Nedoručená SMS ze zahraničního čísla

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Odpovědět
Pitomec

Nedoručená SMS ze zahraničního čísla

Příspěvek od Pitomec »

Ve výpisu hovorů v samoobsluze se mně ukázaly 2 přijaté SMS z čísla +4921197713795 (ID hovoru: 610673249 a ID hovoru: 610674307), ale do telefonu nedorazila ani jedna zpráva. Je tedy fakt, že to číslo odesílatele je dost podezřelé (https://www.vyhledatcislo.cz/cislo/4921197713795), ale kde ty SMS končí a proč jsou vlastně ve výpisu, když ani nebyly doručeny?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nedoručená SMS ze zahraničního čísla

Příspěvek od xsouku04 »

No jestli to není nějaká konfigurační SMS T-mobile, kterou proto telefon nezobrazí. Z německého čísla by to mohlo být proto, že tam má T-mobile centrálu a ani se neobtěžuje tam dát české. Bylo to nějakou krátkou dobu např. po změně telefonu?

Ve většině případů to ale bude nejspíše o tom, že prostě vše funguje, aniž by musel uživatel něco nastavovat. Kdyby měl možnost i tak uživatel nastavení změnit, tak to udělá a pak si bude stěžovat, že mu to nejde. Jestli nějaká komplikovanější možnost, jak do konfigurace zasáhnou ručně, nevím.

Trocha neověřené konspirace:
Všiml jsem si, že od té doby, co je povolené VoLTE, mi opravdu funguje. Ale zmizela mi možnost VoLTE zakázat a zrovnatak zakázat LTE, což by se mi hodilo někdy v roamingu, nebo pokud by se hovor přerušoval. Zjevně mají výrobce telefonů pod pantoflem a ti jim dovolují vše, co požadují. Jak to přesně probíhá, asi nebude veřejné, protože v tom bude spousta děr, a mohl by to zneužít někdo třetí. To si mám jako telefon rootnout, aby mi T-mobile neodebíral z menu položky? No ale on mi pak asi nedovolí to VoLTE vůbec. Teoreticky by mělo být možné s rootnutým telefonem pomocí VoLTE nebo WoWifi udělat levnou VoIP bránu nebo ústřednu přímo v telefonu. Což je ale zjevně černá můra mobilních operátorů a zajímalo by mne, co dělají spolu s googlem a výrobci mobilních telefonů proto, aby to nešlo.

Pokud by existovaly gsm brány, co podporuje esim, VoWifi i VoLTE, dávalo by to úplně nové možnosti bez ztráty kvality a spolehlivosti hovoru.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

211 je pevná linka, mobily mají na začátku 1.

201 je město Essen,takže asi okolí
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Včera jsem v tu dobu akorát na SIM Odorik zrušil nepodmíněné přesměrování všech hovorů, takže to bude nejspíš souviset s tímto.

Vypnout LTE v telefonu jde a dokonce ani netřeba root, stačí appka NetMonster a v ní v preferovaných sítích vybrat GSM only. Je ovšem zajímavé, že u SIM od O2 jde stále přímo v nastavení telefonu v režimech sítě zvolit i Pouze 2G a není to tedy jako u T-Mobile, kde ta možnost z telefonu zmizela. Podobně i VoLTE jde u SIM od O2 vypnout/zapnout, zatímco u T-Mobile nikoliv.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše: sob 07. zář 2024 14:55:18 Včera jsem v tu dobu akorát na SIM Odorik zrušil nepodmíněné přesměrování všech hovorů, takže to bude nejspíš souviset s tímto.

Vypnout LTE v telefonu jde a dokonce ani netřeba root, stačí appka NetMonster a v ní v preferovaných sítích vybrat GSM only. Je ovšem zajímavé, že u SIM od O2 jde stále přímo v nastavení telefonu v režimech sítě zvolit i Pouze 2G a není to tedy jako u T-Mobile, kde ta možnost z telefonu zmizela. Podobně i VoLTE jde u SIM od O2 vypnout/zapnout, zatímco u T-Mobile nikoliv.
Kdyby šlo jen vypnout VoLTE, bylo by to lepší, protože na internet mohu chtít i nadále používat LTE, ale na volání a SMS radši 2G. Rozdíl je znát hlavně v roamingu, kdy u VoLTE jdou všechny odchozí hovory přes ČR, ale u 2G napřímo.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Na mém Vivo Y 72 lze VoLTE vypnout, a lze i nastavit volbu : předně 5G
předně 4G
jen 3G
jen 2G

Jinak , jak je to s účtováním hovorů v roamingu ? Při VoWi-Fi se účtují jako domácí, a to je finančně veliká výhoda, ale při VoLTE se mi zdá,že stejně,jako při 2G , tedy roamově. Zkoušel jsem tuto věc se svou SIMkou od polského T-Mobile.
Vezměte si,budete někde v Tramtárii , ale přes VoWi Fi voláte po republice za ceny,jako doma.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Kristovec píše: sob 07. zář 2024 20:16:21 Na mém Vivo Y 72 lze VoLTE vypnout, a lze i nastavit volbu : předně 5G
předně 4G
jen 3G
jen 2G

Jinak , jak je to s účtováním hovorů v roamingu ? Při VoWi-Fi se účtují jako domácí, a to je finančně veliká výhoda, ale při VoLTE se mi zdá,že stejně,jako při 2G , tedy roamově. Zkoušel jsem tuto věc se svou SIMkou od polského T-Mobile.
Vezměte si,budete někde v Tramtárii , ale přes VoWi Fi voláte po republice za ceny,jako doma.
U mne to šlo také vybírat, než se T-mobile postaral o to, že mi tyto volby v menu zmizely. Ale předpokládám, že kdybych tam měl SIM jiného operátora, tak bych to nastavovat znovu mohl. Jestli se použije VoLTE nebo 2G, nemá na cenu vliv. Ale může mít vliv např. na to, na jaká čísla se dovoláte a na jaká ne.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Lze očekávat, že totéž co udělal T-Mobile, časem udělají i zbylí dva operátoři. Důvodem je asi to, aby se BFU moc nešťourali v nastavení a pak si nestěžovali, že jim např. spadne připojení k netu, když volají atd. Což je jedna z největších nevýhod, když není VoLTE dostupné.
Odpovědět