Javascript webová aplikace pracující s API.

Jak ovládat Odorik a používat služby pomocí speciálních programů a aplikací.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 7722
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Javascript webová aplikace pracující s API.

Příspěvek od xsouku04 »

Tato aplikace má sice již měsíc starou novinku, jelikož se ale přímo týká využití API, zaslouží si své vlákno i zde.
Jedná se o tzv. single page application a využívá jen JavaScript, HTML a CSS a API.

Zdroják včetně dokumentace je zde. https://github.com/martykan/odorik
Snadné je různé nastavení (aby třeba daný uživatel neviděl vše, ale jen co se týká jeho), nebo integrace přímo do firemního webu.

Testovat můžete také zde.

http://www.odorik.cz/aw/

Aplikace nyní umožňuji práci s rychlými kontakty, import export a též výpisy hovorů.
Uživatelský avatar
o-k
Příspěvky: 105
Registrován: čtv 27. pro 2012 18:16:06
Bydliště: Blanensko

Re: Javascript webová aplikace pracující s API.

Příspěvek od o-k »

Dobry vecer

Ted se divam a dumam jak vybrat nebo napevno nastavit u callbacku konkretni linku (pokud jich ma uzivatel vice) na jejiz vrub bude hovor uctovan a soucasne aby se jeji cislo zobrazovalo volanemu.

Diky za info.
Uživatelský avatar
michaels
Příspěvky: 131
Registrován: sob 18. led 2014 13:41:32

Re: Javascript webová aplikace pracující s API.

Příspěvek od michaels »

Také by mě to zajímalo. Děkuji
Uživatelský avatar
Zedna
Příspěvky: 736
Registrován: stř 04. dub 2012 0:57:53

Re: Javascript webová aplikace pracující s API.

Příspěvek od Zedna »

Je to perfektni, ten pridany vypis volani je super!

Mam nekolik nametu na vylepseni:

- nahore vedle napisu Odorik.CZ zobrazit vlastni telefonni cislo Odorika (VOIP?)

- u rychlych kontaktu pridat editacni policko pro rychlou filtraci dle nazvu/cisla
tzn. jedine policko do nehoz by se mohlo napsat cast nazvu nebo cisla a
seznam kontaktu by se okamzite po napsani kazdeho znaku vyfiltroval,
toto by velmi pomohlo tam kde seznam kontaktu je rozsahlejsi

- u vypisu volani:
- u sloupce Druh nevypisovat slovo "přesměrovaný" protoze to je znazorneno uz ikonkou a
jen to zneprehlednuje vypis protoze se pak dlouhy text zalamuje do dvou radku a
ubira to zbytecne sirku na ukor jinych podstatnych sloupcu
- u Datumu pouzit format dd.mm.yyyy misto d.m.yyyy --> prehlednejsi
- u tel. cisel Odkud/Kam nezobrazovat 00420, zbytecne to zneprehlednuje
- u sloupce Delka misto sekund (napr. 2457s) zobrazovat format: 1h 23m 52s
- u sloupce Cena misto "1.2488 Kč" zobrazit hodnotu zaokrouhlenou na 2 destinna mista a
bez jednotky Kč, jednotku uvest jen v zahlavi sloupce: Cena [Kč]
- Minutova sazba a Zbyly kredit zobrazovat jako normalni sloupec a ne jen jako Tooltip nad Cenou
- pridat moznost (globalni promenna) zakazat zobrazeni sloupce Linka
ten je totiz zbytecny u lidi, kteri maji/pouzivaji jen jednu linku
navic jako linka by se mohl zobrazovat i uzivatelsky nazev linky a ne jen to cislo linky, pokud je linka zobrazena
- u Filtru pridat novou volbu Cena: Vše/Jen nenulové/Jen nulové
- u Filtru pridat novou volbu Telefon Odkud/Kam: nabidnout zde ComboBox s DISTINCT hodnotami
vyskytujicimi se v prave zobrazenem vypisu
helmut.niederman
Příspěvky: 970
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: Javascript webová aplikace pracující s API.

Příspěvek od helmut.niederman »

Tahle aplikace korektně nefunguje, jakmile se přihlásím a kliknu na modré okno rychlé kontakty, internetový prohližeš crashuje a pak to vyhodí varovnou hlášku, kde pak musím prohlížeč restartovat. Jedná se o Firefox.

A tady je screenshot, na co klikám k čemuž pak dojde k havarii prohlížeče a musím pak restartovat. Čím to je ?
Rychle_kontakty.jpg
Rychle_kontakty.jpg (1.93 KiB) Zobrazeno 17296 x
vlk
Příspěvky: 142
Registrován: ned 29. pro 2013 19:04:40

Re: Javascript webová aplikace pracující s API.

Příspěvek od vlk »

Zedna píše: - u Datumu pouzit format dd.mm.yyyy misto d.m.yyyy --> prehlednejsi
- u tel. cisel Odkud/Kam nezobrazovat 00420, zbytecne to zneprehlednuje
- u Datumu by bylo pěkné používat mezinárodní formát, tj. yyyy-mm-dd
- kvůli řazení je lepší nedělat výjimky pro ČR
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 7722
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Javascript webová aplikace pracující s API.

Příspěvek od xsouku04 »

helmut.niederman píše:Tahle aplikace korektně nefunguje, jakmile se přihlásím a kliknu na modré okno rychlé kontakty, internetový prohližeš crashuje a pak to vyhodí varovnou hlášku, kde pak musím prohlížeč restartovat. Jedná se o Firefox.

A tady je screenshot, na co klikám k čemuž pak dojde k havarii prohlížeče a musím pak restartovat. Čím to je ?
Rychle_kontakty.jpg
Asi by spíše pomohl screenshot té chybové hlášky. Já jsem se s tím nesetkal.
ulikar
Příspěvky: 9
Registrován: pon 26. říj 2015 19:17:55

Re: Javascript webová aplikace pracující s API.

Příspěvek od ulikar »

o-k píše:Dobry vecer

Ted se divam a dumam jak vybrat nebo napevno nastavit u callbacku konkretni linku (pokud jich ma uzivatel vice) na jejiz vrub bude hovor uctovan a soucasne aby se jeji cislo zobrazovalo volanemu.

Diky za info.
Bylo to přidáno až v nejnovější verzi, jde to nastavit v dialogu pro callback a v hlavičce.
PaHo
Příspěvky: 1
Registrován: úte 21. čer 2016 14:23:04

Re: Javascript webová aplikace pracující s API.

Příspěvek od PaHo »

Pokusil jsem se importovat contacts.vcf z Gmailu (cca 2000 kontaktů), pouze 998 se jich naimportovalo. Je počet někde natvrdo omezený? Můžete maximální počet kontaktů zvětšit?
Potřeboval bych kontakty hromadně smazat (nahrála se půlka) abych mohl znovu nahrát jen některé, abych se vešel do limitu. Jak?
Děkuji
Uživatelský avatar
Zedna
Příspěvky: 736
Registrován: stř 04. dub 2012 0:57:53

Re: Javascript webová aplikace pracující s API.

Příspěvek od Zedna »

@PaHo
Zde je vlakno o rozsireni kontaktu z 1-99 na 1-99 + 200-999:
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f= ... 6&start=10
Re: Rychle kontakty - vic nez 99?

Příspěvekod xsouku04 » stř 13. srp 2014 16:12:12
Nyní je možné zadat celkem 899 kontaktů. 1-99 a pak 200-999.

100-199 je vynecháno, aby to nekolidovalo s tísňovými linkami.
Pro hromadne manipulace s kontakty (jejich mazani, ale napr. i import/export) lze vyuzit API:
http://www.odorik.cz/w/api:speed_dial
Odpovědět