Pitomec píše: Komouše bych do toho netahal, protože tenkrát nebyla možnost výběru, zatímco dnes je - neboli když nejsem s nějakým poskytovatelem spokojený, mohu jít v klidu jinam a nemusím vytvářet na kohokoliv nějaký tlak (a už vůbec ne chtít změnu zákonů).
Nemylte se, teď také nemáte vždy ve všech případech neomezenou možnost výběru.
Konkrétně v mém nadcházejícím případu: budu kupovat nový mobilní telefon.
Čínské výrobce nechci podporovat v žádném případě. U Apple mi vadí uzavřenost systému a poměr cena/výkon. Samsung nechci na základě opakovaných negativních zkušeností s touto značkou coby firemními telefony.
Zbývá mi tedy více méně jen SONY.
Protože mám nyní 2 SIM karty + microSD, hledám telefon, který by uměl totéž.
A to už u SONY narážím, protože používají "hybridní SIM slot". Tzn. buď 1 SIM + 1 microSD, nebo 2 SIM.
U nejnovějšího modelu XPERIA 1 IV už je sice navíc i možnost e-SIM. To by ale znamenalo, že jedno číslo by muselo být nahráno na e-SIM.
Proto se po této možnosti sháním u Odoriku, se kterým jako s dodavatelem nejsem vyloženě nespokojen. Rád bych ho využíváním jeho služeb podporoval i nadále.
Jen se mi delší dobu zdá, že p. Soukup - ať z jakéhokoliv důvodu - již jen "plave po proudu", místo aby se pokoušel ve spolupráci s ostatními virtuálními operátory o výraznější změnu.