od xtonda » pon 24. úno 2020 17:32:10
Zavítal sem po čase sem na forum a tahle aplikace mě zaujala, vyzkoušel sem ji a něco mají vychytané, něco už ne tolik. Hovor se skutečně spoji když vypnu wifi i data, ale déle to trvá. Pokud jsou data, proběhne vyvolání callbacku rychle přes data.
Píší přímo ve FAQ, že se nejedná o VoIP a že hovory jsou spojeny přes mobilní síť, v jednom místě je přímo použit výraz call back loop, mají to v systému celkem zamaskované. V případě SMS rovněž nejsou schopni dostat telefonní číslo do odesilatele, takže k ničemu.
Je to česká firma (nebo se tak aspoň tváří) s kontaktní adresou v Brně.
Naopak velmi otravné je, že aplikace musí být zaregistrována v Androidu jako výchozí aplikace pro volání i SMS. Díky tomu sice asi jsou schopni zachytit hovor a vyvolat callback přes DTMF i bez dat, ale pokud mám data a nechci je používat na SMS kvůli absenci identifikace, tak je to značně otravné. Jako výchozí SMS aplikace to musí být nastaveno i když SMS přes ně nechci používat, bez toho se totiž v aplikaci nejde nikam dostat.
A co je úplně matoucí, je při odchozím volání ten dialog s odpočtem. Naskočí dialog, kde běží odpočet 7 sekund a kde je možnost vybrat spojení hovoru přes Telidoo nebo přes SIM, ovšem automatická volba volání přes SIM proběhne daleko dříve a já dostanu vyzváněcí tón ještě než než ten odpočet doběhne a já tak nevím přes co se to vlastně spojilo. Nastavení jako výchozí aplikace pro volání změní i obrazovku pro příjem hovoru.
Takže našlápnuto mají, ale výše popsané chování mi vadí. Cena je taky pěkná, callback mobil-mobil vyjde o 19 hal./min levněji než s Odorikem a neplatí se čekání na spojení. Za to je tam prvních 60 s. celých a vyšší ceny na speciální čísla a do zahraničí.
Už dlouho je na trhu callbacková služba klikniavolej.cz, ale ti to nemají tak uživatelsky vychytané a účtují si 1,5 Kč/min.
Celkově si myslím, že callback má na trhu místo. Volám málo, takže se mi nevyplatí jakýkoliv hovorový paušál, ale občas to prostě je potřeba a sazby za hovor u tarifů, kde se platí podle konzumace nejdou pod 1,8 Kč/min, takže cena 0,99 Kč/min za callback je fajn.
Nicméně dokud nevyřeší co sem napsal, tak je nejspíš nebudu používat.