Převod SIM + volání pouze přes VOIP

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Odpovědět
4tlapky

Převod SIM + volání pouze přes VOIP

Příspěvek od 4tlapky »

Dobrý den,

Odorik využívám už nějakou dobu, mám ale zkušenosti pouze s „pevnými“ čísly. Rád bych se tedy zeptal na mobilní.

Dlouhodobě žiji v zahraničí, mám tedy za pár korun měsíčně cizí číslo s neomezeným voláním a dostatečnými daty, a to i v roamingu. Jako českého operátora mám historicky T-Mobile s nějakým předplaceným tarifem.

Rád bych nyní převedl t-mobilácké mobilní číslo k Odoriku. A zde jsou mé dotazy:

- Je možné převedené mobilní číslo provozovat v telefonu bez vložené SIM karty pouze přes VOIP aplikaci? (data budou ze zahraničního čísla). Uvidí volaný bez problémů mé mobilní číslo?

- Jak by to bylo s případnými SMS zaslanými na mé číslo? Předpokládám, že dorazí do e-mailu, pokud to nastavím.

- Jak je to s možnost odesílání zpráv z tohoto mého čísla přímo z iPhonu? Jde to nějakým způsobem (aplikace), nebo jen přes web?

Pokud byste se ptali na důvod, pak zahraniční operátor poskytuje pouze klasickou SIM (mám v mobilu) a druhou tam dostanu pouze e-sim (současný český T-Mobile), což ale Odorik nemá. Proto potřebuji alternativní variantu a ideálně využívat pouze jednu fyzickou zahraniční sim + českého VOIP.

Díky moc za rady!
pe.havel

Re: Převod SIM + volání pouze přes VOIP

Příspěvek od pe.havel »

4tlapky píše: pát 31. led 2025 12:22:03 - Je možné převedené mobilní číslo provozovat v telefonu bez vložené SIM karty pouze přes VOIP aplikaci? (data budou ze zahraničního čísla). Uvidí volaný bez problémů mé mobilní číslo?
Pro odchozí volání přes VoIP s identifikací vaším mobilním tel. číslem nemusíte portovat číslo k Odoriku, stačí si povolit funkci CLIP na lince v administraci Odoriku – je tam popsán postup, pro SIM v síti T-mobile je to použitelné.
Pokud byste převedl SIM číslo k Odoriku, bude pak postup pro zprovoznění CLIP ještě jednodušší. Stále nebude potřebovat mít SIM v telefonu, ale budete muset platit poplatky (cca 30 Kč/měs.), i když SIM reálně nevyužijete a jedete přes VoIP.
Příchozí volání na SIM číslo bez vložení do telefonu je problém – řešit lze jednorázovým nastavením přesměrování na SIM, ale budete platit za přesměrované (odchozí) hovory.
4tlapky píše: pát 31. led 2025 12:22:03 - Jak by to bylo s případnými SMS zaslanými na mé číslo? Předpokládám, že dorazí do e-mailu, pokud to nastavím.
SMS bez zapojení SIM nelze. Bohužel, SMS nelze nijak přesměrovat. Toto je podle mě neřešitelné.
4tlapky píše: pát 31. led 2025 12:22:03 - Jak je to s možnost odesílání zpráv z tohoto mého čísla přímo z iPhonu? Jde to nějakým způsobem (aplikace), nebo jen přes web?
Stejně neřešitelné jako příjem SMS. Z webu lze sice odesílat SMS přes bránu, ale pod obecnou identifikací odesílatele (INFO, ODORIK atd.).
pe.havel

Příspěvek od pe.havel »

Ještě dodám, že možná se už bude něco dít s eSIM i u Odoriku, viz viewtopic.php?p=45244#p45244
4tlapky

Příspěvek od 4tlapky »

Díky moc za všechny rady. Raději to tedy zatím nebudu řešit (volání bych nějak zvládl, ale sms občas prostě musí dorazit) a počkám, co se bude dít s eSIM. Přešel bych tedy až potom.
Odpovědět