Fungujevolani do Guatemaly?

Je špatně slyšet ? Lze to řešit !

Fungujevolani do Guatemaly?

Příspěvekod superweb » úte 22. lis 2022 7:03:32

Screenshot_20221121-230258_Odorik callback 2.jpg
Screenshot_20221121-230258_Odorik callback 2.jpg (431.88 KiB) Zobrazeno 335 krát
Zdravím,
Mám u vás přesměrování 3 linek na mobily v Guatemale, aalezda se ze se pres ne nedá dovolat. Zkoušel jsem i volat prescallback appku se zpětným voláním na jeden z těchto mobilu a také neúspěšně, viz screenshotu. Mobil prostě nezačne zvonit, i když volající slyší vyzvánění. Neni u vás nějaký technický problém?
superweb
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon 12. říj 2015 16:08:54

Re: Fungujevolani do Guatemaly?

Příspěvekod jlo » úte 22. lis 2022 20:24:55

superweb píše:Mobil prostě nezačne zvonit, i když volající slyší vyzvánění. Neni u vás nějaký technický problém?

Osobně do těchto destinací nevolám, ale podle mého bývalého kolegy, který do Latinské Ameriky volá celkem běžně, se tohle děje často, možná i tak v polovině případů, kdy zkouší volat – rozhodně jsou to desítky procent (proto to taky vím, mluvil o tom). Občas to prý i padá na nějakou hlasovou službu v pro něj nesrozumitelné španělštině, ačkoliv volaní nic takového zřízeno nemají. Ale není to problém jen Odoriku, stává se to i u jiných operátorů (voocall, pokud vím); a možná i častěji. Osobně si říkám, co by jeden taky nechtěl za cca 2 Kč/minuta ;) (nevím tedy, kolik stojí Guatemala, ale země, kam volá kolega – Kolumbie, Ekvádor a možná další – prý stojí takto, asi všude). Odhadoval bych, že problém bude u nějakého z tranzitních operátorů, tohle asi nepůjde na přímo...
Nepříjemné by tedy bylo, pokud by to nefungovalo vůbec, ne jen, že to občas/často selže. Ty mobily jsou Guatemalské, nebo jde o roaming?
jlo
 
Příspěvky: 130
Registrován: pon 08. dub 2013 12:32:18

Re: Fungujevolani do Guatemaly?

Příspěvekod helmut.niederman » úte 22. lis 2022 22:33:10

jlo píše:
superweb píše:Mobil prostě nezačne zvonit, i když volající slyší vyzvánění. Neni u vás nějaký technický problém?

Osobně do těchto destinací nevolám, ale podle mého bývalého kolegy, který do Latinské Ameriky volá celkem běžně, se tohle děje často, možná i tak v polovině případů, kdy zkouší volat – rozhodně jsou to desítky procent (proto to taky vím, mluvil o tom). Občas to prý i padá na nějakou hlasovou službu v pro něj nesrozumitelné španělštině, ačkoliv volaní nic takového zřízeno nemají. Ale není to problém jen Odoriku, stává se to i u jiných operátorů (voocall, pokud vím); a možná i častěji. Osobně si říkám, co by jeden taky nechtěl za cca 2 Kč/minuta ;) (nevím tedy, kolik stojí Guatemala, ale země, kam volá kolega – Kolumbie, Ekvádor a možná další – prý stojí takto, asi všude). Odhadoval bych, že problém bude u nějakého z tranzitních operátorů, tohle asi nepůjde na přímo...
Nepříjemné by tedy bylo, pokud by to nefungovalo vůbec, ne jen, že to občas/často selže. Ty mobily jsou Guatemalské, nebo jde o roaming?


Bohužel díky tele podvodům Wangiri začali mobilní operátoři dost často a neurvale blokovat i seriozní zahraniční telefonní čísla někde v Africe, Jižní Americe. Kolegyně z práce jednou v létě volala své sestře když trávila 14 dní dovolenou na Zanzibaru a pořídila si tam levnější místní SIM kartu a na ní se nedovolala, O2 ji pouštělo hlášku že toto číslo je blokované z důvodu možného zneužití.
Je bohužel pravda, že operátoři začali blokovat v plném proudu Africká mobilní čísla k vůli podvodům s Wangiri a to samé je i v případě Latinské Ameriky. Místo toho aby si to člově sám v Androidu zablokoval, tak to dělá operátor a tím vylévá i dítě s vaničkou :roll:
( Jinak zvláště od O2 je to pěkně trapné že blokuje volání do Nigerie a některých afrických destinacích, a blokuje čísla z důvodu možného zneužití a údajně tak chrání zákazníky před vysokým účtem ale na druhou stranu nechrání zákazníky kteří nevědomě na nějakou reklamu klikli a už si aktivovali týdenní předplatné za několik stovek korun které nejde vypnout a O2 tento způsob předplatného neblokuje ) :roll:
Uživatelský avatar
helmut.niederman
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: Fungujevolani do Guatemaly?

Příspěvekod superweb » stř 23. lis 2022 1:38:04

Běžně když někam jedu, koupím místní Sim, českou nepodminene presmeruji na odorik linku a tu pak na tu zahraniční sim. Tim mám příchozí hovory za cenu od odorik.
Fungovalo to zatím všude, když jsem měl před lety problém s kvalitou hovoru, řešil jsem to tady na foru a podpora odoriku problém vyřešila s tranzitní. Operátorem nějak. Zřejmě už se ale nikdo z odoriku teď do fóra nezapojuje aby řešil pro let my se službou?
Upřesním že máme guatemalskeho operátora Tigo
superweb
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon 12. říj 2015 16:08:54

Re: Fungujevolani do Guatemaly?

Příspěvekod xsouku04 » stř 23. lis 2022 14:26:19

Změnil jsem operátory, vyřadil toho, co to kazil. Tedy můžete zkusit znovu. Zkusil bych, ale mělo by tam být půl sedmé ráno, tak raději počkám.

Lepší je se podívat, jestli je hovor ve výpisu a poslat id problémového hovoru. http://www.odorik.cz/w/hlaseni_problemu
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7680
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Fungujevolani do Guatemaly?

Příspěvekod superweb » čtv 24. lis 2022 20:19:37

Funguje, díky moc
superweb
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon 12. říj 2015 16:08:54


Zpět na Kvalita a přerušování hovorů

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník