Operátor v Arabských Emirátech

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Odpovědět
Prkny
Příspěvky: 22
Registrován: úte 02. črc 2013 14:10:50

Operátor v Arabských Emirátech

Příspěvek od Prkny »

Dobrý den,
v Arabských Emirátech mi automaticky nejde žádná mobilní síť. V administrativním nastavení mám pro roaming nastavený svět. Přesto žádný operátor. Kde může být chyba?
Děkuji.
Uživatelský avatar
Pitomec
Příspěvky: 2581
Registrován: ned 27. lis 2011 21:26:33
Bydliště: Brno

Re: Operátor v Arabských Emirátech

Příspěvek od Pitomec »

T-Mobile by tam měl fungovat u roamingového partnera ETISALAT (stejně jako v Egyptě), ale samozřejmě pokud se nejedná o nějakou blokaci v zóně 2 a 3.
Obrázek
Prkny
Příspěvky: 22
Registrován: úte 02. črc 2013 14:10:50

Re: Operátor v Arabských Emirátech

Příspěvek od Prkny »

Pokud v nastavení telefonu android zruším automatický výběr siťoveho operátora, tak mám u většiny operátorů napsáno zakázáno.
viz obr.
Přílohy
Screenshot_2024-03-25-11-02-46-47_426a5588c5110cd01d5af17e47adb223.jpg
Screenshot_2024-03-25-11-02-46-47_426a5588c5110cd01d5af17e47adb223.jpg (169.85 KiB) Zobrazeno 226 x
Uživatelský avatar
Pitomec
Příspěvky: 2581
Registrován: ned 27. lis 2011 21:26:33
Bydliště: Brno

Re: Operátor v Arabských Emirátech

Příspěvek od Pitomec »

A ta možnost 42413 LTE, kde není uvedeno nic, ta taky nefunguje?
Obrázek
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8153
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Operátor v Arabských Emirátech

Příspěvek od xsouku04 »

Pokud to stále nejde, mohu se zeptat na T-mobile. Potřebuji znát ještě telefonní číslo a lokalitu. Pošlete to emailem. Použil bych také obrázek, co jste poslal tady, protože na dostupné sítě se ptají. Tedy pokud se něco změnilo, můžete poslat nový.

A nemůže to být třeba tím, že na roaming svět jste to změnila až v té zemi? Pak se SIM dostane na blacklist a může to trvat dlouho, než se chytne.
Pomůže to urychlit náhodně se zkoušet připojit i do zakázané sítě, spouštět a vypínat režim letadlo a podobně. Podobně se člověk může dostat na blacklist i při krátkém výpadku. Bohužel.
Prkny
Příspěvky: 22
Registrován: úte 02. črc 2013 14:10:50

Re: Operátor v Arabských Emirátech

Příspěvek od Prkny »

Ano, aktivoval jsem svět až když jsem byl v té zemi. Nepředpokládal jsem, že je to špatně.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8153
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Operátor v Arabských Emirátech

Příspěvek od xsouku04 »

Prkny píše: pon 25. bře 2024 13:24:35 Ano, aktivoval jsem svět až když jsem byl v té zemi. Nepředpokládal jsem, že je to špatně.
OK, tak pak je třeba se zkoušet přihlášet do sítě ETISALAT, i když to píše, že zakázáno, stejně to zkusí a dříve nebo později to přijde na to, že už to jde. Také můžete zkoušet zapnout a vypnout režim letadlo pořád dokola.

Bohužel tohle mobilní operátoři nemají vychytaný, chová se to náhodně. Takže když se to vícekrát zkusí, jednou se to zkusí doopravdy (v závislosti na náhodě) a SIM se dostane z blacklistu.
Prkny
Příspěvky: 22
Registrován: úte 02. črc 2013 14:10:50

Re: Operátor v Arabských Emirátech

Příspěvek od Prkny »

Děkuji za info, budu to zkoušet.
Odpovědět