Možnost měnit směrování hovorů telefonem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Možnost měnit směrování hovorů telefonem

Příspěvek od xsouku04 »

Přidali jsme možnost měnit natavení rychlého kontaktu přímo z telefonu.

Stačí vytočit

*085*X*YYYYYYYY , kde X je číslo rychléko kontaktu a YYYYYY je číslo, které pod něj chcete nastavit. Pokud YYYYYY chybí, bude přečtena nastavená hodnot.

Samotné nastavování je možné si též uložit pod rychlý kontakt, nebo jako kontakt do telefonu. Nastavování je pak pohodlné a může ji dělat i poučená osoba jako vrátný, mnohem pohodlněji než někde na webových stránkách.

Rychlý kontakt, který se může nastavovat pak je možné použít kdekoli. Např. v paralelním zvonění, hlasovém menu a podobně.

Dokumentaci jsme též přidali na wiki. http://www.odorik.cz/w/specialni_cisla# ... _vyzvaneni
jaara

Re: Možnost měnit směrování hovorů telefonem

Příspěvek od jaara »

Pokud chci jen zjistit, co se pod rychlým kontaktem ukrývá, šel by přečíst kromě čísla i název? To samotné číslo mi leckdy nic neřekne.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

jaara píše: stř 18. zář 2024 8:01:00 Pokud chci jen zjistit, co se pod rychlým kontaktem ukrývá, šel by přečíst kromě čísla i název? To samotné číslo mi leckdy nic neřekne.
To bychom museli zprovoznit nějaký TTS (text to speech) engine. Což není úplně triviální, aby mu bylo rozumět a uměl česky. Takže zatím ne.
jaara

Příspěvek od jaara »

xsouku04 píše: stř 18. zář 2024 9:52:08 To bychom museli zprovoznit nějaký TTS (text to speech) engine. Což není úplně triviální, aby mu bylo rozumět a uměl česky. Takže zatím ne.
To chápu a proto mám v notesu seznam...
cizo

Příspěvek od cizo »

Fičurka mně připadá dost užitečná. Myslím, že by ale stálo za úvahu zabezpečit právo na změnu rychlých kontaktů např. nějakým PINem. Takto může hrozit, že kdejaký jouda, který se dostane k nějakému telefonu, udělá v rychlých kontaktech paseku.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

cizo píše: stř 18. zář 2024 23:53:14 Fičurka mně připadá dost užitečná. Myslím, že by ale stálo za úvahu zabezpečit právo na změnu rychlých kontaktů např. nějakým PINem. Takto může hrozit, že kdejaký jouda, který se dostane k nějakému telefonu, udělá v rychlých kontaktech paseku.
Naštěstí pan Jouda, který by mohl mít podobné choutky, bývá často línej a hloupej. Zakázat vytáčení různých speciálních čísel lze pomocí dialplánu na telefonu.
Co bychom mohli časem přidat je mít možnost přidat si něco jak dialplan i u nás na každou linku. Kromě možnosti zakázat a povolit vytáčení různých speciálních čísel by to umožnilo i měnit vytáčená čísla. A volající by tak mohl používat automaticky různé pokročilé funkce aniž by o tom vůbec věděl. (např. volání na kredit u jiného voip operátora, ale jen do některé země, např. pokud má zahraniční číslo a podobně)

Tak mne napadá, že možnost zakázat vytáčení různých prefixů již máme. v menu "nastavení"->"Omezení odchozích hovorů". Nevím ale jestli to funguje i na čísla *08 . Chtělo by to vyzkoušet. Kdyžtak bychom to opravili. Ten dialplan by mohla být další možnost jak vytáčená čísla nejen omezit, ale i změnit, mohli bychom převzít třeba povolenou syntax staré dobré Sipury (pap2T).
nutevas

Příspěvek od nutevas »

Naštěstí pan Jouda, který by mohl mít podobné choutky, bývá často línej a hloupej. Zakázat vytáčení různých speciálních čísel lze pomocí dialplánu na telefonu.
Co bychom mohli časem přidat je mít možnost přidat si něco jak dialplan i u nás na každou linku. Kromě možnosti zakázat a povolit vytáčení různých speciálních čísel by to umožnilo i měnit vytáčená čísla. A volající by tak mohl používat automaticky různé pokročilé funkce aniž by o tom vůbec věděl. (např. volání na kredit u jiného voip operátora, ale jen do některé země, např. pokud má zahraniční číslo a podobně)

Tak mne napadá, že možnost zakázat vytáčení různých prefixů již máme. v menu "nastavení"->"Omezení odchozích hovorů". Nevím ale jestli to funguje i na čísla *08 . Chtělo by to vyzkoušet. Kdyžtak bychom to opravili. Ten dialplan by mohla být další možnost jak vytáčená čísla nejen omezit, ale i změnit, mohli bychom převzít třeba povolenou syntax staré dobré Sipury (pap2T).
Zkoušel jsem to s *08 a nefungovalo to. Nevím, jestli jsem neudělal nějaký špatný krok.
Naposledy upravil(a) nutevas dne stř 02. říj 2024 4:38:14, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět