Medializované ceny státní správy a aktivity virtuálů?

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8146
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Medializované ceny státní správy a aktivity virtuálů?

Příspěvek od xsouku04 »

helmut.niederman píše:A proč by ministerstva nemohli mít zdarma neomezené volání a neomezený internet třeba 30 GB měsíčně. Uvědomme si, že náklady, které mají ministerstva hradí daňoví poplatník, takže zájmem daňového poplatníka je to, aby mělo ministerstvo velmi nízké až nulové náklady. Lidé, kteří brečí že ministerstva platí méně za služby mobilním operátorům, by si měli dát pár pohlavků, aby se probrali, protože ti co nejvíc křičí platí jakou mourovatí na daních. Takže správné by bylo, kdyby vláda, potažmo poslanci měli úplně zdarma mobilní služby, protože náklady platíme z naších EET daní a různých Babišových fičurin 8-)
Nikdo by neměl mít ceny desetkrát nižší než celá třetina zákazníků. Protože ona třetina zákazníků z nepochopitelného důvodu dotuje ceny oné vyvolené třetině. Kdyby měli tak nízké ceny všichni, mobilní operátoři zkrachují s přetíženou mobilní sítí.
To že to ale Babiš zveřejnil je dobrá věc. Opravdu není v zájmu ministerstva plýtvat na volání stejně jako plýtvají na jiných veřejných zakázkách. Údajně samotná implementace EET je také desetinásobně předražená oproti řádně vysoutěžené nabídce(která podle mne odpovídá skutečnosti). Zajímavé je, že se o tom moc nepíše.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... ez-souteze (cca od osmé minuty)

EET z pohledu státu není nic extra komplikovaného. Implementace a náročnost je asi tak v rozsahu jedné dobře odvedené diplomové práce nějakého ajťáka. Jediná zásadní a trochu problémová věc je tam škálovatelnost, aby systém běžel dobře i pod obrovskou zátěží. Nic ale nebrání tomu, aby byl hodně distribuovaný. Pokud bychom to chtěli mít fakt dobře, návrh je náročný jako několik diplomových prací dohromady. K tomu je potřeba přičíst cenu hardwaru a správy.
b-cast
Příspěvky: 4
Registrován: stř 19. dub 2017 18:55:28

Re: Medializované ceny státní správy a aktivity virtuálů?

Příspěvek od b-cast »

helmut.niederman píše:A proč by ministerstva nemohli mít zdarma neomezené volání a neomezený internet třeba 30 GB měsíčně.
Protože ono když je něco zdarma, tak to zhusta není zdarma, ale platí to někdo jiný nějak jinak. Externalita. Jeden sbírá politické body a jiný platí.
helmut.niederman píše:Uvědomme si, že náklady, které mají ministerstva hradí daňoví poplatník, takže zájmem daňového poplatníka je to, aby mělo ministerstvo velmi nízké až nulové náklady.
Mým zájmem rozhodně není, aby ministerstvo mělo účetně nulové náklady, zatímco já to úřednické vykecávání skrytě platím v každé SMSce a každém MB, který zaplatím Odorikovi. Což je přesně to, co se děje.
Odpovědět