Ano bohužel je tomu tak, nepsané pravidlo, díky zrušeným eu roamingovým příplatkům se operátoři v Evropě domluvili a začali blokovat LTE připojení. Před čtyřmi měsíci jsem byl ve Vídni přihlášen do A1 LTE se SIMkou od Vodafone CZ předplacenka a rychlost LTE byla velmi nízká, tak samo i Kaktus ( T-mobile ) ještě horší. Pamatuji si, že ještě pár měsíců po zrušení EU roamingových příplatků byla rychlost LTE kolem 10 až 15 Mbits a teď od 1 do 2 Mbits. Když jsem si koupil polskou SIM kartu v době jak byl na úřadu Bokštefl s Mládkem tak LTE byla taky velmi slabá na úrovni dial-upu. Podle mne se napříč Evropou dojednal kartel na omezování rychlosti.
Jinak jsem si všiml, že po zrušení eu roamingových příplatků začali operátoři blokovat i způsoby dobíjení předplacenek pro cizince, kromě povinné registrace viz polské SIM karty, ale zablokovali i dobíjení platebními kartami. Naši čeští operátoři taky neuznávají zahraniční platební karty a pochopitelně i ty předplacené. Je jasné, že operátoři se budou muset nějak bránit.