Nějaká zkušenost s Nokií N9 a Odorik?

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
SASKIA
Příspěvky: 35
Registrován: ned 20. kvě 2012 13:41:55

Nějaká zkušenost s Nokií N9 a Odorik?

Příspěvek od SASKIA »

Dobrý večer, chci se Vás všech zeptat zda máte někdo nějakou zkušenost zda odorik funguje a jak na Nokii N9 / MeeGo?
Děkuji, Saskia.
Random

Re: Nějaká zkušenost s Nokií N9 a Odorik?

Příspěvek od Random »

Dobry den,
volanie cez wifi funguje na N9 bez problemov, co sa tyka volania cez 3G bohuzial neviem - nepouzivam. Nastavenie je jednoduche ako na N900 (http://www.youtube.com/watch?v=QKp0hZ9WL18). SMS cez odorik, pokial viem, priamo z N9 cez SIP posielat nejde. Nejak nechce fungovat zistovanie zvysneho kreditu cez vytocenie 0 - co ale pravdepodobne nebude problem telefonu, obcas to islo, obcas nie (ak k tomu ma pan Soukup nejaku informaciu budem rad).

Z uzivatelskeho hladiska je SIP v N9 priamo integrovany takze nie je potrebne instalovat ziadny extra program, do kontaktov sa po nastaveni automaticky prida sekcia SIP (Call with SIP) v ktorej su automaticky vsetky cisla z kontaktu. Je mozne volat aj odorik cisla s * (prida sa ako normalne cislo len s * na zaciatku). Ak vola odorik cislo tak je uvedene v tvare, ak sa nemylim, "*cislo@ip" a nie je spravne priradene ku kontaktu - takze nie je vidiet kto vola. Je mozne ze sa to da riesit, zatial som to neskumal (nedavat iba odorik cislo s * ale aj s @ip?).

Co sa tyka samotneho telefonu tak napr. v porovnani so Samsung Galaxy S2 N9 trocha slabsie prijima wifi signal. Ak je signal dobry, N9 nemava problemy. Prve N9 mavali problemy s obrazovkou (flaky na tmavom pozadi) ktore novsie kusy uz nemavaju (v CR som nevidel ani jeden kus s problemom). A cierny polykarbonat sa casom v silikonovom puzdre podivne opotrebovava (http://talk.maemo.org/showpost.php?p=11 ... stcount=90).

Ale za to uzivatelske rozhranie to stoji, je to skutocne excelentny telefon.
Odpovědět