Funguje ještě Odorik ?

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...

Funguje ještě Odorik ?

Příspěvekod katzz » čtv 14. črc 2022 22:20:18

Mám účet u Odoriku již několik let a nyní jsem chtěl pořídit SIM kartu pro manželku, kterou jsem objednal před více jak týdnem, ale stále mi nedošla.

Chtěl jsem vyzkoušet zpětné volání, ze svého účtu, ale vůbec nefunguje.

Stáhnout aplikaci Odorik.exe nelze.

Chat nefunguje, v consoli prohlížeče to píše error.

A mimochodem stránky pro nového uživatele jsou otřesné, kliknu na ikonu Nová SIMkarta a nic, musím si SIM kartu objednat v eshopu, ale to tam nikde není napsané.
katzz
 
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 14. črc 2022 22:09:29

Re: Funguje ještě Odorik

Příspěvekod xsouku04 » pát 15. črc 2022 9:53:52

Odorik.exe lze stáhnout http://www.odorik.cz/images/Odorik.exe
Odkud vám nešel stáhnout?
Jaký druh callbacku, používáte a jakým způsobem? Používá to hodně lidí, kdyby to nešlo do několika hodin by nám to hlásilo více lidí.

Když se přihlásím pod váš účet (našel jsem jeje podle emailu na fóru) a kliknu v hlavním menu "eshop", žádnou objednávku SIM tam nevidím.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7674
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Funguje ještě Odorik ?

Příspěvekod katzz » pát 15. črc 2022 15:58:39

Dobrý den,
SIM karta je pro manželku na číslo 731691469.

Aplikace Odorik mi nelze stáhnout, když kliknu na odkaz, který je uveden na https://www.odorik.cz/ucet/rychle_kontakty.html. Přímo z uvedeného odkazu na tomto fóru mi soubor stáhnout lze. Podle mě to je díky tomu, že to je exe soubor.

Ze stejné stránky zkouším i CallBack, kde mi to napíše "Zpětné volání bylo úspěšně objednáno. Očekávejte hovor." a to je vše. operátora mám O2. Zkoušel jsem i z mobilu, kde mám uloženíé čísla, ale také nefunguje. Bohužel to ani nefunguje u manželky, kde po kliknutí na objednání Callbacku to napíše stejnou správu, ale to je vše, operátor má T-Mobile.

Ze všeho mě nejvíce zajímá jen ta SIMkarta, protože chci, aby další členové rodiny přešli na síť Odorik. Můžete se prosím na to podívat. Děkuji
katzz
 
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 14. črc 2022 22:09:29

Re: Funguje ještě Odorik ?

Příspěvekod Pitomec » pát 15. črc 2022 16:51:38

Aplikaci "Odorik.exe" je třeba stahovat kliknutím pravým tlačítkem myši a dát "Uložit odkaz jako..." a pak vybrat "Zachovat". Holt jakési rádoby zabezpečení v Chrome.

Zpětné volání - objednané z webu - pak funguje na první dobrou. Napřed ústředna zavolá na mnou vybranou linku u Odoriku (linek mám víc) a po zvednutí mě ústředna vyzve, abych zadal cílové číslo, na které chci spojit - to zadám a dojde k propojení. Samozřejmě to ale nefunguje tak, že by ústředna volala na moje mobilní číslo, které mám u jiného operátora a pak mě spojovala s někým dalším. Zpětné volání přes web se musí objednat pouze na přihlášenou VoIP linku u Odoriku, případně na mobilní číslo u Odoriku. V mobilu v Android aplikaci "Odorik callback 2" pak zpětné volání již funguje se spojením kamkoliv, tj. vyberu na jaké číslo se má volat a s jakým číslem spojit a žádný problém.
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 2380
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: Funguje ještě Odorik ?

Příspěvekod 5uch » sob 16. črc 2022 17:29:41

Pitomec píše:Aplikaci "Odorik.exe" je třeba stahovat kliknutím pravým tlačítkem myši a dát "Uložit odkaz jako..." a pak vybrat "Zachovat". Holt jakési rádoby zabezpečení v Chrome.


Spíš je to problém Odoriku. Tenhle odkaz ze zabezpečených stránek přihlášeného uživatele (https) stahuje soubor přes nezabezpečené připojení (http) a to prohlížeče dnes vidí nerady (a dobře dělají), pokud odkaz na nezabezpečené spojení odkazuje zabezpečená stránka. Tohle fórum běží na http (což je dnes taky na pováženou), takže odkaz na http projde. Dnes by se cokoli, kde záleží na zaručenosti obsahu a komunikace, mělo stahovat přes https.

A to, že přihlašovací údaje k tomuto fóru se zadávají na nezabezpečené http stránce... to je velké "proboha, fuj!".
Minimálně to kazí pověst Odoriku jako bezpečné komunikační firmy.
Ano, chápu, že je to jen fórum, kde nejde o peníze (přihlášení a stránky zákaznického účtu naštěstí zabezpečené jsou).

katzz píše: ...na https://www.odorik.cz/ucet/rychle_kontakty.html. Ze stejné stránky zkouším i CallBack, kde mi to napíše "Zpětné volání bylo úspěšně objednáno. Očekávejte hovor." a to je vše. Zkoušel jsem i z mobilu, kde mám uložené čísla, ale také nefunguje.


Možná vás mate, že se tomu říká "zpětné volání". Ve skutečnosti je to spíš "objednávka propojení hovoru mezi dvěma libovolnými čísly".

Nebude problém s tím, k jakému číslu se účet se stránkou rychlých kontaktů váže? Ono je jedno, na jakém přístroji na tu stránku zavítáte a kliknete na objednávku hovoru (jde to i z jakéhokoli PC, které nemá telefonní číslo, mikrofon a reproduktor). U mne jedna strana objednávky tohoto zjednodušeného zpětného volání z této vždy stránky směřuje na moje VoIP čísla u Odorika (tedy "pevnou" linku) - viz výklopný seznam nahoře na té stránce - a zde to nejde libovolně měnit, lze si vybrat jen VoIP linky na účtu. Druhá strana zpětného volání je samozřejmě to číslo, na které chci volat a na které jsem kliknul na té stránce. Tam to ale začne zvonit až poté, co zvednu "pevnou". Pokud vám objednané zpětné volání nejprve zvoní na vašem VoIP čísle, které nemáte fyzicky v provozu... pak se nikam samozřejmě nedovoláte.

Pro plnohodnotnou objednávku zpětného volání je nutné použít https://www.odorik.cz/ucet/nastaveni_volani.html
- volba Volání z vašeho mobilu
- nebo volba přednastavené zpětné volání.

U přednastaveného zpětného volání prozváněním je nutné mít na paměti, že v jeho definici uvádíte čtyři čísla:
- číslo, ze kterého prozvoníte
- první číslo, které má být spojeno (na kterém hovor začne vyzvánět - typicky váš mobil)
- druhé číslo, které má být spojeno (na kterém hovor začne vyzvánět poté, co to zdvihne první číslo - typicky číslo volaného)
- "smluvené prozváněcí" číslo, které jednoznačně "pojmenovává" kombinaci těch tří předchozích čísel.
Samozřejmě to pak funguje tak, že pokud prozvoníte "smluvené prozváněcí" číslo z jiného telefonu, tak se nejspíš nestane nic (v lepším případě), případně spojíte hovor mezi jinými dvěma čísly, než čekáte (pokud má kombinace prozvánějící "mobil + prozváněné číslo" na ústředně Odoriku přiřazeno nějaké volání).
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
5uch
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř 21. lis 2012 5:01:18

Re: Funguje ještě Odorik ?

Příspěvekod Pitomec » sob 16. črc 2022 23:57:22

Až bude mít tazatel jenom SIM Odorik, tak při volání z mobilu dá za volané číslo *0 a zpětné volání se mu automaticky provede :)
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 2380
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: Funguje ještě Odorik ?

Příspěvekod xsouku04 » ned 17. črc 2022 13:15:12

Odkazy na stažení Odorik.exe jsem opravi,l aby byly vždy s https.

Doba se změnila, když byl Odorik.exe nový, ještě se to za tolik nebezpečné nepovažovalo. Můj prohlížeč odkaz s http stále neblokuje, jiný asi ano.

Pro zajímavost (a též pro sebe, kdybych potřeboval opravit něco podobného) jsem to provedl jedním příkazem.
Kód: Vybrat vše
grep -rl --exclude-dir=logs "http://www.odorik.cz/images/Odorik.exe" . |xargs sed -i 's+http://www.odorik.cz/images/Odorik.exe+https://www.odorik.cz/images/Odorik.exe+'
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7674
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Funguje ještě Odorik ?

Příspěvekod katzz » pon 18. črc 2022 8:40:15

Callback už jsem rozchodil, nutné je si k tomu dokoupit veřejné telefonní číslo za 10Kč, ono to sice funguje bez něj, ale pokud máte aplikaci, která blokuje, zda volá nějaký telemarketing, tak se Vám přes Callback nedovolá, apliakce jen napíše, že se Vám snažilo dovolat číslo se špatnou reputací.

Bylo by fajn upravit stránky pro mobil, ale chápu, že to je hodně práce. V každém případě by bylo fajn alespoň opravit chybu, kdy zadám špatný pin pro přihlášení a pak se mi objeví okno "Přihlášení", tam mi nejdou na telefonu zadávat žádné hodnoty.

A také po kliknutí na "Nová SIM karta a registrace čísla" by zde mělo být uvedeno, že SIM karta se kupuje v sekci eShop.

A určitě by bylo fajn poslat tu SIM kartu :-) , objednával jsem ji na začátku července a stále ji nemám. Poslal jsem i dotaz přes stránky.
katzz
 
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 14. črc 2022 22:09:29

Re: Funguje ještě Odorik ?

Příspěvekod siklzdenek » pon 18. črc 2022 20:37:52

Funguje Vám odorik "pevná linka"? internet (PODA) jde, ale obě "pevné linky" jsou hluché. Jsem internetová a VOIP absolutní "lama", vyčkám zítřka a hned po 9:00 volám help-line pana Prokeše nebo některého z jeho spolupracovníků. Hezký večer všem přeje Zdeněk z Ostravy.
siklzdenek
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát 26. říj 2018 22:27:33

Re: Funguje ještě Odorik ?

Příspěvekod 5uch » úte 19. črc 2022 13:06:23

siklzdenek píše:Funguje Vám odorik "pevná linka"?


Funguje.
Nastavení routeru, telefonního adaptéru a/nebo VoIP telefonu není triviální záležitost a dá se v tom hodně pokazit. Ale je tu k tomu dost návodů, stačí hledat.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
5uch
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř 21. lis 2012 5:01:18

Další

Zpět na odorik.cz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků