Jsem v Itálii a mám omezený roaming. Tzn. nepodepisoval jsem dodatek ke smlouvě. Doufal jsem, že příchozí SMS fungují. A zajímavé je, že fungují okamžitě z českého čísla, ale při poslání přes SMS brány A2P (např. z banky nebo online služeb) chodí s denním zpožděním. Resp. přišly mi v najednou cca v 6:00 ráno. Ale nové SMS nepřícházejí. Možná přijdou zase další den. Což je blbé právě u služeb, které posílají časově omezené kódy přes SMS.
Tušíte, jeslti to jde nějak vyřešit v nastavení odoriku? roaming EU mám povolené a SMS neblokuji. SMS ve spamu nemám.
jfyi Chtěl jsem původně napsat na chat podporu, ale nepřipojí se k serveru.
Tak jsem to vyřešil změnou operátora.
V Itálii se mi automaticky připojil asi k Vodafone IT a tam to blblo.
Manuálně jsem to změnil na síť "I TIM" a SMS chodí okamžitě
V noci z 29.6. na 30.6 nasadil T-mobile opravu, co se týče spolehlivosti příchozích SMS. Problém byl, pokud se první doporučení přes VoLTE nezdařilo, další doručení bylo až za půl dne. Potíže nám hlásilo jen několik lidí, přesto to bylo zvláštní a problém fakt existoval. Předpokládám, že se netýkal jen našich zákazníků ale všech u T-mobile.
Tedy je možné že to bylo i tohle.
Za normálních okolností jsou podobné potíže hrozně vzácné a pokud nejste v roamingu, kde je těch možností více, první podezřelý je mobilní telefon, který může přijaté SMS nezobrazovat (objeví se výpisu jako doručené), nebo je odmítat přijmout. (ve výpise se neobjeví)
Jinak pokud jsou jakékoli záhadné potíže v roamingu, tak ručně zkusit změnit operátora je dobrý nápad. Nezapomeňte ale později ruční vynucení operátora opět vypnout, jinak po návratu do ČR nebo odjezdu do jiné země se SIM nepřihlásí.
Ručně vynutit operátora se také může hodit, pokud by jinak hrozilo, že to chytne operátora z 2. nebo 3. zóny, např. pokud se pohybujete okolo hranic.