alternativa

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
ViR
Příspěvky: 1327
Registrován: sob 30. črc 2011 10:50:06

Re: alternativa

Příspěvek od ViR »

Nojo, když problém je v tom, že v účetnictví se to stejně všechno musí převést na koruny, a musíte jich i fyzicky mít dostatek, protože se v nich platí terminace do českých a mobilních sítí, tranzit tuzemským operátorům, berně, služby, mzdy, sociální a zdravotní atd. A traffic se může nakupovat ve více měnách. Navíc do spousty směrů je cena složená z korunové a devizové složky, v závislosti na tom, jakým způsobem se volá. Jinak "dočasně oslabený dolar" či "dočasně oslabené euro" je chiméra. Tyto měny spíš vůči české koruně jen "dočasně posilují" ;) . Podívejte se na vývoj kurzů v nějakém delším horizontu. A ještě snad - nepropadejte iluzi, že mezinárodní ceny jsou nějak dlouhodoběji stabilní a "nasmlouvané". Tak to většinou nefunguje....
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8160
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: alternativa

Příspěvek od xsouku04 »

Zdravím, Já vidím hlavní omezení toho, že kredit je v korunách a ne eurech v tom, že se nám těžko proniká na jinej trh než v ČR. Kdyby jsem to všechno měli v eurech, můžeme se více tvářit světově a mít více zákazníků i z jiných zemí. (třeba jako se tváří světově delmont klony) Některé naše ceny byly (a myslím některé stále jsou) celosvětově nejvýhodnější a účtování po vteřině také není ve světě běžné, takže občas by mohlo dávat smysl i někomu mimo ČR, aby používal nás. No co už, ale zásadní problém to asi není. Osobně bych byl nejraději, kdybychom měli též euro. Pořád se nadává na euro, ale kdykoli klesne euro, tak koruna dvakrát. Tedy i vůči euru. Nemít euro by možná mělo smysl pro Německo, protože ho dotuje, ale pro malou ekonomiku jako ČR, by euro mělo myslím hlavně pozitivní dopad. Euro potřebuje reformu, ale jinak co se týče krize eura, je to především novinářská kachna. Je to stále druhá nejsilnější měna na světě. Kdyby měly euro všechny země v evropské unii, byla by to nejsilnější měna na světě s největšími HDP a kupní silou obyvatel. Myslím, že pro USA by to moho být velké ohrožení dolaru jako světové měny a proto tolik útočí a zveličují negativní zprávy o euru.
A pro české politiky by to znamenalo, že jim někdo z Bruselu bude koukat více přes prsty, takže se jim tato myšlenka moc nelíbí. Já si myslím, že právě tohle by potřebovali.
ViR
Příspěvky: 1327
Registrován: sob 30. črc 2011 10:50:06

Re: alternativa

Příspěvek od ViR »

xsouku04 píše:Zdravím, Já vidím hlavní omezení toho, že kredit je v korunách a ne eurech v tom, že se nám těžko proniká na jinej trh než v ČR. Kdyby jsem to všechno měli v eurech, můžeme se více tvářit světově a mít více zákazníků i z jiných zemí.
Tohle je jiná otázka a ta úvaha je přirozeně legitimní. Ale podle mne je nesmysl to řešit tak, že přidáte další ceník v EUR a někteří zákazníci budou mít kredit vedený v EUR a někteří v Kč (a někteří třeba ve vietnamském Dongu :-)).

Smysl by mělo jedině to, založit v nějaké komunikačně přátelské zemi EU s nízkou úrovní korupce a rozumnými daněmi dceřinou společnost, a u ní pochopitelně účtovat a nabízet vše v EUR a technicky i ekonomicky s ní "úzce spolupracovat". Ale účetně by mělo jít o dva subjekty...
Uživatelský avatar
Pitomec
Příspěvky: 2582
Registrován: ned 27. lis 2011 21:26:33
Bydliště: Brno

Re: alternativa

Příspěvek od Pitomec »

Taky bych neviděl problém v Kč vs. €, stačí se podívat na libovolný share-úložiště, kde se dá platit čímkoliv a nikdo měnu neřeší, hlavně když jsou penízky na účtu :-)
Obrázek
Odpovědět