Přesměrování hovorů a zobrazení CLI

Co a jak lze všechno provádět po přihlášení na web Odoriku.
Odpovědět
trz833
Příspěvky: 1
Registrován: pát 17. úno 2023 2:45:59

Přesměrování hovorů a zobrazení CLI

Příspěvek od trz833 »

Zdravím,

jde nějakým způsobem přesměrovat hovory z Odorik na mobilní číslo? Nemyslím paralelní vyzvánění, ale běžný obyčejný call forwarding, aby konečné volané číslo nevidělo číslo Odorik, ale pouze přímo číslo volajícího.

Při paralelním vyzvánění vidím např. v Zoiper místo Caller ID volajícího své vlastní geografické číslo 566 ... Při paralelním vyzvánění na dané mobilní číslo vidím +420 910... místo čísla volajícího (např. +44 344 ...). Doufám, že chápete. Děkuji.
pe.havel
Příspěvky: 228
Registrován: pát 02. zář 2016 10:34:20

Re: Přesměrování hovorů a zobrazení CLI

Příspěvek od pe.havel »

Zváštní, nechápu. Odorik standardně zobrazuje při přesměrování a paralelních zvonění číslo původního volajícího, ne číslo přesměrovávané linky na cestě. Funguje mi to všude, ať jsou hovory na pevná čísla Odorik směrována na interní SIP linky v Odoriku nebo na mobilní (či cizí) čísla mimo Odorik.
Naopak, speciálním kódem *087 by mělo jít docílit, že cílový volaný uvidí číslo přesměrovávané linky z Odoriku. To však nemám vyzkoušené.

Popište přesně, jak probíhá hovor a přesměrování (nastavení), kdy se vám to takto děje. Možná je někde chyba, třeba i u Odoriku.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8160
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Přesměrování hovorů a zobrazení CLI

Příspěvek od xsouku04 »

Je rozdíl, jestli chcete přesměrovat nebo přepojit. Přepojit tak na slepo lze jen tak, že zmáčknete během příchozího hovoru ## a pak po vyzvání zadáte číslo.
Volaný pak uvidí původní číslo volajícího. Tedy např. při přepojení na dalšího taxikáře uvidí opravdové původní číslo.
achil
Příspěvky: 62
Registrován: ned 11. led 2015 14:28:05

Re: Přesměrování hovorů a zobrazení CLI

Příspěvek od achil »

Taky je mi to divné. Jako volaný nikdy nepoznám jestli zvedám hovor přímí nebo přesměrovaný z mé pevné linky. Vždy vidím číslo volajícího. A volající nechápe že nejsem doma, když mu zvednu telefon na pevnou linku.
Odpovědět