omezení odchozích hovorů

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
informator
Příspěvky: 30
Registrován: čtv 22. lis 2012 9:25:39

omezení odchozích hovorů

Příspěvek od informator »

Dobrý den,
plánuji zrušit pobočkovou ústřednu a nahradit ji odorik VOIP čísly. Některé linky ale musejí mít omezení volání pouze pobočkově, tj. dejme tomu do 20ti čísel. Lze nastavit omezení volání například na některé linky ve zkrácené volbě? To znamená, že by šlo vytočit jen určitá čísla, například na pozicích 1-4 zkrácených voleb.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8146
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: omezení odchozích hovorů

Příspěvek od xsouku04 »

Ano, lze to. V menu "Nastavení účtu -> Omezení odchozích hovorů". Lze to provést pro jednotlivé linky nebo celý účet. Lze to dělat i podle ceny, tedy stačí přidat jedno pravidlo, že zakážete všechny hovory s nenulovou cenu. Tak zůstane povoleno volání na tísňové linky, což by mělo.

Jiná možnost je to omezit pomocí dialplánu telefonu.
helmut.niederman
Příspěvky: 1012
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: omezení odchozích hovorů

Příspěvek od helmut.niederman »

xsouku04 píše:Ano lze to. V menu "Nastavení účtu -> Omezení odchozích hovorů". Lze to provést pro jednotlivé linky nebo celý účet. Lze to dělat i podle ceny, tedy stačí přidat jedno pravidlo, že zakážete všechny hovory s nenulovou cenu. Tak zůstane povoleno volání na tísňové linky, což by mělo.

Jiná možnost je to omezit pomocí dialplánu telefonu.
A neuvažujete přidat další pravidlo, že hovory by byly omezeny do určité částky, například bych nastavil částku 5,- Kč, jakmile by se částka 5,- Kč překročila, automaticky by došlo k zavěšení hovoru. Tedy omezit hovory na provolanou částku. A pak podobné pravidlo, omezit hovory na volanou délku. Třeba max. hovor 2 minuty a pak konec šmitec :idea:
Odpovědět