Omezení rychlosti internetu na straně operátora

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Odpovědět
zelitomas
Příspěvky: 3
Registrován: ned 09. pro 2018 17:09:32

Omezení rychlosti internetu na straně operátora

Příspěvek od zelitomas »

Dobré odpoledne,

mám Androidí platební terminál, který potřebuji připojit k internetu. Vzhledem k nízkým datovým přenosům se mi jeví jako ideální dát do něj Odorik SIMku s tarifem účtovaným po kB, ale protože je to Android, tak mám strach, že se někomu povede spustit nějakou datově náročnou aplikaci / aktualizaci, a prointernetovat tak (při rychlosti 4G) během pár chvil horentní sumu peněz. Přímo v Androidu žádné spolehlivé omezení rychlosti nemohu nastavit, a tak mě napadlo, zda by tato funkcionalita nešla přidat na Vaší straně. Je / bude něco takového možné? (u plateb mám ověřeno, že fungují i na 16kbps)

Děkuji za odpověď

S pozdravem
Tomáš
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8160
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Omezení rychlosti internetu na straně operátora

Příspěvek od xsouku04 »

Bohužel odorik na to není moc vhodný. Jednak kvůli poplatku za aktivní SIM 0.70 Kč den, a také kvůli tomu, že účtování po KB, kdy je nutné si koupit balíček za 9 Kč.
Datové přenosy dělá přímo T-mobile, takže nastavovat firewall či omezování rychlosti u nás bohužel nemůžeme.

Mnohem lépe na tom je Twist online, kde je za 30 Kč 500 MB s omezením na rok. http://www.odorik.cz/w/eshop:predplaceny_internet_karta

Jednotlivým aplikacím lze zakázat mobilní data, tedy aby to někdo obešel, musel by někdo tohle nastavení vypnout, nebo nainstalovat nějakou novou aplikaci. Možná lze mobilní internet vypnout jen s internet povolit jen některým?


Aby nějaká aplikace mohla univerzálně snižovat rychlost internetu, není snadné, protože to google nemá rád a vyžadovalo by to rootnutý telefon. Nejspíše to jde ale obejít pomocí virtuální VPN sítě, která nebude dělat nic jiného než omezovat rychlost. (tedy pro android se to bude tvářit jako vpn, ale vpn to vůbec nebude, jen to omezí rychlost). Stejně je nutné postupovat, pokud by chtěl někdo na androidu mít svůj firewall.

Zkuste třeba tuhle aplikaci. https://play.google.com/store/apps/deta ... m.bwr.free
pe.havel
Příspěvky: 228
Registrován: pát 02. zář 2016 10:34:20

Re: Omezení rychlosti internetu na straně operátora

Příspěvek od pe.havel »

Na toto využití mobilu se mi jeví vhodné nastavit mobil do režimu kiosku, tedy, že bude povoleno používat jen jednu aplikaci (platební terminál) a vypnout data na všech aplikacích, které nejsou potřeba pro běh a bezpečnostní aktualizace. Hledejte v Google Play "kiosk". A k tomu zmiňovanou SIM Twist online.
Ze zvědavosti: jakou platební aplikaci máte?
alfi
Příspěvky: 721
Registrován: čtv 03. led 2013 15:31:10

Re: Omezení rychlosti internetu na straně operátora

Příspěvek od alfi »

Zrovna platební terminál by měl být spíš aktualizovaný, než mu aktualizace zakazovat. Některé aktualizace si google vynutí a vůbec se neptá :) Kromě Twist online jde použít taky Twist a balíček internet na rok, který bývá kolem vánoc za poloviční cenu (tj. 2GB/měsíc/cca 58 Kč a v klidu vše aktualizovat). Ještě jsou i karty pro IOT (https://www.t-mobile.cz/predplacene-kar ... e-zarizeni), ale za podobnou cenu je dat výrazně míň (80 MB/39 Kč nebo 200 MB/75 Kč) a navíc je to podpultovka k prodeji jen se zařízením. Nebo u Kaktusu 1GB za 100 Kč i s převodem nevyužitých dat. Odorik má (slibuje) u počítání MB omezení na 150MB, tj. větší útrata nehrozí, ale i tak to vyjde na těch 30 Kč + až 89 Kč :)
Uživatelský avatar
Pitomec
Příspěvky: 2582
Registrován: ned 27. lis 2011 21:26:33
Bydliště: Brno

Re: Omezení rychlosti internetu na straně operátora

Příspěvek od Pitomec »

Bejvávalo. T-Mobile asi zjistil, že je ten balíček moc výhodný, a tak ho zrušil a nahradil balíčkem za stejnou cenu, ale s platností pouze 180 dní. Pozitivní je snad jenom to, že se zvedl objem dat ze 2 GB na 4 GB měsíčně.
Obrázek
alfi
Příspěvky: 721
Registrován: čtv 03. led 2013 15:31:10

Re: Omezení rychlosti internetu na straně operátora

Příspěvek od alfi »

Pitomec píše: čtv 14. zář 2023 16:01:04 Bejvávalo. T-Mobile asi zjistil, že je ten balíček moc výhodný, a tak ho zrušil a nahradil balíčkem za stejnou cenu, ale s platností pouze 180 dní. Pozitivní je snad jenom to, že se zvedl objem dat ze 2 GB na 4 GB měsíčně.
Zatím jsou v nabídce oba. Ale ano, taky tuším, že ten výhodnější může časem zmizet (zvýšení min. ceny za jakou něco takového jde koupit, moc pozitivně neberu - ne každý zvýšení z 1GB na 4GB využije a pak je to jen zdražení)
Odpovědět