Přepnutí dat na účtování po KB prozvoněním

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Uživatelský avatar
megacruiser
Administrátor
Příspěvky: 243
Registrován: stř 13. říj 2010 15:09:09
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Přepnutí dat na účtování po KB prozvoněním

Příspěvek od megacruiser »

Prozvoněním čísla 533 534 000 můžete přepnout na účtování po kB, pokud Vám došel datový balíček, případně resetovat kvótu při čerpání dat po kB.

Obrázek

Aby se operace provedla, je nutné zavěsit po vyzvání, což by mělo sloužit jako ochrana proti volání z kapsy, nebo prostě jen tak omylem.
Testování je neškodné pro toho, kdo má balíček vyčerpaný, nebo má již účtování po KB a zavoláním provede jen reset kvóty.

Funkce je nyní v testovacím režimu.
Kristovec
Příspěvky: 1465
Registrován: ned 07. srp 2011 18:03:28

Re: Obnovení dat prozvoněním čísla

Příspěvek od Kristovec »

To je šikovný nápad.Dal by se i rozšířit na např. dobíjení kreditu,zadání callbacku atd ?
Uživatelský avatar
Pitomec
Příspěvky: 2405
Registrován: ned 27. lis 2011 21:26:33
Bydliště: Brno

Re: Obnovení dat prozvoněním čísla

Příspěvek od Pitomec »

Callback se aktivuje přes číslici 0, ne?
Obrázek
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 7725
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Obnovení dat prozvoněním čísla

Příspěvek od xsouku04 »

Kristovec píše:To je šikovný nápad.Dal by se i rozšířit na např. dobíjení kreditu,zadání callbacku atd ?
To mne nenapadá jak. Jako vyvolání inkasa? To ale děláme jen jednou měsíčně.
Nastavovat callback prozvoněním přece nejde. Jen vyvolat callback.
Kristovec
Příspěvky: 1465
Registrován: ned 07. srp 2011 18:03:28

Re: Obnovení dat prozvoněním čísla

Příspěvek od Kristovec »

Pitomec píše:Callback se aktivuje přes číslici 0, ne?
Pravda,na to jsem uz zapomnel.
rattkin
Příspěvky: 44
Registrován: stř 29. čer 2016 10:51:49

Re: Obnovení dat prozvoněním čísla

Příspěvek od rattkin »

To je dobrý nápad, už jsem se párkrát bál, že vyberu balíček a pak si ho nebudu moct bez netu vypnout, tohle by to řešilo.

A šlo by nastavit v administraci, že by se po vyčerpání balíčku automaticky přešlo na čerpání po kb? aniž by se muselo prozvánět? Jen by přišla nějaká informační sms..
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 7725
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Obnovení dat prozvoněním čísla

Příspěvek od xsouku04 »

rattkin píše:To je dobrý nápad, už jsem se párkrát bál, že vyberu balíček a pak si ho nebudu moct bez netu vypnout, tohle by to řešilo.

A šlo by nastavit v administraci, že by se po vyčerpání balíčku automaticky přešlo na čerpání po kb? aniž by se muselo prozvánět? Jen by přišla nějaká informační sms..
Tam jsou dva problémy. Jeden je, že se FUP dozvíme se zpožděním, pokud vůbec se na to dá spolehnout a druhý je, že většinou funguje balíček zároveň jako ochrana.
Část lidí si možná neuvědomuje, že tuhle ochranu potřebují, ale mohlo by je to přijít zbytečně draze.
Tedy poté, co data přestanou fungovat (zpravidla dojde SMS o zapnutí FUP), si prozvonit a počkat cca 5 minut není špatné. Budou mít navíc na výběr, jestli si přepnout nebo dokoupit další data dle plánované spotřeby a toho, za kolik dní bude konec měsíce.
watslaw
Příspěvky: 28
Registrován: stř 08. dub 2015 9:48:48

Re: Obnovení dat prozvoněním čísla

Příspěvek od watslaw »

díky.
dj-bobr
Příspěvky: 25
Registrován: úte 17. dub 2012 15:50:37

Re: Obnovení dat prozvoněním čísla

Příspěvek od dj-bobr »

Došel mi balíček a tak jsem chtěl otestovat přepnutí na účtování po MB prozvoněním, zavěsil jsem po tónu po vyzvání a k přechodu na nebalíčková data nedošlo.
Jednalo se o mobilní číslo přiřazené k lince 742335.
Uživatelský avatar
kovik
Příspěvky: 501
Registrován: stř 16. lis 2011 11:07:52

Re: Obnovení dat prozvoněním čísla

Příspěvek od kovik »

Dobry den,
chyba nalezena a opravena.
Diky za nahlaseni.
Odpovědět