Odkud je ta připona uri_ ?

Jak provolat co nejvíce minut úplně zdarma nebo levněji.
Odpovědět
plasticassius
Příspěvky: 13
Registrován: sob 10. úno 2024 11:08:57

Odkud je ta připona uri_ ?

Příspěvek od plasticassius »

Dobrý den, ja už dlouho používám sip uri, a CLIP příchozich hovorů mají připonu uri_ a moje zařízeni Gigaset C470IP ukazuje všechny hovory jako anonymní, napřiklad ID 571364300 Víte kde se ta připona přidává a jak by se mohla odstranit?
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8160
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Odkud je ta připona uri_ ?

Příspěvek od xsouku04 »

Když přijde hovor na URI, nemůžeme si být úplně jisti, že číslo, které bylo předáno jako volající, je pravdivé. Proto předáme předponu URI, aby tohle číslo mohl brát volající s rezervou. A tohle číslo nebude použito, např. při přesměrování na mobilní telefon.
Ale pokud máte číslo z USA, tak je stejně problém s přesměrováním na mobilní telefon, protože by pak cena musela být nejspíše podstatně vyšší.
plasticassius
Příspěvky: 13
Registrován: sob 10. úno 2024 11:08:57

Re: Odkud je ta připona uri_ ?

Příspěvek od plasticassius »

Já vim že číslo volající nemusí být pravdivé, ale každopádně ho chci vidět. Mi zajímá primárně když mi zvoní sip telefon, ten muj ukazuje jen anonymní hovor když jsou více než jen číslice. Pak se musím podívat do výpis hovoru abych mohl zavolat zpátky. Radši bych to mohl dělat přímo z telefonu.

Mi připadá že v případě přesměrování na mobilní číslo, cena je vždy 0.59 Ǩc, a můj mobil se s tou předponou poradí. Tím pádem, na mobilu vidím číslo volajícího správně, i ty z USA. Ale, z mobilu nevolám zpátky do USA. Mi zajímá vidět číslo volajícího správně i sip telefonem.
Odpovědět