Potíže s doručováním sms zpráv

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
DoG

Re: Potíže s doručováním sms zpráv

Příspěvek od DoG »

No koukam ze konkurence to ma stejne: http://www.poslatsms.cz/status/ (velice spatne)
To jsem netusil ze se tohle deje, posilal jsem sms po dlouhu dobu a vsechno fungovalo. Dyt 1Kc je vysoka cena na to aby byla SMSka nedorucena nebo pod nakym vseobecnym cislem. Nevim co delat, nechapu, co se v tyhle zemi deje v oblasti telekomunikaci, chodim po svete a ceny jsou nekde uplne jinde, neni tam treba ani voip. :x
DoG

Příspěvek od DoG »

registrace u klikniavolej.cz, sms pod mym cislem bez problemu k nam, do azie.. takze to nemate proste osefovany? Jsem vas fanda, ale platit za NIC nemuzu. Domaci sms mam zdarma u operatora, predsi pres retenci ma tohle kazdy..
xsouku04_

Příspěvek od xsouku04_ »

DoG píše:registrace u klikniavolej.cz, sms pod mym cislem bez problemu k nam, do azie.. takze to nemate proste osefovany? Jsem vas fanda, ale platit za NIC nemuzu. Domaci sms mam zdarma u operatora, predsi pres retenci ma tohle kazdy..
Problem je jen s dorucovanim do CR a to hlavne na T-mobile, protoze mistni operatori zavadi svoje vlastni poradky. Do sveta lze posilat OK. Krome vyssich cen klikni a volej nic z toho co by neslo na Odorik.cz nenabizi.
tomicak

Příspěvek od tomicak »

DoG píše:registrace u klikniavolej.cz, sms pod mym cislem bez problemu k nam, do azie.. takze to nemate proste osefovany? Jsem vas fanda, ale platit za NIC nemuzu. Domaci sms mam zdarma u operatora, predsi pres retenci ma tohle kazdy..
Takže dá se říct, že u klikniavolej.cz lze, byť dráž než u odoriku, naprosto spolehlivě odesílat sms do zahraničí pod mym mobilnim číslem? Mám na mysli, Slovensko, USA, Německo, UK např? Nebo si Pane Soukup myslíte, že je to zase pouze jeden z těch kterejm to taky nejde, jen o tom nemluví? Shánim něco spolehlivýho na tyhle a další zahraniční destinace hlavně. Díky.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

tomicak píše:
Takže dá se říct, že u klikniavolej.cz lze, byť dráž než u odoriku, naprosto spolehlivě odesílat sms do zahraničí pod mym mobilnim číslem? Mám na mysli, Slovensko, USA, Německo, UK např? Nebo si Pane Soukup myslíte, že je to zase pouze jeden z těch kterejm to taky nejde, jen o tom nemluví? Shánim něco spolehlivýho na tyhle a další zahraniční destinace hlavně. Díky.
Myslím že na T-mobile v ČR neumí doručovat nikdo tak aby bylo vidět veřejné číslo původního volajícího. Jen prostě nemají fórum a dopředu to nikomu neřeknou. Ten kdo na T-mobile posílá málo to třeba ani nezjistí.
Co se týče doručování do zahraničí. Firmy co se živí posíláním sms podle mojí zkušenosti moc zodpovědnosti nepobrali. Myslím tím hlavně ty tranzitní. Ano funguje to, ale mluvit o 100% myslím nelze. Když to shrnu, tak hlavní rozdíl mezi námi a klikniavolej je v tom, že my potíže přiznáváme, ale klikni je zatlouká. Pokud se mýlím, tak mne někdo opravte. Chcete-li mít jistotu doručení v případě odesílání do ČR, můžete použít nás, ale jako odesilatele zvolte to divné krátké číslo. V tom případě je to spolehlivé. V sms se ale nezapomeňte podepsat a napište do těla sms, že nemají odpovídat. Pak to spolehlivé je.
DoG

Příspěvek od DoG »

Prichazi test...

> od: +420723xxxxxx

> O2 +420723xxxxxx via Odorik KO-odesilatel InfoSMS
> Oskar +420608xxxxxx via Odorik OK
> Mobifone +8490xxxxxxx via Odorik OK
> Mobifone +84121xxxxxxx via Odorik OK

> O2 +420723xxxxxx via Klikniavolej KO-odesilatel InfoSMS
> Oskar +420608xxxxxx via Klikniavolej OK
> Mobifone +8490xxxxxxx via Klikniavolej KO-odesilatel +447937985632
> Mobifone +84121xxxxxxx via Klikniavolej OK

> O2 +420723xxxxxx via Smssluzba KO-odesilatel 999032
> Oskar +420608xxxxxx via Smssluzba KO-odesilatel 6220
> Mobifone +8490xxxxxxx via Smssluzba KO-neprislo
> Mobifone +84121xxxxxxx via Smssluzba KO-neprislo

Odorik je na tom nejlepe. Predtim ale taky posilal na jeden Mobifone spatne (coz nechapu kdyz ten druhej -taky Mobifone- vzdycky jede). Bud je to nahodne, nebo jsem si pomohl, ze jsem pred testem zaregistroval geograficke/nomadicke cislo?
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Co to znamená KO?
PS: Ten test nemá zase až tak vypovídací hodnotu - to bys to na ta čísla musel poslat alespoň 100x.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

GeBu píše:Co to znamená KO?
PS: Ten test nemá zase až tak vypovídací hodnotu - to bys to na ta čísla musel poslat alespoň 100x.
KO je asi opak OK. Podle mě potíže maj všichni podobný, jen u nás se o tom problému otevřeně a veřejně mluví, ostatní alespoň na svým webu raději mlží. To že nefunguje sms.sluzba.cz odeslání na ufona je pravděpodobně opravitelná chyba po nahlášení.
U nás máte navíc možnost sms odeslat spolehlivě, pokud jako odesilatele dobrovolně zvolíte to krátké divné čísilko. Funguje tohle i do Ufona ? To jsem netestoval.
Jo a chybí T-mobile, který je úplně nejhorší.
xkomczax

Příspěvek od xkomczax »

Zdravím,
dneska jsem měl problém s doručováním sms zpráv.
Nejprve mi v 21-02-2013 - 15:09:05 neodešla zpráva, poté na to samé číslo v 21-02-2013 - 15:14:02 odešla, následně v 21-02-2013 - 18:20:18 mi odešla sms na jiné číslo a v 21-02-2013 - 21:04:45 už mi na to druhé neodešla. Obě čísla jsou T-mobile, jako odesílatele jsem zvolil své telefonní číslo. Ani jedno z čísel není v zahraničí a nejsou to staré mobily s rizikem plné paměti...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

xkomczax píše:Zdravím,
dneska jsem měl problém s doručováním sms zpráv.
Nejprve mi v 21-02-2013 - 15:09:05 neodešla zpráva, poté na to samé číslo v 21-02-2013 - 15:14:02 odešla, následně v 21-02-2013 - 18:20:18 mi odešla sms na jiné číslo a v 21-02-2013 - 21:04:45 už mi na to druhé neodešla. Obě čísla jsou T-mobile, jako odesílatele jsem zvolil své telefonní číslo. Ani jedno z čísel není v zahraničí a nejsou to staré mobily s rizikem plné paměti...
Doporučuji na T-mobile neodesílat "ze svého telefonního čísla". T-mobile takto poslané sms detekuje a schválně zahazuje navíc potvrdí i doručenku. My s tím nic dělat nemůžeme.
Odpovědět