Nejde se přihlásit PINem do Odorik.cz

Co a jak lze všechno provádět po přihlášení na web Odoriku.
Odpovědět
vlazy

Nejde se přihlásit PINem do Odorik.cz

Příspěvek od vlazy »

Dnes jsem se chtěl přihlásit do Odoriku, ale bohužel zadáním PINu to nejde. Zkoušel jsem to vícekrát a vždy mi to po zadání PINu a kliknutí na "přihlásit" vypíše "Špatný PIN.". Je téměř nepravděpodobné že bych opakovaně zadával špatný PIN. PIN který zadávám (moje mobilní tel. číslo a heslo což je celkem 13 číslic) mi až doposud fungoval bez problémů a šlo se s nim do Odoriku přihlásit. Přihlášení se jménem a heslem mi po zadání e-mailu a hesla funguje bez problémů a do Odoriku mne to přihlásí. Zajímá mne proč to přihlašování zadáním PINu nefunguje. Došlo k nějaké změně v tom přihlašování se? Máte někdo stejný problém s přihlášením se do Odoriku?

mprocek

Re: Nejde se přihlásit PINem do Odorik.cz

Příspěvek od mprocek »

nic takového jsem nezaregistroval 
pe.havel

Příspěvek od pe.havel »

Ujíždím od původního tématu, ale nejde mi to přejít: PIN, to je to první, čeho se u každého nového Odorik účtu zbavuji. Chápu, že to dřív mělo nějaký důvod, ale přijde mi to zbytečně komplikující celý proces registrace (neznalý je ztracený) a bezpečnostní riziko. 
vlazy

Příspěvek od vlazy »

pe.havel:
Jak se dá u Odoriku zbavit PINu a proč se ho zbavuješ? Jak se bez PINu přihlašuješ do Odorik účtu? U Odoriku jsem registrovaný teprve necelý měsíc a ani nevím, že by se tam dalo nějak zbavit PINu. Nevím jak je to u tebe, ale u mne to na přihlášení chce na hlavní stránce nebo na stránce přihlašovací vždy zadat PIN.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Novým zákazníkům (těm co přecházejí z Mikrotech) přihlašování PINu vypínám, protože nemá smysl je učit na PIN. Omyl jsem jej vypnul nejspíše i několika lidem, co se stihli zaregistrovat sami. 
pe.havel

Příspěvek od pe.havel »

vlazy pe.havel:
Jak se dá u Odoriku zbavit PINu a proč se ho zbavuješ? Jak se bez PINu přihlašuješ do Odorik účtu? U Odoriku jsem registrovaný teprve necelý měsíc a ani nevím, že by se tam dalo nějak zbavit PINu. Nevím jak je to u tebe, ale u mne to na přihlášení chce na hlavní stránce nebo na stránce přihlašovací vždy zadat PIN.
Odorik umožňuje přihlášení běžně mailem a heslem, jen to nikde není jako první hlavní možnost, ale musí se vždy na tuto možnost přepnout. Navíc mail je uveden jen jako náhradní varianta přihlášení tel. číslem. Takže za mě velmi zmatečné pro nové zájemce. 

PIN se musí zrušit u každé tel. linky. v konfiguraci linek (sloupeček PIN). Nejprve je však potřeba nastavit heslo, protože PIN je potřeba k nastavení hesla – to se zase dělá v Nastavení účtu → Uživatelské nastavení. 
.
.
image.png
image.png (68 KiB) Zobrazeno 50 x
.
 Za mě je to věc, co by se měla změnit. Neříkám PIN zcela zrušit, ale celé to otočit: Všude jako výchozí přihlášení mít přes mail a heslo, navíc automaticky nenastavovat přihlášení PINem při registraci.  
.

Odpovědět