Byla možnost zobrazit si statistiky použití nejen aktuálního účtu, ale i všech podúčtů včetně hlavního účtu.
V menu Výpis volání->Statistika ve filtru Hovor na lince přibyla možnost všechny linky včetně podúčtů.
Statistiky se tak mohou hodit pro přehled a výplatu případné provize za získání a podporu zákazníků.
Případně pro velkoobchodní fakturaci, pokud mají Vámi spravovaní zákazníci jiné koncové ceny.
Správcovský účet Odorik
-
Re: Správcovský účet Odorik
Dnes jsem náhodou narazil na možnost nastavení této funkcionality.
Děkuji Odoriku za její zprovoznění. Významně mi to ulehčí převody kreditů mezi účty v případě nutnosti, než budou převedeny peníze z bankovního účtu.
Děkuji Odoriku za její zprovoznění. Významně mi to ulehčí převody kreditů mezi účty v případě nutnosti, než budou převedeny peníze z bankovního účtu.
Jak se to říká: podej prst...
Takže moc děkuji a mám velkou prosbu:
Jako správce desítek účtů bych ocenil, kdyby se v přehledu uživatelů zobrazil nejen sloupec s kreditem,
ale ještě jeden sloupec s číslem podle počtu nepřihlášených linek (nebo aspoň vykřičníkem) v případě kdy má příslušný uživatel aspoň jednu linku s nepřihlášeným zařízením.
Skvělé by bylo, kdyby se počítalo jen s linkami s povoleným protokolem SIP (nebo IAX) - kvůli různým testovacím, faxovým a pod.
Pochopitelně budou zákazníci s nepřihlášenými linkami (účty pro mobil a pod.), ale ty už člověk zná.
A nebo (ale to už si moc vymýšlím): aby se nemusel ke každé lice přidávat další parametr, hlídat třeba jen linky se zadaným "Email pro sledování stavu přihlášených zařízení [?]:"
Na jediné kouknutí by bylo vidět, že mám techniku u všech svých "oveček" v pořádku, nebo kde je vhodné něco začít řešit...
Předem děkuji (aspoň za vyjádření)
a mějte se, Miloš S.
Jako správce desítek účtů bych ocenil, kdyby se v přehledu uživatelů zobrazil nejen sloupec s kreditem,
ale ještě jeden sloupec s číslem podle počtu nepřihlášených linek (nebo aspoň vykřičníkem) v případě kdy má příslušný uživatel aspoň jednu linku s nepřihlášeným zařízením.
Skvělé by bylo, kdyby se počítalo jen s linkami s povoleným protokolem SIP (nebo IAX) - kvůli různým testovacím, faxovým a pod.
Pochopitelně budou zákazníci s nepřihlášenými linkami (účty pro mobil a pod.), ale ty už člověk zná.
A nebo (ale to už si moc vymýšlím): aby se nemusel ke každé lice přidávat další parametr, hlídat třeba jen linky se zadaným "Email pro sledování stavu přihlášených zařízení [?]:"
Na jediné kouknutí by bylo vidět, že mám techniku u všech svých "oveček" v pořádku, nebo kde je vhodné něco začít řešit...
a mějte se, Miloš S.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A nebylo by lepší tohle řešit přes API? Napsal byste si skript, který prostě zkontroluje, že na všech linkách, kde se to předpokládá, je prostě přihlášeno VoIP zařízení.fonservis píše:Jak se to říká: podej prst...
a mějte se, Miloš S.
Jen je trochu problém, jak efektivně spravovat všechna ta API hesla podúčtů.
Zdravím, jako velká výhoda by byla možnost naplánovaného spouštění,
jinak ale vidím nevýhody:
- nutnost v každm účtu API povolit, nastavit heslo, přidávat do skriptu
Navíc se přiznávám, že jsem zatím API nepolíbený a hlavně v něm nevidím funkci hlídající stav přihlášení.
Čekal jsem to v linkách, ale nevidím ani jinde...
Pochopitelně je otázkou, kolika správcům by se tato funkce hodila, kvůli jednomu je blbost to řešit
jinak ale vidím nevýhody:
- nutnost v každm účtu API povolit, nastavit heslo, přidávat do skriptu
Navíc se přiznávám, že jsem zatím API nepolíbený a hlavně v něm nevidím funkci hlídající stav přihlášení.
Čekal jsem to v linkách, ale nevidím ani jinde...
Pochopitelně je otázkou, kolika správcům by se tato funkce hodila, kvůli jednomu je blbost to řešit

Mohu ještě poprosit: kterou fukci v API bych mohl použít?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Přidali jsme dokumentaci sem: http://www.odorik.cz/w/api:linesfonservis píše:Mohu ještě poprosit: kterou fukci v API bych mohl použít?
pomocí json to vrací veškeré nastavení linky a navíc informace o všech přihlášených zařízeních. Teoreticky je možné si to napojit i na svůj vlastní nagios a kontrolovat tak stav.
Zdravím,
tak mi to včera odpoledne syn napsal v Pythonu: https://fonservis.cz/stav.html
Kdyby se to někomu hodilo, není problém, sepíšu to, jen nestačí samotný kód:
- (třeba) pomocí plánovače se spouští program Pythonu (má cca 3.5 kB)
- program používá knihovnu https://www.crummy.com/software/BeautifulSoup/bs4/doc/
- seznam linek si načítá ze souboru linky.ini
- za běhu vytváří soubor stav.csv a stav.html
- stav.html se po každém běhu pomocí ftp pošle na web (odkaz nahoře)
- pokud je aspoň jedna linka nepřihlášená, spustí se externí program a ten z příkazové řádky pošle e-mail (i na SMS bránu mobilu) se soupisem odhlášených linek
tak mi to včera odpoledne syn napsal v Pythonu: https://fonservis.cz/stav.html
Kdyby se to někomu hodilo, není problém, sepíšu to, jen nestačí samotný kód:
- (třeba) pomocí plánovače se spouští program Pythonu (má cca 3.5 kB)
- program používá knihovnu https://www.crummy.com/software/BeautifulSoup/bs4/doc/
- seznam linek si načítá ze souboru linky.ini
- za běhu vytváří soubor stav.csv a stav.html
- stav.html se po každém běhu pomocí ftp pošle na web (odkaz nahoře)
- pokud je aspoň jedna linka nepřihlášená, spustí se externí program a ten z příkazové řádky pošle e-mail (i na SMS bránu mobilu) se soupisem odhlášených linek