Koktající hovory

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...

Re: Koktající hovory

Příspěvekod xsouku04 » pon 26. bře 2012 23:03:22

Dík. Tak to tedy nevypadá, že by to mělo být internetem. Nemůže to být programem, zvukovou kartou nebo kombinací ? Když voláte přes mikrotech tak to nedělá? Pokud to přes mikrotech nedělá a přes odorik ano, nemůže to být tím že je použit jiný hlasový kodek?

Pro volání přes 3G bych asi doporučil nějaký komprimovaný kodek jakonapř. gsm. Alaw může být zbytečně náročné.

Program který doporučuji pod linuxem je twinkle.

http://www.odorik.cz/w/twinkle

Potíže možná může vyřešit usb zvuková karta.
Také bych zkusil volat přes skype podle návodu. http://www.odorik.cz/w/skype

Sip programy pod Linux jsou různě problémové a zabagované stejně jako ovladače zvukových zařízení a integrované zvukové karty nemusí fungovat vždy dobře.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7680
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Koktající hovory

Příspěvekod luky » úte 27. bře 2012 21:53:24

díky. Problém mám hlavně u mobilu Wilfire S.
Ještě zkusím nahradit sip.odorik.cz za iax.odorik.cz, třeba to pomůže.....
luky
 
Příspěvky: 635
Registrován: sob 24. bře 2012 21:56:12

Re: Koktající hovory

Příspěvekod Návštěvník » stř 28. bře 2012 0:37:10

luky píše:Ještě zkusím nahradit sip.odorik.cz za iax.odorik.cz, třeba to pomůže.....

No pomoci to může, ale pozor, musíte volat pomocí aplikace, která umí použít IAX protokol. To není u sw VOIP telefonů zdaleka samozřejmost (bohužel).
xsouk04 píše:Sip programy pod Linux jsou různě problémové a zabagované

Nevím tedy, co jste tím chtěl vlastně říci, ale podle svých celkem obšírných zkušeností bych tvrdil, že a) obecně nejsou o nic problémovější než programy běžící pod jinými OS, třeba MS Windows; b) drtivá většina z těch opravdu dobrých je multiplatformní (příklad Zoiper, Sjphone); jediný slušný, u kterého si multiplatformností nejsem jist, je PortGo; c) a nějak jsem neměl dojem, že by konkrétně třeba Zoiper, Sjphone (v stabilní verzi 1.60) vykazoval nějaké problémy nebo chyby - na kterékoli platformě...
Návštěvník
 

Re: Koktající hovory

Příspěvekod xsouku04 » stř 28. bře 2012 9:50:54

Na adrese iax.odorik.cz se lze dočasně přihlásit i přes SIP, ale bude to zrušeno.

Většina svobodných VoIP programů co podporují SIP je hodně zabagovaných a při výskytu podivných potíží je třeba s tím počítat.
Řešením použít třeba ten twinkle (který je OK), nebo nějaké ty proprietární programy jako Zoiper nebo Sjphone.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7680
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Koktající hovory

Příspěvekod kovik » stř 28. bře 2012 11:10:38

luky píše:díky. Problém mám hlavně u mobilu Wilfire S.
Ještě zkusím nahradit sip.odorik.cz za iax.odorik.cz, třeba to pomůže.....


Dobry den, vlastnim tez Wildfire S,
Problém s Wildfire S je hlavně málo výkonný procesor, který nezvládá dobře kodek g729. Lepší kvality je možné dosáhnout s GSM kodekem.
Na standartni ROM od htc (tedy s anroidem od vyrobce) mi nejlepe volal mizuDroid http://www.odorik.cz/w/mizudroid
kde vypnu procesorove narocne feature AGG,AEC,Denoise funkce.

Momentalne jse mi povedlo naroubovat cyanogenmod 7.2 coz je jina svobodnejsi verze androidu a volani prez zabudovany sip jde velmi dobre jak prez wifi tak mobilni sit. Celkově telefon funguje mnohem lépe a baterka vydrží déle, jediné co je trochu problematické je GPS navigace. Pokud se do telefonu nahraje tento neoficiální android, začne se u přesměrovaných hovorů během vyzvánění zobrazovat příznak přesměrování. To běžný android neumí.
Uživatelský avatar
kovik
 
Příspěvky: 498
Registrován: stř 16. lis 2011 12:07:52

Re: Koktající hovory

Příspěvekod luky » stř 28. bře 2012 13:11:39

díky za info. Nad instalací nového androidu (cyanogen) jsem už taky přemýšlel, jestli třeba v htc instalovaném androidu není špatný firmware nebo tam neběží na pozadí nějaké další zbytečné aplikace. Zkoušel jsem Sipdroid, CSipsimple, Skype (odorik.cz, odorik9), zatím to není ono. Zkusím Mizudroid
luky
 
Příspěvky: 635
Registrován: sob 24. bře 2012 21:56:12

Re: Koktající hovory

Příspěvekod tomicak » stř 28. bře 2012 16:38:40

Uvažuju nad tim něco do toho telefonu taky naroubovat, jen jsem to nikdy nedělal a nemám ponětí jak na to, taky mám obavy z toho, že to nějak zamrzne a bude z něj navždy cihla. Pane "kovik" - nemohl by jste mi (třeba na nějakejch stránkách) poskytnout nějakej blbuvzdornější návod jak na to? Nemám wildfire S ale úplně prvního wildu. A jak jste psal, že je problém s GPS - co konkrétně to znamená? GPS je pro mě dost zásadní... Děkuji za informace.
tomicak
 
Příspěvky: 33
Registrován: pon 01. srp 2011 12:25:08

Re: Koktající hovory

Příspěvekod kovik » čtv 29. bře 2012 10:49:06

tomicak píše:Uvažuju nad tim něco do toho telefonu taky naroubovat, jen jsem to nikdy nedělal a nemám ponětí jak na to, taky mám obavy z toho, že to nějak zamrzne a bude z něj navždy cihla. Pane "kovik" - nemohl by jste mi (třeba na nějakejch stránkách) poskytnout nějakej blbuvzdornější návod jak na to? Nemám wildfire S ale úplně prvního wildu. A jak jste psal, že je problém s GPS - co konkrétně to znamená? GPS je pro mě dost zásadní... Děkuji za informace.


na wildfire S mi nekdy dlouho trva nez se gps lockne(nez najde pozici) vidi treba 8 satelitu a nechce se locknout, nekdy to je hned...

Update pro ne S wildfire (buzz) je to jednodussi ma oficialni navod
http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/HTC_Wildfire:_Full_Update_Guide
bohuzel nevim jak je na tom gps, ale da se to zalohovat a obnovit takze neni problem se vratit. Odemknout telefon, nainstalovat ROM Manager, udelat zalohu a potom nainstalovat cyanogen...
Uživatelský avatar
kovik
 
Příspěvky: 498
Registrován: stř 16. lis 2011 12:07:52

Re: Koktající hovory

Příspěvekod tomicak » čtv 29. bře 2012 12:44:29

Díky za návod, začnu se po tom víc shánět. Jen se ještě zeptám... pokud tam tohle nainstaluju, bude ten systém v češtině, nebo případně se do toho dá čeština dostat nějak a stejně tak česká klávesnice? Díky.
tomicak
 
Příspěvky: 33
Registrován: pon 01. srp 2011 12:25:08

Re: Koktající hovory

Příspěvekod kovik » čtv 29. bře 2012 12:50:00

tomicak píše:Díky za návod, začnu se po tom víc shánět. Jen se ještě zeptám... pokud tam tohle nainstaluju, bude ten systém v češtině, nebo případně se do toho dá čeština dostat nějak a stejně tak česká klávesnice? Díky.


Je to cesky...
Uživatelský avatar
kovik
 
Příspěvky: 498
Registrován: stř 16. lis 2011 12:07:52

PředchozíDalší

Zpět na odorik.cz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků