro práci s rychlými kontakty

Příspěvekod ulikar » úte 27. říj 2015 20:49:20

Zedna píše:Dalsi namet:

Nahore nad tabulkou by se mohl pridat radek s input boxem pro rucni zadani cisla pro callback a vedle nej zelene tlacitko pro vyvolani tohoto callbacku.
To znamena, ze bychom si mohli taktojednoduse odeilat pozadavek na callback i na cislo, ktere neni v rychlych kontaktech,
pritom kdybychom si napriklad do HTML hlavicky ulozili API jmeno/heslo, tak pak by to bylo velmi rychle a pohodlne vyvolavani callbacku.

2) opravte "Obědnat" v dialogu pro vyvolani callbacku ;)

3) v dialogu pro potvrzeni smazani se vypisuje "speedtest.net "

4) v dialogu pro vyvolani callbacku by se mohlo dotahnout/zobrazit i "Nazev kontaktu" (mozna i Zkratka?), nyni se tam dotahuje/zobrazuje jen "Volane cislo"


Chybky jsem opravil, v dialogu se zobrazí podrobnější informace.

Políčko pro callback je definitivně dobrý nápad, určitě ho v příštích verzích přidám.
ulikar
 
Příspěvky: 9
Registrován: pon 26. říj 2015 20:17:55

Re: Aplikace pro práci s rychlými kontakty

Příspěvekod ulikar » úte 27. říj 2015 22:10:25

MaT píše:Pěkné. Když se ale chci podívat na zdrojový kód stránky, z nějakého důvodu si prohlížeč myslí, že je to v kódování CP-1250 (resp. WINDOWS-1250), ačkoliv v části <head> té vlastní HTML stránky je <meta charset="utf-8">. Jde to sice ručně přepnout - ale nevrací nějak divně to kódování přímo server v HTTP hlavičkách odpovědi?

Díval jsem se a server žádné kódování v HTTP hlavičkách neuvádí.
V tomto případě je to věc prohlížeče, ale ve Firefoxu i v Chromu mi to funguje.
ulikar
 
Příspěvky: 9
Registrován: pon 26. říj 2015 20:17:55

Re: Aplikace pro práci s rychlými kontakty

Příspěvekod Zedna » stř 28. říj 2015 0:51:27

Na FireFoxu je jedna drobna kosmeticka chyba dialogoveho okna (na Chrome je to OK), viz. priloha:

odorik_kontakty.png
odorik_kontakty.png (18.6 KiB) Zobrazeno 4309 krát
Uživatelský avatar
Zedna
 
Příspěvky: 729
Registrován: stř 04. dub 2012 0:57:53

Re: Aplikace pro práci s rychlými kontakty

Příspěvekod xsouku04 » stř 28. říj 2015 15:08:54

Nahrál jsem novější verzi na https://www.odorik.cz/aw/kontakty.html, která si stahuje potřebnou knihovnu v javascriptu opět přes https.
Předchozí je pod kontakty_zastarale02.html
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6963
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

PředchozíDalší

Zpět na Novinky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků