mail2sms jako placená služba

Nikdo nemůže vyhovět všem, ale můžeme mít alespoň přehled a mít tak možnost se zaměřit na to nejpodstatnější.
alfi
Příspěvky: 718
Registrován: čtv 03. led 2013 15:31:10

Re: mail2sms jako placená služba

Příspěvek od alfi »

mobilemanic píše:Také myslím, že zrušení SMS a MMS nehrozí - spíše převedení na nějakou IP technologii, podobně jako třeba VoLTE.
V první řadě je to o penězích - dokud to bude vydělávat, tak se nic rušit nebude. Až to vydělávat přestane, tak to s klidem zruší - úplně stejně, jako před lety zrušili wapové gatewaye, i za cenu, že to nějaké malé procento zákazníků s nejstaršíma telefonama odřízlo od "internetu". Do peněz se počítá i údržba nějakého hodně starého HW+SW, který už nikdo nechce podporovat = cena takové údržby jde nahoru, až se to buď upgraduje (a takový upgrade si na sebe musí "vydělat") nebo se to cíleně vypne (nebo nechtěně upadne a už to nikdo nespraví, protože support dodavatele dávno skončil). U MMS to myslím hrozí víc a dřív - s rozvojem instant messagingu už si na sebe možná ani nevydělají a přenos max. 300kB obrázku na dnešním smartfounu taky zrovna nenadchne :-)
TomK
Příspěvky: 47
Registrován: stř 02. říj 2013 11:40:38

Re: mail2sms jako placená služba

Příspěvek od TomK »

Rozumím tomu tak, že pro Odorik není zřízení a hlavně udržování takovéto služby ekonomicky smysluplné.
Proto se zeptám do pléna jinak: Doporučte mi z Vaši zkušenosti nějakou placenou službu typu mail2SMS!
Jedná se mi o upozornění s vysokou prioritou, typu "průser", kdy potřebuji mít info co nejdříve a při zasílání na email v mobilu toto zapadne mezi jinými. SMS člověk obvykle čte ASAP, že ano. Cena není důležitá, jedná se o jednotky zpráv měsíčně.
Ferdiš
Příspěvky: 3
Registrován: stř 28. bře 2018 10:01:07

Re: mail2sms jako placená služba

Příspěvek od Ferdiš »

Na firemním mobilu používám službu od T-mobile https://www.t-mobile.cz/e-mail-do-sms přesně kvůli upozornění typu "průser". Svého času jsme měli v IS napojení na https://www.neogate.cz/, ale tam už je třeba napojení na jejich API, není to mail2sms.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8146
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: mail2sms jako placená služba

Příspěvek od xsouku04 »

Ferdiš píše:Na firemním mobilu používám službu od T-mobile https://www.t-mobile.cz/e-mail-do-sms přesně kvůli upozornění typu "průser". Svého času jsme měli v IS napojení na https://www.neogate.cz/, ale tam už je třeba napojení na jejich API, není to mail2sms.
Služba od T-mobile je sice zdarma, ale jen pro zákazníky T-mobile. Jinak využívat API na odeslání SMS je možné i u nás http://www.odorik.cz/w/api:sms.
O nějaké placené spolehlivé službě email 2 sms nevím.
mobilemanic
Příspěvky: 486
Registrován: čtv 10. říj 2013 10:20:15

Re: mail2sms jako placená služba

Příspěvek od mobilemanic »

Tak ono by to šlo celkem jednoduše napsat, prakticky stačí checkovat mailbox třeba IMAPem na nepřečtené zprávy, za každou takovou přes API poslat SMS a označit jako přečtenou. Plus to trochu vyladit na chyby a může to do světa. To vážně nic takového nikde k dispozici není?
Odpovědět