Apple-Samsung

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
Návštěvník

Apple-Samsung

Příspěvek od Návštěvník »

Dobrý den chtěl bych se zeptat co můžete mne říct
na poslední dny vývoje Apple-Samsung Apple chce snad Samsung zní čit a tlačit na zákaz prodeje Samsungu v USA kdo podle vás má pravdu
nebo komu více fandíte nebo co odorik preferuje jak ve firemní sféře tak i pro osobní použití .
Děkuji za zkušenosti či názory.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8160
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Apple-Samsung

Příspěvek od xsouku04 »

Osobně jsem si koupil telefon Iphone, ale byl jsem z něj dost zklamaný, už jsem jej zase prodal. Základní funkce jako výdrž baterie a hlavně kvalita hovoru nic moc. Použitelnost na VoIP celkem ubohost. Navíc podivné ovládání, nepodpora standardů (mass storage), nemožnost řazení kontaktů do skupin (bez složité a nespolehlivé nádstavby) a pod.
Android je mnohem lepší a svobodnější, zdá se mi že Apple začíná být další Microsoft. Snad jen s tím rozdílem, že jsou více inovativní, ale na mě to dobrý dojem nedělá.
Jinak na věc co se konkrétního sporu týče nemám přesný názor. Je fakt, ale že by se nemělo dát patentovat kde co a pak to zneužívat ve stylu Microsoft/Apple. Nicméně v Asii by taky mohli začít uvažovat trochu samostatně a nejen všechno kopírovat. Že nějakej manažer od samsungu nedostane prémie, mne netrápí, ostatně samsung také vymýšlí proprietární blbosti jako konektory a je docela drahej. Zjevně i tohle kopírují od Apple. Bohužel ale asi zrovna za tohle je nikdo žalovat nebude.

To co by si naopak od Apple zasloužilo zkopírovat je to, že nedělají zbytečně moc různých modelů telefonů. Ve zkutečnosti to totiž škodí všem. Všichni výrobci jsou posedlí tím, že mají obrovské množství různých modelů. Než vyladí jeden, mají dva další modely. O to ale zákazník, distributor ani vývojář softwaru nestojí a obrovským způsobem to zvyšuje náklady na vývoj. Mnohem lepší by bylo, kdyby měl každý výrobce maximálně 3 modely které se příliš neliší, a tím by pak díky tomu byly levnější a spolehlivější. Hold marketingoví vymývači mozků občas vymyjí mozek sami sobě i svému technickému oddělení, to pak chrlí desítky různých telefonů, ale všechny jsou nic moc. Mít maximálně 3 marketingově úspěšné modely je obrovské marketingové plus a velká výhoda.

Apple je také vyjímečný tím, že ví, že je podstatné věci příliš nekomplikovat pro běžného uživatele. S tím má většina ostatních zásadní problémy a přitom tohle zrovna patentovat rozhodně nelze.
Je mi jen líto evropské Nokie, která hrozně molochovatí a udělala všechny výše uvedené chyby. (moc modelů, zbytečně věci komplikuje)
Kdyby zavčas uvolnila zdrojový kód svých operačních systémů mohla být někde jinde. Moloch není nikdy dobrý softwarový vývojář co se dovede zavděčit všem a čínské napodobeniny nokie by pořád zůstali jen ubohé napodobeniny i když se stejným software.

Někdy si taky říkám, že Odorik je moc přesložitělý pro běžného uživatele ... Ale s trochou dobré podpory to snad není tak zlé.
Odpovědět