Dobrý den,
Odorik využívám už nějakou dobu, mám ale zkušenosti pouze s „pevnými“ čísly. Rád bych se tedy zeptal na mobilní.
Dlouhodobě žiji v zahraničí, mám tedy za pár korun měsíčně cizí číslo s neomezeným voláním a dostatečnými daty, a to i v roamingu. Jako českého operátora mám historicky T-Mobile s nějakým předplaceným tarifem.
Rád bych nyní převedl t-mobilácké mobilní číslo k Odoriku. A zde jsou mé dotazy:
- Je možné převedené mobilní číslo provozovat v telefonu bez vložené SIM karty pouze přes VOIP aplikaci? (data budou ze zahraničního čísla). Uvidí volaný bez problémů mé mobilní číslo?
- Jak by to bylo s případnými SMS zaslanými na mé číslo? Předpokládám, že dorazí do e-mailu, pokud to nastavím.
- Jak je to s možnost odesílání zpráv z tohoto mého čísla přímo z iPhonu? Jde to nějakým způsobem (aplikace), nebo jen přes web?
Pokud byste se ptali na důvod, pak zahraniční operátor poskytuje pouze klasickou SIM (mám v mobilu) a druhou tam dostanu pouze e-sim (současný český T-Mobile), což ale Odorik nemá. Proto potřebuji alternativní variantu a ideálně využívat pouze jednu fyzickou zahraniční sim + českého VOIP.
Díky moc za rady!
Převod SIM + volání pouze přes VOIP
Re: Převod SIM + volání pouze přes VOIP
Pro odchozí volání přes VoIP s identifikací vaším mobilním tel. číslem nemusíte portovat číslo k Odoriku, stačí si povolit funkci CLIP na lince v administraci Odoriku – je tam popsán postup, pro SIM v síti T-mobile je to použitelné.
Pokud byste převedl SIM číslo k Odoriku, bude pak postup pro zprovoznění CLIP ještě jednodušší. Stále nebude potřebovat mít SIM v telefonu, ale budete muset platit poplatky (cca 30 Kč/měs.), i když SIM reálně nevyužijete a jedete přes VoIP.
Příchozí volání na SIM číslo bez vložení do telefonu je problém – řešit lze jednorázovým nastavením přesměrování na SIM, ale budete platit za přesměrované (odchozí) hovory.
SMS bez zapojení SIM nelze. Bohužel, SMS nelze nijak přesměrovat. Toto je podle mě neřešitelné.
Stejně neřešitelné jako příjem SMS. Z webu lze sice odesílat SMS přes bránu, ale pod obecnou identifikací odesílatele (INFO, ODORIK atd.).
Ještě dodám, že možná se už bude něco dít s eSIM i u Odoriku, viz viewtopic.php?p=45244#p45244
Díky moc za všechny rady. Raději to tedy zatím nebudu řešit (volání bych nějak zvládl, ale sms občas prostě musí dorazit) a počkám, co se bude dít s eSIM. Přešel bych tedy až potom.