Fritz!Box 7390 a PPPoE Timeout

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...

Fritz!Box 7390 a PPPoE Timeout

Příspěvekod xsouku04 » stř 30. led 2013 11:49:27

Na naší pobočce v Praze máme dvě ADSL internetová připojení. U jednoho z nich jsem změnil ADSL na VDSL s tím, že VDSL modem máme vlastní a to Fritz!Box.

Po připojení fritzboxu, začne ukazatel DSL svítit zeleně píše: "DSL is availabe (DSL synchronization exists with 16383/765 kbit/s),
Nicméně k připojení na internet nedojde v logu píše: PPPoE error: Timeout.

Chvíli jsem čekal a pak jsem raději zpět připojil původní modem Huawey EchoLife HG520i, který se naštěstí chytil.

Na technické podpoře mi řekli, že po připojení VDSL modemu to může trvat až půl hodiny, než se modem chytí. Fritz se ale nechytil přes celou noc. Navíc problém není ve DSL ale v PPPoE.
Pokud připojím jiný VDSL modem, konkrétně COMTREND VR-3026e multi DSL, ten funguje okamžitě.

Obrázek

Nevíte někdo čím by to mohlo být ?

Update 05.01.2014: Nyní má Fritz zařízení naši wiki stránku, funguje dlouhodobě dobře .
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7681
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Fritz!Box 7390 a PPPoE Timeout

Příspěvekod Kabek » stř 30. led 2013 12:34:11

Dobrý den,

konzultoval jsem to s člověkem, který dělá pro O2 přístupové sítě a koncová zařízení. Prý některé modemy nejsou kompatibilní s O2, byť by to měl být stejný protokol..., a prostě se je nepodaří rozchodit....Nikdo to ale nepřizná....

Nemusím Vám radit zkusit "oprásknout" nastavení funkcí a parametrů, jsou-li v menu, z nějakého odzkoušeného - funkčního modemu jiného výrobce/značky/typu. Více nevím....
Kabek
 
Příspěvky: 633
Registrován: čtv 03. led 2013 20:44:30

Re: Fritz!Box 7390 a PPPoE Timeout

Příspěvekod xsouku04 » stř 30. led 2013 14:28:23

Tak na doporučení Jana Telefonisty, pomohl restart do továrního nastavení. To mne také mohlo napadnout :) Jinak po restartu se to ptalo ještě jestli máme Anex B nebo Anex A, podle techniků O2 máme být Anex B.
Fritzbox v ČR určitě funguje, je to kvalitní ADSL modem, který slouží zároveň jako DECT základna, adaptér pro dva analogové telefony. Umí toho mnohem více i tak je menu přehledné a jednoduché. Jediná nevýhoda je cena,
ale pokud to chcete do firmu na tomhle bych nešetřil. Kvalita ADSL/VDSL modemu bývá totiž často právě to nejslabší místo. http://www.avm.cz/index.php?option=com_ ... x&Itemid=9

Jo a prej má být heslo i jméno velké O2 ne malé o2, ale zdá se funguje obojí.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7681
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Fritz!Box 7390 a PPPoE Timeout

Příspěvekod Kabek » stř 30. led 2013 16:46:10

Děkuji za info! Zase jsem o malilinko chytřejší..... (Jak dlouho?!...)
Kabek
 
Příspěvky: 633
Registrován: čtv 03. led 2013 20:44:30

Re: Fritz!Box 7390 a PPPoE Timeout

Příspěvekod Hooonza » stř 30. led 2013 22:04:58

V tom modemu na stránce Internet/Account information/ kromě přihlašovacích údajů v oddíle Connection settings u O2 VDSL je třeba vyplnit VLAN ID na 848, VPI na 8, VCI na 48. Možná to na odkaze na avm.cz je uvedeno, ale nyní je nedostupný.
Hooonza
 
Příspěvky: 256
Registrován: úte 03. led 2012 19:09:05

Re: Fritz!Box 7390 a PPPoE Timeout

Příspěvekod Hooonza » ned 17. úno 2013 23:26:17

[OT] Dotaz k tomu modemu - máte jej u O2, na veřejné IPv6 adrese? Jak je v něm správně nastavení pro IPv6? Předpokládám, že v "Internet/Account information/IPv6" zapnout podporu + "Always use a native IPv4 connection (recommended)" (vybrána ta první možnost)? Anebo se tam musí nastavovat něco jinak? Díky! [/OT]
Hooonza
 
Příspěvky: 256
Registrován: úte 03. led 2012 19:09:05

Re: Fritz!Box 7390 a PPPoE Timeout

Příspěvekod xsouku04 » úte 26. úno 2013 18:46:18

Hooonza píše:[OT] Dotaz k tomu modemu - máte jej u O2, na veřejné IPv6 adrese? Jak je v něm správně nastavení pro IPv6? Předpokládám, že v "Internet/Account information/IPv6" zapnout podporu + "Always use a native IPv4 connection (recommended)" (vybrána ta první možnost)? Anebo se tam musí nastavovat něco jinak? Díky! [/OT]

Máme veřejnou ipv4, takže ipv6 máme "pro jistotu" vypnutou.

Dnes se jsem nastavoval nějaké VoIP linky ve fritzi, a nějak se mu kousnulo menu telephony. Tedy když jsem na něj kliknul jen to točilo kolečkem. Pomohl až upgrade firmware na nejnovější.
Úspěšně jsem přihlásil Platronics 65c viewtopic.php?f=7&t=1268&p=8249#p8249. Sluchátko Panasonic KX-TGA250FX mi ale nechce ukazovat callerid volajícího. Píše to jen "příchozí hovor."
Možná je to ale tím, že do callerid dáváme písmenka, což se mi nedaří u nás vypnout.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7681
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Fritz!Box 7390 a PPPoE Timeout

Příspěvekod Hooonza » stř 27. úno 2013 13:14:16

xsouku04 píše:Sluchátko Panasonic KX-TGA250FX mi ale nechce ukazovat callerid volajícího. Píše to jen "příchozí hovor."

Anebo to Panasonic nemmusí s TB umět, jestli je připojený jako DECT/GAP, http://www.telefonujeme.cz/post-66756.html#66756 . Uměl by to třeba, jestli jej připojíte i s jeho vlastní základnou, přes kabel.
Hooonza
 
Příspěvky: 256
Registrován: úte 03. led 2012 19:09:05

Re: Fritz!Box 7390 a PPPoE Timeout

Příspěvekod xsouku04 » stř 27. úno 2013 14:10:42

Hooonza píše:
xsouku04 píše:Sluchátko Panasonic KX-TGA250FX mi ale nechce ukazovat callerid volajícího. Píše to jen "příchozí hovor."

Anebo to Panasonic nemmusí s TB umět, jestli je připojený jako DECT/GAP, http://www.telefonujeme.cz/post-66756.html#66756 . Uměl by to třeba, jestli jej připojíte i s jeho vlastní základnou, přes kabel.

Chyba bude ve fritzovi, u nás, nebo v kombinaci, předpokládám. Tyto panasonici koupené v makru totiž jinak dobře fungují i se siemens gigaset viewtopic.php?f=7&t=934&p=5702 včetně ukazování čísla volajícího.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7681
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Fritz!Box 7390 a PPPoE Timeout

Příspěvekod xsouku04 » sob 18. kvě 2013 21:05:37

Hooonza píše:V tom modemu na stránce Internet/Account information/ kromě přihlašovacích údajů v oddíle Connection settings u O2 VDSL je třeba vyplnit VLAN ID na 848, VPI na 8, VCI na 48. Možná to na odkaze na avm.cz je uvedeno, ale nyní je nedostupný.

Díky za info. Koupil jsem nyní na pobočku druhý modem. Tentokráte levnější Fritz!Box 3370, který nemá VoIP funkce ale je jen obyčejný VDSL modem. (na voip funkce máme druhý)
Jako encapsulation jsem vybral PPPoE .
Přestože se modem chytil vdsl2 rychlostí 24128 kbit download a 2240 kbit/s upload, na rychlost.cz a podobných službách naměřím jen cca 5 mbit download a 700 mbit upload.
Že by to byla ta v sobotu večer ta agregace ? C každém případě pingy i během testů jsou stabilní.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7681
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Další

Zpět na odorik.cz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník