esim to SIM
esim to SIM
Pomalu ale jistě dává smysl mít eSIM. Bohužel můj mobil eSIM nepodporuje. Tak se dívám na jiná řešení. Dostal jsem se tak k řešení z Ali: https://www.aliexpress.com/item/1005007532782785.html Nicméně jeden prodaný kus mě prozatím odrazuje - inzerována jako novinka.
Píšu, abych na tuto novinku upozornil a současně se zeptal, jestli někdo nějaké stejné/podobné řešení už nemá, nevyzkoušel? Prostě něco co bude schopno nějak dostat eSIM do klasického mobilu, např. nahrát to do nanoSIM a tu pak používat jako klasickou SIM kartu.
Výhody? Člověk ušetří za poštovné a někteří operátoři něco už nabízejí jen na eSIM.
Píšu, abych na tuto novinku upozornil a současně se zeptal, jestli někdo nějaké stejné/podobné řešení už nemá, nevyzkoušel? Prostě něco co bude schopno nějak dostat eSIM do klasického mobilu, např. nahrát to do nanoSIM a tu pak používat jako klasickou SIM kartu.
Výhody? Člověk ušetří za poštovné a někteří operátoři něco už nabízejí jen na eSIM.
Re: esim to SIM
5ber funguje v pohodě. Nicméně je potřeba upozornit na fakt, že na samotné SIM nelze aktivovat PIN, což může být problém třeba v případě Vodafone OneNumber, kde u eSIM také PIN není a tudíž v případě odcizení mobilu si pak kdokoliv může 5ber SIM použít jak je libo (až do okamžiku, kdy to uživatel sám u operátora zablokuje).
A nestálo by za úvahu koupit celý telefon na eSIM ? Snad už zlevnily,má Nokia G60 stála 8 000, ale už to bude tak rok a půl. Mezitím se rozšíření eSIM mobilů mohlo zvětšit.
Vleze do ní až 10 eSIMek.
Jeden slot je pouze na plast,druhý pak plast i eSIM
Vleze do ní až 10 eSIMek.
Jeden slot je pouze na plast,druhý pak plast i eSIM
Jak se to používá, je potřeba nějaká čtečka/zapisovačka SIM karet? Musím koupit třeba z Allegra SIM + zapisovačku?
Jeví se mi to jako zajímavá alternativa na cesty, místo nového "eSIM ready" mobilu.
Do mobilu s Androidem (verze 7 a výš) je potřeba vložit SIM 5ber a z Google Play stáhnout aplikaci 5ber (resp. kdo není přihlášen v Google, ten si může aplikaci stáhnout přímo od výrobce: https://5beresim-file.oss-cn-hongkong.a ... r.eSIM.apk). Následně nainstalovat a spustit aplikaci, vytvořit si účet (email a heslo), načíst požadovaný QR kód eSIM a hotovo. Mezi jednotlivými eSIM pak lze přepínat v aplikaci, resp. lze SIM 5ber (s aktuálně načteným profilem eSIM) z telefonu vyjmout a použít třeba v LTE modemu. Hlavně mít na paměti, že v telefonu nesmí uživatel v nastavení "Správce SIM" vypnout SIM 5ber kartu, protože po opětovném zapnutí už se SIM 5ber nenačte a je potřeba uvést telefon do továrního nastavení, aby se SIM 5ber znovu dala používat (lze ale v telefonu bez omezení používat režim Letadlo).
Pracovala by ta eSIM 5ber v tlačítkovém telefonu Nokia, na model si teď nevzpomenu, s podporou LTE ?
Časem u nás dojde k vypnutí 2G. Pokud nemáte telefon s podporou VoLTE, tak si dříve či později koupíte nový. Můžete vzít rovnou něco s podporou eSIM a 5G.