Změna ceny aktivace telefonního čísla

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Georgius
Příspěvky: 223
Registrován: pon 22. črc 2013 16:07:46

Re: Změna ceny aktivace telefonního čísla

Příspěvek od Georgius »

Drobná poznámka k E-SIM: je tady několik let, ale stále v roce 2020 například Vodafon neumí e-SIM do Gemini PDA, jen applí produkty. T-mobile tentýž telefon s e-SIM zvládá. Takže furt nosím dva telefony (Gemini není dual-SIM) :-(
martv
Příspěvky: 44
Registrován: úte 22. led 2013 1:26:57

Re: Změna ceny aktivace telefonního čísla

Příspěvek od martv »

Dobrý den, ta cena se týká jen portací, nebo se bude platit i za aktivaci linky a přidělení veřejného (geo/internet) čísla z rozsahu odorik?
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8146
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna ceny aktivace telefonního čísla

Příspěvek od xsouku04 »

martv píše:Dobrý den, ta cena se týká jen portací, nebo se bude platit i za aktivaci linky a přidělení veřejného (geo/internet) čísla z rozsahu odorik?
Cena se týká všeho. Ale pokud si vyberete číslo z našeho rozsahu, bude vám velmi pravděpodobně schválena neveřejná speciální nabídka s nulovou nebo symbolickou cenou.
Azalis
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 23. čer 2016 6:56:14

Re: Změna ceny aktivace telefonního čísla

Příspěvek od Azalis »

Aktualizujeme ceník doplňkových služeb. Nově nebude možné účtovat poplatek za portace čísel do sítě Odorik.cz. Z toho důvodu by Odoriku hrozilo, že by si velké množství lidí dávalo především pevná čísla k Odoriku zaparkovat, bez reálného nebo s minimálním využíváním. Abychom tak nemuseli zavést citelný měsíční poplatek pro všechna nová čísla, zavádíme poplatek za aktivaci čísla ve výši 600 Kč (pevné číslo) a 250 Kč (mobilní číslo), který ale může a bude v rámci neveřejné nabídky odpuštěn především u aktivací čísel z našeho rozsahu.
+ pokud si zákazník vybere naše číslo, bude mu poplatek odpuštěný.


Já tomu nerozumím. Když si převádím číslo od jiného operátora, jak si mohu vybrat číslo od Odoriku? Nebo vlastním číslem je myšlená linka pro případné internetové volání? Když mám u vás 5 linek a všechny se používají, bude mě poplatek za portaci odpuštěný?

Děkuji
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8146
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna ceny aktivace telefonního čísla

Příspěvek od xsouku04 »

Pokud budete číslo portovat, za jeho aktivaci budete platit poplatek 600 Kč.
cz-helper
Příspěvky: 96
Registrován: čtv 20. pro 2012 12:22:30

Re: Změna ceny aktivace telefonní hočísla

Příspěvek od cz-helper »

Trochu mimo temu vlakna, ale rad bych reagoval na neco, co tu bylo napsano...
forum-user-UDFENS píše:...k čemu dochází kvůli bezpečnosti u většiny Smartphonů (při volání přes GSM se přepnou data z 3G a 4G na 2G, pokud se nevolá přes VoLTE)...
Tady si nejsem jisty, jestli je to skutecne tak.... U 3G nemusi dojit k automatickemu prepnuti, ale z principu veci dochazi ke spomaleni - 3G sit vyuziva hlasove kanaly (sloty) pro prenos dat pricemz kazdy telefon ma technicky omezeno kolik slotu dokaze vyuzit. Nemluve o tom, ze system operatora ridi pridelovani slotu, takze v pripade vyssiho vytizeni site muze teoreticky dojit i k "uspani" / odlozeni datoveho spojeni - hlas je v siti prioritizovan.

Dale 2G vyuziva frekvencni spektrum mene efektivne nez 3G, 3G ho vyuziva mene efektivne nez 4G/LTE... To ze neni na telefonu "videt" 3G (coz se objevuje zpravidla kdyz je datove spojeni) jeste neznamena, ze telefon je pripojen pres 2G. Sit se automaticky snazi redukovat pouziti 2G a zarizeni, ktere podporuje 3G urcite neposila na 2G je-li jina moznost...

Co se 4G/LTE tyce, tam je situace trochu jina. 4G je jiz z navrhu ciste datova sit, data se chovaji podobne jako na pocitacove siti (nejsou sloty, ktere by se pridelovali) - neexistuje hlasove spojeni primo na urovni 4G. U telefonu s 4G a aktivnim datovym spojenim dojde k prepnuti na 3G s prichozim hovorem, jelikoz je 3G vs 4G bud a nebo. Pokud je hovor, jednoduse neni jina moznost... VoLTE je trik, jak to udelat trochu jinak - alternativne. VoLTE pouziva SIP obdobne jako "klasicke" VoIP, nicmene mobilni sit je trochu odlisna a proto vzniklo "rozsireni" chovani SIPu o tyto specifikaci a obchodne se to zacalo nabizet jako VoLTE (nekdy se objevuje i ViLTE - Video over LTE, tedy video hovory). Jedna se o prioritizovany datovy trafik ( nesouci hlas / video), nicmene z pohledu site jsou to stale "jen" data, nikoli hlas. Telefon musi obsahovat informace o siti (proto nektere modely jsou "pouzitelne" od nejakeho FW+ - tedy od kdy je tato informace telefonu k dispozici) a samozrejme to musi primarne sit podporovat (obvykle to operatori implementovali v druhe vlne - nejdrive spustili data a pak resili hlas). Pokud se telefon neni znam siti jako VoLTE, sit neposila hlas pred 4G data, ale vynuti prave zminene "spadnuti" na 3G, kde se hovor uskutecni pres prirozene protokoly...Suma sumarum prepnuti 4G na 3G neni kvuli baterii ani bezpecnosti, ale jednoduse to jinak nejde ;-).
Odpovědět