"MMS - Message cannot be displayed"

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Odpovědět
regnarg
Příspěvky: 15
Registrován: ned 01. bře 2015 14:25:42

"MMS - Message cannot be displayed"

Příspěvek od regnarg »

Už několik dní mi chodí na Odorik GSM podivné SMS zprávy, které mají jako odesilatele řetězec "MMS" a text "Message cannot be displayed.". Ve výpisu volání jsou zobrazené jako SMS zprávy (viz přiložený obrázek). Jedná se opravdu o pokus o doručení MMS, nebo se jen někdo z nějakého důvodu rozhodl posílal SMSky s odesilatelem "MMS"?

Pokud je to MMS, je nějaký způsob, jak si ji přečíst? Můj telefon MMS nepodporuje, ale "velcí" operátoři obvykle umožňují vyzvednutí přes web. Případně aspoň zjistit číslo odesilatele?

Zkoušel jsem v nastavení SIM v blokování služeb zakázat MMS, ale nemělo to žádný efekt na toto chování.
MMS - výpis volání
MMS - výpis volání
mms-vypis.png (14.08 KiB) Zobrazeno 3076 x
alfi
Příspěvky: 718
Registrován: čtv 03. led 2013 15:31:10

Re: "MMS - Message cannot be displayed"

Příspěvek od alfi »

MMS chodí "na dvakrát", napřed na telefon dorazí tzv. "wap push" (speciální smska s odkazem) a pokud telefon umí a má nastavené MMS APN, tak si z toho URL zprávu stáhne. Pokud telefon MMS neumí, asi bude ukazovat něco takového. Operátor to bude chvíli zkoušet, za pár dnů by měla dorazit textová smska s heslem pro přečtení na webu - tuším i MMSka poslaná na číslo Odoriku šla vyzvednout na TMCZ webu (http://tmo.cz/mms), ale nejpíš to bylo méně brandované. Už jsem to dlouho neviděl :-)
(jinak přečíst se dá i z PC, pokud se dostanete k tomu URL odkazu z pushe - po nastavení APN mms.t-mobile.cz jde stáhnout v nějakém komprimovaném formátu, který umí rozbalit třeba tcpdump. Ale to už fakt není pro běžného uživatele ;) )
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8146
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: "MMS - Message cannot be displayed"

Příspěvek od xsouku04 »

To jsem nevěděl a nikdy jsem to neviděl. V každém případě, aby příjem MMS fungoval, musí být na SIM povolená data. Tedy nesmí být zakázaná.

Častý způsob, jak někdo posílá MMS, aniž by chtěl, je, že pošle delší SMS zprávu, a android ji pak sám bez zeptání změní na MMS, přestože v podstatě vždy je to nechtěné, protože MMS jsou drahé a nejsou na ně balíčky a příjemce nemusí být schopen MMS přečíst. Je tak lepší delší SMS poslat jako více SMS než jednu MMS.
Hafi
Příspěvky: 97
Registrován: stř 01. črc 2015 10:13:50

Re: "MMS - Message cannot be displayed"

Příspěvek od Hafi »

Neřekl, bych, že je to většinou nehctěné. Občas jsem naopak přikládal k SMS nějaký irelevantní obrázek, neb když jsem posílal SMS delší text, tak to vyšlo značně dráže než MMS (a v telefonu jsem nenašel, jak ho přinutit to změnit jinak, než přidat zvuk nebo fotku). Typicky ze zahraničí většinou stojí MMS méně než 2 SMS, tj. pokud se nevejdu do 160 znaků, je MMS levnější volba (samozřejmě musím vědět, že adresát to přijme).
5uch
Příspěvky: 453
Registrován: stř 21. lis 2012 4:01:18

Re: "MMS - Message cannot be displayed"

Příspěvek od 5uch »

xsouku04:
příjem mms nesouvisí s nastavením dat u operátora nebo v telefonu. Osobně mám data v telefonu většinou vypnutá - jak v nastaveních telefonu, tak ve správě účtu u operátora. Přesto mms mohu posílat i přijímat. Důležité je mít na telefonu správně nastavené APN pro mms.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
Odpovědět