Gigaset C470 - nezobrazuje číslo volajícího

Volání přes internet pomocí speciálních telefonů nebo adaptérů.

Gigaset C470 - nezobrazuje číslo volajícího

Příspěvekod 5uch » pát 18. lis 2022 15:26:32

Asi mi nikdo nepomůže... ale zkusím to.
Na bezšňůrovém telefonu Gigaset C470 (DECT) připojeném přes telefonní adaptér PAP2T se u příchozích hovorů z některých čísel nezobrazuje číslo volajícího (a tím pádem ani jméno). Dokonce se takový hovor ani nezařadí do seznamu zmeškaných/přijatých hovorů. Při vyzvánění a hovoru se jen zobrazuje "Externí volání".
Odchozí volání na takové číslo normálně hovor uloží do seznamu odchozích hovorů a najde k němu i jméno kontaktu.

Zkoušel jsem číslo nezobrazovaného kontaktu smazat z adresáře (nepomohlo) a znovu jej zavést do adresáře (nepomohlo). Zkoušel jsem reset základny i telefonu. Nepomohlo.

Někdo nějaký nápad, co by s tím mohlo být a jak to opravit?

Tedy kromě možnosti to vyhodit a pořídit nový Gigaset. ;-)
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
5uch
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř 21. lis 2012 5:01:18

Re: Gigaset C470 - nezobrazuje číslo volajícího

Příspěvekod alfi » pát 18. lis 2022 19:18:37

Spíš jen hádám - umí ta PAP2T i analog telefon zobrazovat písmenka? Pokud je ta linka v kontaktech, přidává Odorik do volajícího čísla označení linky, což nemusí projít převodem do analogu..
alfi
 
Příspěvky: 587
Registrován: čtv 03. led 2013 16:31:10

Re: Gigaset C470 - nezobrazuje číslo volajícího

Příspěvekod pe.havel » pát 18. lis 2022 23:02:59

Napadá mě:
Děje se to u stále stejných volajících nebo náhodně někdy jde a někdy ne? Pokud u stejných, nezměnilo se zobrazování CLIP, jak píše alfi? (U Odoriku volby v lince: "Jméno veřejného čísla", "Formát čísla volajícího", "Podpora písmen v identifikaci".) Neskončí vyzvánění dříve, než se CLIP přenese? CLIP se přenáší mezi prvním a druhým zazvoněním.
Nezměnilo se umístění kabelu nebo samotný kabel (rušení)? Nezkusit pohnout trochu s napětím a typem vyzvánění ("Ring Voltage", "Ring Waveform")? Tady hodně hádám, myslím, že pali by věděl určitě více.
Porucha nemusí být jen v telefonu, ale i v PAP2T…
pe.havel
 
Příspěvky: 133
Registrován: pát 02. zář 2016 10:34:20

Re: Gigaset C470 - nezobrazuje číslo volajícího

Příspěvekod 5uch » sob 19. lis 2022 0:41:12

Díky za rady... viz dále:

alfi píše:Spíš jen hádám - umí ta PAP2T i analog telefon zobrazovat písmenka?

Bez mučení - vůbec nevím, o jakém předávání písmenek je řeč.

alfi píše:Pokud je ta linka v kontaktech, přidává Odorik do volajícího čísla označení linky, což nemusí projít převodem do analogu..

Myslíte tím, že je číslo volajícího v rychlých kontaktech, ve správě účtu Odorika? To zřejmě je, ale nedělá to (myslím si) u všech čísel uložených v rychlých kontaktech. Ještě se na to zaměřím.

pe.havel píše:Děje se to u stále stejných volajících nebo náhodně někdy jde a někdy ne?

Zdá se, že je to reprodukovatelné. Alespoň tak se to jevilo při mém hraní si s tím.
Nicméně mám pocit, že dříve to fungovalo správně (ale je to jen pocit, odpřisáhnout to nemohu).

pe.havel píše:Neskončí vyzvánění dříve, než se CLIP přenese?

Ne, nechal jsem to zvonit dost dlouho. Vím, že přenesení čísla (a případně nalezení jména volajícího) těm Gigasetům chvíli trvá.

pe.havel píše:Nezměnilo se umístění kabelu nebo samotný kabel (rušení)?

Myslím, že ne. A nevím, jak by to mohlo souviset... to by to spíš nefungovalo vůbec, než špatně na některých číslech?

pe.havel píše:nezměnilo se zobrazování CLIP...

Nic jsem s tím už dlouho nedělal. Na druhou stranu nevím, jak dlouho to trvá. To zobrazování nefunguje z různých typů čísel: z mobilu, z odoričí "pevné" maskované CLIPem jako mobil, z téže odoričí pevné pod CLIPem přidělené "pevné".

pe.havel píše:...volby v lince: "Jméno veřejného čísla", "Formát čísla volajícího", "Podpora písmen v identifikaci".

Je to nastavené stejně, jako na mé vlastní lince (kde to funguje):
Jméno veřejného čísla: nic, prázdné
Formát čísla volajícího: xxxyyyzzz nebo *xxxyyy
Podpora písmen v identifikaci: ano

Zkusím vzít na místo můj Gigaset (jiný typ) na problematické místo a zkusím to se stávající základnou a pak i s mojí základnou... ať vím, zda je chyba v telefonu nebo před ním.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
5uch
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř 21. lis 2012 5:01:18

Re: Gigaset C470 - nezobrazuje číslo volajícího

Příspěvekod Pitomec » sob 19. lis 2022 10:49:31

Zkusil bych přímo IP telefon (a ideálně už u něho zůstal) :)
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 2382
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: Gigaset C470 - nezobrazuje číslo volajícího

Příspěvekod xsouku04 » sob 19. lis 2022 14:54:46

Zkusil bych nastavit : Podpora písmen v identifikaci: ne.

Kdybyste měl několik příkladů, kdy se to stalo, mohu se podívat, co tam přesně posíláme.

Nebo se to stává náhodně?

https://www.odorik.cz/w/hlaseni_problemu
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7680
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Gigaset C470 - nezobrazuje číslo volajícího

Příspěvekod 5uch » sob 19. lis 2022 23:10:29

xsouku04 píše:Zkusil bych nastavit : Podpora písmen v identifikaci: ne.


Díky pane Soukupe za pozornou podporu!
Zkusil jsem - ale nepomohlo.

Těžko říci, jestli je to náhodné. Všimli jsme si toho u jednoho čísla a zdálo se to být konzistentní chování. Ale teď se to chybné chování rozšířilo i na čísla, která dříve (pokud se nepletu) fungovala správně.

ID hovorů vám zahlásím, ale nechci vás s tím otravovat víc, než si ta drobnost zaslouží - nejdřív zkusím jiný koncový telefon, případně vysílací základnu.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
5uch
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř 21. lis 2012 5:01:18

Re: Gigaset C470 - nezobrazuje číslo volajícího

Příspěvekod 5uch » sob 19. lis 2022 23:12:32

Pitomec píše:Zkusil bych přímo IP telefon (a ideálně už u něho zůstal) :)


Možná to bude řešení. Ručka občas zamrzá a PAP2 není odolný proti zásahům netechnické důchodkyně (povytažený napájecí kabel po utírání prachu atd.).
Ale ještě tomu dám šanci.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
5uch
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř 21. lis 2012 5:01:18

Re: Gigaset C470 - nezobrazuje číslo volajícího

Příspěvekod Pitomec » ned 20. lis 2022 19:45:27

Ten stejný telefon, ale v provedení IP, za pětikilo: https://mobil.bazos.cz/inzerat/16088784 ... 470-ip.php
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 2382
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: Gigaset C470 - nezobrazuje číslo volajícího

Příspěvekod 5uch » sob 26. lis 2022 2:37:20

Oživení a update...

Telefonem ani jeho základnou to není.
Když jsem PAP2T přepojil na svou vlastní základnu a telefon (doma se mi chová správně), tak to také neukazovalo číslo volajícího (můj mobil, kterým jsem se prozváněl).
Mám podezření, že je něco špatně nastaveného v PAP2T (ale udivuje mne, že se to projevilo až teď...). A že to nejspíš bude nějaký problém s time serverem.

Když jsem totiž vše vypnul, tak to ze začátku fungovalo dobře, číslo se ukazovalo ... jen u něj byl špatný časový údaj: po restartu PAP2T a routeru to ukazovalo 1.1.2022, 12:00.
V telefonu byl čas a datum nastaven správně.
Po chvíli se ta identifikace zase pokazila.

Takže si udělám na dálku porovnání a sjednocení nastavení PAP2T u mne (kde vše funguje) a v místě, kde je problém. Doufám, že to zabere.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
5uch
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř 21. lis 2012 5:01:18


Zpět na VoIP Hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník