Dialer pro výběr aplikace pro volání

Programy, které slouží k volání přes internet z počítače nebo chytrých mobilů.
Odpovědět
Uživatelský avatar
michaels
Příspěvky: 143
Registrován: sob 18. led 2014 13:41:32

Dialer pro výběr aplikace pro volání

Příspěvek od michaels »

Ahoj,

Mám v telefonu aplicai Telz a Grandstream pro volání přes VoIP.
Pro volání používám TrueDialer. V něm je i možnost, pokud na kontaktu přidržím prst, vybrat z nabídky volání tohoto kontaktu rovnou i přes ty aplikace.
Je to trochu krkolomné a proto se ptám, existuje nějaký dialer, který by po kliknutí na kontakt zobrazil aplikace, přes které je možné volat?
Prostě aby to nebylo takto "krkolomné" ale více intuitivní.

Díky
Přílohy
2021-03-28_113753.jpg
2021-03-28_113753.jpg (149.37 KiB) Zobrazeno 4545 x
5uch
Příspěvky: 456
Registrován: stř 21. lis 2012 4:01:18

Re: Dialer pro výběr aplikace pro volání

Příspěvek od 5uch »

Ty dialery se mohou nějak řetězit... zdá se, že záleží na tom, jak se dovedou integrovat do systému a v jakém pořadí se doinstalovaly. Používám na telefonu Honor 6x (Android 7) aplikace "Odorik callback" a "CSipSimple" (původně nainstalované z ofiko Gůglovského aplikačního obchodu Play).

Když mám spuštěnou aplikaci pro VoIP (CSipSimple), tak se mne telefon při vytočení čísla z adresáře zeptá, zda chci hovor provést přes aplikaci "Telefon" nebo "Odorik (CSipSimple)".
Když řeknu, že přes "Telefon", tak se mne ještě zeptá, zda přes "Telefon" nebo "Odorik callback".

Pokud ale CSipSimple neběží, tak se mne to na nic neptá.
Mám pocit, že dokud jsem měl instalován jen "Odorik callback" a ne CSipSimple, tak se mne telefon vždy při vytáčení ptal, co z toho chci použít. Pak se ten dotaz napojil na doinstalovaný CSipSimple.

Podržení prstu na kontaktu v adresáři mi kontextovou volbu aplikace pro vytáčení nenabídne (ani v nativní aplikaci "Kontakty/Telefon", ani v doinstalované aplikaci "Kontakty" od Googlu).
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
pe.havel
Příspěvky: 224
Registrován: pát 02. zář 2016 10:34:20

Re: Dialer pro výběr aplikace pro volání

Příspěvek od pe.havel »

Bohužel, s dialery na Androidech bojuji a zatím je to boj s větrnými mlýny – čím vyšší verze Androidu, tím to spíše nefunguje. Například Telefon Honor 7A s androidem 8 už CSipSimple nepodporuje (velké bugy) a CSipSimple je/byl asi jediný klient, který umožňoval po kliku z dialeru mobilu vybrat, zda volat přes SIP účet (a jaký) nebo GSM. Zkoušel jsem mnoho aplikací (včetně nejznámějšího Zoiperu) a žádného výběru při kliku volání v kontaktech se už nic nezobrazí. Dokonce ani nejde vybrat Zoiper jako výchozí volání. Díky tomu už běžného uživatele s tímto mobilem nedonutím volat přes SIP, protože aby uživatel musel přemýšlet, zda v dané situaci chce volat přes SIP a podle toho zvolil nejprve aplikaci, ve které bude kontakt hledat a ještě si zvykl na jiné ovládání kontaktů, je neproveditelné.

Prosím, kdybyste někdo měl zkušenosti s nějakým funkčním SIP klientem, který se integruje do dialeru mobilu s novějším Androidem a umožní při kliku na volání z běžných kontaktů vybrat, zda volat přes SIP nebo GSM, dejte mi vědět. Díky.

Citace staršího vyjádření vývoje Zoiper:
As our team has already explained on your Play Store review, we had to remove dialer integration due to new Google requirements. Unfortunately this feature is no longer available.
Já jsem však našel, že by to snad měl Google umožňovat jiným způsobem (nějaké novější API), tak asi jen jde o to, aby měli vývojáři zájem to naimplementovat.
Uživatelský avatar
Pitomec
Příspěvky: 2581
Registrován: ned 27. lis 2011 21:26:33
Bydliště: Brno

Re: Dialer pro výběr aplikace pro volání

Příspěvek od Pitomec »

Na Samsungu s Androidem 11 funguje appka Galaxy SIP Accounts a po nainstalování a zaregistrování SIP účtu se pak dá aktivovat volba výběru, odkud bude hovor realizován.
Přílohy
samhov.jpg
samhov.jpg (28.15 KiB) Zobrazeno 4466 x
Obrázek
Uživatelský avatar
michaels
Příspěvky: 143
Registrován: sob 18. led 2014 13:41:32

Re: Dialer pro výběr aplikace pro volání

Příspěvek od michaels »

5uch píše:Podržení prstu na kontaktu v adresáři mi kontextovou volbu aplikace pro vytáčení nenabídne (ani v nativní aplikaci "Kontakty/Telefon", ani v doinstalované aplikaci "Kontakty" od Googlu).
Jak jsem psal, používám TrueDialer, kde to alespoň takto nabídne.
jaroslavx1
Příspěvky: 12
Registrován: pát 14. bře 2014 11:59:54

Re: Dialer pro výběr aplikace pro volání

Příspěvek od jaroslavx1 »

Google play již TrueDialer nenabízí a jak je to s kvalitou hovorů?
Používám několik let grandstream wave,kde je u mého telefonu stejně kvalitní jako u operátora,ale když volám pře sip a přijde hovor ze sim tak ten hovor přebije sip hovor ,protože wave není integrován.Děkuji
Uživatelský avatar
michaels
Příspěvky: 143
Registrován: sob 18. led 2014 13:41:32

Re: Dialer pro výběr aplikace pro volání

Příspěvek od michaels »

jaroslavx1 píše:Google play již TrueDialer nenabízí a jak je to s kvalitou hovorů?
https://play.google.com/store/apps/deta ... ialer.free
jaroslavx1 píše:Používám několik let grandstream wave,kde je u mého telefonu stejně kvalitní jako u operátora,ale když volám pře sip a přijde hovor ze sim tak ten hovor přebije sip hovor ,protože wave není integrován.Děkuji
U všech VoIP klientů je problém, že neumí pořádne hledat v kontaktech, hlavně neumí vyhledávat pomocí T9 a to nejen ve jménu a příjmení, ale třeba i v jiných položkách (společnost) atd.
Přece nebudu hledat kontakt tím, že budu psát jméno přes titěrnou klávesnici? Jinak bych na Greandstream dal hned manželce.

Tak nakonec jsem našel https://play.google.com/store/apps/deta ... com.nll.cb
Umí se to při každém volání zeptat, jestli má být hovor uskutečněn přes GSM nebo VoIP - a to ještě přes svého interního klienta nebo toho vestavěného.
Odpovědět