Grandstream GXP 2130 škrčení
Grandstream GXP 2130 škrčení
Dobrý den. Na doporučení zde na fóru jsem si koupil jinak velmi dobrý stolní IP telefon Grandstream GXP 2130, ale setkal jsem se u něj s poněkud zvláštním problémem, který se projevuje tak, že asi po 4-5 minutách hovoru začne být zvuk protistrany pro mě nesrozumitelný, je jakoby silně digitálně zkreslený a rozostřený, nevím jak to popsat. Mě protistrana však slyší dobře. Děje se tak nezávisle na síti kde jsem, zkoušel jsem na různých místech, ALG mám vypnutý, a ostatní (iPhone Zoiper) funguje dobře. Zkoušel jsem i více voip poskytovatelů a různé kodeky, nic nepomohlo. Verze firmware telefonu je 1.0.11.71. Telefon je nový, ale pravděpodobně již po záruce, dá se s tím něco dělat, nebo je nutné vyměnit ? Děkuji mnohokrát za odpovědi.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grandstream GXP 2130 škrčení
Dělá to stejně jak u odchozích tak u příchozích hovorů? Jednou jsem se s podobným problémem setkal, byl to firmware, ale dělalo to jen u odchozích hovorů přes náhlavní soupravu a jen u hovorů, co nebyly v síti Odorik.
Tohle je závažnější.
Tedy upgrade firmware bych zkusil, jinak to vypadá na chybu hardware.
Ještě bych zkusil, jestli to dělá i s handsfree případně když sluchátko zapojíte ne jako sluchátko, ale jako náhlavní soupravu. Pokud to nepomůže, tak to vzniká asi někde ještě dříve, než se to převádí na zvuk.
Tohle je závažnější.
Tedy upgrade firmware bych zkusil, jinak to vypadá na chybu hardware.
Ještě bych zkusil, jestli to dělá i s handsfree případně když sluchátko zapojíte ne jako sluchátko, ale jako náhlavní soupravu. Pokud to nepomůže, tak to vzniká asi někde ještě dříve, než se to převádí na zvuk.
Na stejném typu telefonu jsem dříve zaznamenal stejný problém, tedy, po nějaké době hovoru byl zvuk z ničeho nic značně zkreslený a špatně srozumitelný, jako kdyby se rozbilo (pře)kódování zvuku, a pouze poslech na tomto telefonu. Avšak dělo se pouze s konkrétní protistranou (nějaký Android mobil s někým méně známým SIP klientem tuším). Jelikož se netelefonovalo často a delší hovory byly výjimkou, neřešilo se. Nyní se už neděje, nejspíše proto, že protistrana má nyní kvalitní fyzický SIP telefon.
Napadá mě:
* FW je o 2 verze vyšší, zkusil bych upgrade.
* tovární resert
* zkusit popřepínat volby různé eliminace Echo a šumu.
* dělá jak na sluchátku, tak repru?
* Je protistrana také v síti Odorik? Zkusit nastavit na obou stranách pevně stejné kodeky a nebo zavolat linku přes dvě ** aby šel stream mezi telefony bez překladu
* Zkusit SRTP přes TLS.
Napadá mě:
* FW je o 2 verze vyšší, zkusil bych upgrade.
* tovární resert
* zkusit popřepínat volby různé eliminace Echo a šumu.
* dělá jak na sluchátku, tak repru?
* Je protistrana také v síti Odorik? Zkusit nastavit na obou stranách pevně stejné kodeky a nebo zavolat linku přes dvě ** aby šel stream mezi telefony bez překladu
* Zkusit SRTP přes TLS.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ještě mne napadá, že to může být nesnášenlivost na straně síťové vrstvy.
Jednomu člověku to zlobilo úplně všude a pak se ukázalo, že má všude stejně zabagovaný mikrotik. Neříkám, že to tak musí být.
Jednomu člověku to zlobilo úplně všude a pak se ukázalo, že má všude stejně zabagovaný mikrotik. Neříkám, že to tak musí být.