Nefunkční odchozí a příchozí hovory na mobilu

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
rosdos
Příspěvky: 2
Registrován: úte 14. pro 2021 20:40:32

Nefunkční odchozí a příchozí hovory na mobilu

Příspěvek od rosdos »

Dobrý den, mám problém s telefonem rodinného příslušníka - Samsung Galaxy A50.
Od určité doby na něm nefungují odchozí a příchozí hovory, SMS a data fungují bezproblémově.
Tento problém se projevuje následovně:
Při odchozích hovorech si zvolí osobu, které chce zavolat a zmáčkne ikonu pro zahájení telefonování. Telefon ukazuje na displeji, že volá, přitom se nic neděje, je v něm ticho, nevytáčí... Takto to trvá 40s, po 40s se sám hovor ukončí.

V případě, kdy mu někdo volá, nejdříve má volající ve svém telefonu ticho, pak mu začne hlásit, že účastník je nedostupný, poté v telefonu pípne a příslušníkovi přijde SMS o zmeškaném hovoru. Tato hláška a pípnutí se celkem zopakují třikrát, pak se hovor sám ukončí.

Tuto sim kartu Odorik má v prvním slotu, v druhém má starou sim T-mobile. Ta mu funguje bezproblémově, po přehození i v tom prvním, zato volání s Odorikem ani v jednom. Sim karta je vyměněna. Jak jsem již psal, tak sms a data fungují.

Když jsem tu Odorik sim kartu zkoušel přehodit do jiného telefonu, tak tam fungovala bezproblémově.
Zkoušel jsem telefon dát do továrního nastavení, nepomohlo. Také jsem provedl aktualizace systému, taktéž nepomohly.

V jeho telefonu v nastavení ve stavu sim karty je rozdíl mezi sim Odorik a T-Mobile:
Stav mobilní sítě:
Odorik odpojeno
T-Mobile neznámé

Stav registrace IMS
Odorik nezaregistrováno
T-Mobile zaregistrováno.

Na internetu jedna z rad je, že se má v aplikaci Telefon v nastavení Doplňkových služeb, zkontrolovat Číslo pevné volby. Po zvolení Doplňkových voleb, ve kterých je jedna volba z nabídky číslo pevné volby se ukáže hláška: Nepodařilo se číst data. Zkontrolujte SIM kartu nebo připojení k síti a opakujte akci.

Je zajímavé, že ještě u té předchozí Odorik sim to volání někdy fungovalo, po výměně už vůbec. Já osobně mám také Odorik, když dám mou sim do jeho telefonu, tak tam to volání také nefunguje.

Z Odorika mi poradili vypnout VoLTE a také zakázat/povolit síť LTE a vypnout 3G. Vypnutí VoLTE nepomohlo, v režimech sítě je možnost LTE/3G/2G (automaticky) – doposud, 3G – nelze, od listopadu je T-Mobilem vypnuto, 2GB – ukazuje plný signál, avšak po zmáčknutí ikony pro zahájení hovoru ukáže není registrován v síti.

Tak prosím o pomoc, jak dál. Je divné, že ta sim T-mobile v něm funguje.
Uživatelský avatar
Pitomec
Příspěvky: 2580
Registrován: ned 27. lis 2011 21:26:33
Bydliště: Brno

Re: Nefunkční odchozí a příchozí hovory na mobilu

Příspěvek od Pitomec »

Začal bych tím, že v tom telefonu zkusím nechat jenom kartu Odorik, co to bude dělat. Osobně mám M21 s Odorik+Kaktus a taky se občas stane, že SIM Odorik se přestane v telefonu ukazovat, musím telefon vypnout a zapnout a pak to naskočí (ale začalo to dělat až po aktualizaci na Android 11, předtím s Android 10 nikdy).
Obrázek
rosdos
Příspěvky: 2
Registrován: úte 14. pro 2021 20:40:32

Re: Nefunkční odchozí a příchozí hovory na mobilu

Příspěvek od rosdos »

Pitomec píše:Začal bych tím, že v tom telefonu zkusím nechat jenom kartu Odorik, co to bude dělat. Osobně mám M21 s Odorik+Kaktus a taky se občas stane, že SIM Odorik se přestane v telefonu ukazovat, musím telefon vypnout a zapnout a pak to naskočí (ale začalo to dělat až po aktualizaci na Android 11, předtím s Android 10 nikdy).
Ok, zkusím to. Jenom ty hovory nefungují vůbec, ne občas. Nejdříve tam byla stará sim odorik, u které zřídka fungovaly hovory, po výměně už vůbec. U staré i nové sim karty ale bezproblémově fungují sms a data.
Odpovědět